Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 378
  • 750
  •   1
Отговори
# 510
Да, с натрупване е, затова е важно да не се пропуска, ако има нужда де. От 500 пия и аз.[
quote author=Marsythecat link=topic=1406541.msg44270717#msg44270717 date=1644349610]
Относно Магнерот-а... И аз го пия 3x2, заради много силни контракции в 19-та седмица,но съм и с много ниско кръвно и  ми става още по-лошо. Иначе на листовката си пише това : "Активното вещество е: 500 mg магнезиев оротат дихидрат, съответстващ на 32,8 mg магнезий". За бременни дневната доза може да достигне 350 мг, че понякога и двойно, така че е супер, но май действа с натрупване - поне седмица😊
[/quote]

# 511
На мен ми го предписаха 2 х 1, като виждам  обаче във витамините ми Елевит има Магнезий /магнезиев оксид/   57,0 mg. Тоест може би една таблетка Магнерот допълнително би ми била достатъчно.
Права ли съм?

# 512
На мен ми го предписаха 2 х 1, като виждам  обаче във витамините ми Елевит има Магнезий /магнезиев оксид/   57,0 mg. Тоест може би една таблетка Магнерот допълнително би ми била достатъчно.
Права ли съм?

Пийте си го както са ви го изписали. При бременност има дефицит на магнезий и не може да се предозира, така или иначе са ви изписали ниска доза.
Магнезиевия оксид дори не се усвоява много, така че си пийте магнерота 2х1

# 513
Много благодаря! 🥰
Хубава и спокойна вечер!

# 514
Анти Д имуноглобулин, при Rh /-/ за наличие на анти тела ли ти го биха и ако да в коя г.с си?
Опитай да си спокойна и аз постоянно съм на изследвания и по лекари. Обаче в един момент ми омръзна само да се страхувам и притеснявам от кофти резултатите и затова си казах, че без спокойствие няма да се развият добре нещата. Сега съм в карантина, но като мине пак започвам с изследванията (За мой късмет имам фобия от игли, успях да преодолея припадъците след инжекции и взимане на кръв. Все още имам нужда към 20-30 мин да лежа след взимане на кръв или друга интервенция с игла) , но вече смятам по- спокойно да приемам всичко. Отделно и това, че днес (8.02) трябваше да съм на ЖК, но ще е чак на 1-ви март. Възможно е да посетя и АГ на частно, но съм си казала, че сега няма да го мисля това.  
В 7г.с лежах в болница , а на 24.12 искаха пак да ме приемат, но аз отказах(имаше такъв вариант). Определено това да гледам кървищата  на претърпелите  операции на носовете не ми се отрази добре, но наскоро осъзнах, че това напрежение допълнително ни играе лоша шега.
Опитай не само заради  теб, но и заради бебчето да си спокойна.
Стискам ти палци и вече да започнеш само с хубави новини 🤗
Днес ми направиха амниоцентезата... Сега остава да се моля за положителни резултати.. Три дни е престоя, доволна съм много от професионализма на всички.. На манипулацията имаше и 10 студенти да гледат, на двама им стана лошо и излязоха..Пробата веднага са я закарали с линейка в генетичната лаборатория.., а на мен после ми биха анти Д имуноглобулин.. В общи линии ме спукаха от изследвания, кетони в урината и кофти микробиология с бактериална вагиноза и някакви гъбички... И то при положение, че на 5.01 ми беше чиста, сега от къде това чудо незнам.. Слагах полижинакс, после флуомизин мисля беше, сега на тази ще се види има ли ефект..

Напрегнато ми е и не мога да се отпусна с тези болници, и особено в това патологично отделение е много потиска що..

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 01:37 от Лотос

# 515
  • гр.Пловдив
Лотос Animal Beetle Flowers Hibiscus Heart

Анти D веднага след амниоцентезата ми го биха, в 18 г. С съм, със сина ми след секциото 2013г пак ми биха и го изследва ха веднага, но той излезе rh+

# 516
  • Варна
С много мъка в душата трябва да ви кажа, че ще трябва да напусна темата ви. На 7ми след цял ден подмятане по болници, поради цялата ковидиотия, лекарска немърливост, мързел, незаинтересованост и не знам още какво да кажа, загубих бебето, а за малко и собствения си живот. Оставиха ме 12 часа почти в страшни мъки, родих на пейка в ковид кабинет. Мога книга да напиша какво изживях и какво ми причиниха, но първо съм решила да ги съсипя от жалби, проверки, медии, само да изляза от тук. Бъдете здрави и вие и бебоците, лека бременност на всички.

# 517
Didi Bidi, съжелявам! 😒
Желая ти бързо да се прибереш вкъщи и да се възстановиш.

# 518
Моите съболезнования, Диди. Черен ден за нашата тема. Сили и кураж да преодолееш загубата.

Сподели в тази тема. Има много жени с ужасяващи истории като твоята. https://bg-mam.ma/t/1366737

# 519
Didi Bids искрено съжалявам за загубата ти. Бъди силна! Бързо възстановяване ❤️🍀

# 520
И аз много съжалявам за случилото се. Надявам се бързо да се възстановите. Търсете си правата, защото това отношение не е нормално. Не знам защо в България така се неглижират бременните и защо е толкова лошо отношението. Аз лично съм доста разочарована, недай си Боже човек да попадне в спешен кабинет - ами то там нищо спешно няма. Посрещат те с едни въпроси по протокол.. Да не говоря, че миналия ден когато бях споделила, че имам придърпване в ляво се обадих в МЦ и ми казаха - Нямаме АГ в момента свободен, ако искате след 2 седмици. Ако все пак мислите, че е спешно търсете спешен кабинет в някоя болница. Как се очаква една бременна жена /особено първа бременност/ да знае кое състояние е спешно, кое усещане е нормално и кое не?! За щастие успях да намеря лекар в спешен кабинет на болница, който пристигна едвам двам от единия край на коридора до другия , все едно съм отишла да пием кафе, а не в спешен кабинет.
За щастие всичко е наред, но нямаше как да го знам преди прегледа и ми скъсаха нервите.

# 521
Didi Bidi много съжалявам за загубата и ,че си преживяла всичко това!Бързо възстановяване.Бъди силна ,дай боже много скоро отново да видиш двете чертички.

# 522
  • Замък сред облаците
Диди, моите съболезнования! Пожелавам много сила на теб и на мъжа ти!

Филме, темата е за забременяване след загуба, не за споделяне на загуби. За преживяването и споделянето на загуба се пише в тази част от подфорума: https://www.bg-mamma.com/?board=432
Скрит текст:
Моите съболезнования, Диди. Черен ден за нашата тема. Сили и кураж да преодолееш загубата.

Сподели в тази тема. Има много жени с ужасяващи истории като твоята. https://bg-mam.ma/t/1366737

# 523
И аз много съжалявам, Didi Bidi!
Надявам се бързо да се възстановиш и да излезеш по-силна от това кошмарно изживяване, а виновните да си понесат отговорността.

# 524
Didi Bidi много съжалявам за загубата. Сигурно няма да следиш повече темата, но знай че сме тук на линия за подкрепа и да те изслушаме, ако имаш нужда..

Бързо възстановяване и дано има справедливост!

Общи условия

Активация на акаунт