Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 379
  • 750
  •   1
Отговори
# 540
Диди, съжалявам. Знам през какво преминаваш, бъди силна и събери себе си. Пращам ти сила и прегръдки.

# 541
  • Варна
Благодаря ви, момичета. Не искам да ви разказвам за какъв филм на ужасите ставаше въпрос, защото все пак всички сте бременни и нямате нужда да четете страхотии, но е възможно скоро да чуете по медиите. Аз няма да го оставя така, искам да ги видят всички и да предпазя и други жени, защото те не само бебето убиха, но почти и мен. Само да изляза от тук и ще се заема. Пазете се и бъдете здрави всички 😘

# 542
Диди, много съжалявам за това, което се е наложило да преживееш, това отношение е недопустимо, ние разчитаме на подкрепата на медицинските лица, а те понякога освен, че и НЕ оказват необходимата помощ и вредят. Съжалявам, че има много майки, на които им се налага да минават през този АД. Бъди силна миличка, нека виновните си получат заслуженото, никой не заслужава това през, което си преминала! Пожелавам ти бързо възстановяване и дано скоро да видиш 2те чертички и всичко да приключи с желания край - здраво и пухкаво бебче!

А майките, който са имали силни контракции в 19 седмица може ли да ми кажете какво предприе вашия АГ. Снощи ми се случи, болката беше мн мн силна, корема ми беше камък, в горната част над пъпа беше вдлъбнат, тъкмо бях вечеряла и повърнах всичко , обадих се на следящия доктор и ми каза да пия магнетрон 3 по 1, но в паниката не го питах дали трябва да си запиша час при него за по ранен преглед, а и той нищо не каза. Каза, че ако се повтори трябва да вляза в болница. Същия ден бях на преглед през деня и ми каза, че бебока трябва да наддаде, защото е в долните граници на нормата и да наблегна на месото. Съответно аз се паникьосах много. Отделно имам проблеми с жлъчката нз дали има значение, АГ не обърна внимание на този факт.

# 543
Диди, съжалявам за това, което си преживяла! Не е човешко подобно отношение... Бъди силна и дано скоро се възстановиш от ужаса! Желая ти здраве и съвсем скоро да се радваш на бременност с щастлив край! Heart

# 544
[quote author=Cool_baby link=topic=1406541.msg44277263#msg4
Същия ден бях на преглед през деня и ми каза, че бебока трябва да наддаде, защото е в долните граници на нормата и да наблегна на месото. Съответно аз се паникьосах много. Отделно имам проблеми с жлъчката нз дали има значение, АГ не обърна внимание на този факт.
[/quote]

Моят АГ ми изписа биолектра магнезий, но не защото съм имала такива контракции, а превантивно от декември ги вземам. Също така ми забрани всякаква домакинска работа и разходки. Четох, че разходките предизвикват контракции. Основно лежа в полулегнало положение.
На скоро се чух с една позната и на нея са и казали, че бебето няма достатъчно килограми и че трябва да наблегне на хляб и тестени изделия, за да натрупа. Иначе бебето щяло да бъде в кувьоз. Започнала да набляга на тази храна и бебето наддало. Сега е жив и здрав юнак.

# 545
[quote author=Cool_baby link=topic=1406541.msg44277263#msg4
Същия ден бях на преглед през деня и ми каза, че бебока трябва да наддаде, защото е в долните граници на нормата и да наблегна на месото. Съответно аз се паникьосах много. Отделно имам проблеми с жлъчката нз дали има значение, АГ не обърна внимание на този факт.

Моят АГ ми изписа биолектра магнезий, но не защото съм имала такива контракции, а превантивно от декември ги вземам. Също така ми забрани всякаква домакинска работа и разходки. Четох, че разходките предизвикват контракции. Основно лежа в полулегнало положение.
На скоро се чух с една позната и на нея са и казали, че бебето няма достатъчно килограми и че трябва да наблегне на хляб и тестени изделия, за да натрупа. Иначе бебето щяло да бъде в кувьоз. Започнала да набляга на тази храна и бебето наддало. Сега е жив и здрав юнак.
[/quote]

На мен заради леки контракции АГ ми каза да удвоя магнезия от 3 x 1 на 3 x 2.
Относно кг на малчовците...хапвай каквото са ти казали, но не бързай да се паникьосваш. Има време и да наддават и да се променя ситуацията. На мен накрая на първата бременност ми бяха казали, че бебето ще се роди малко, че не знам си какво си... уж добри лекари ме гледаха... нямаше такова нещо, беше 3,100кг.
Сега пък за този бебок АГ ми каза, че е двойно по-голям от размерите за тази седмица и вървял дебеличък. Всичко е възможно, но ми е мн чудно как става това, като аз като забременят бях 49кг и до ден днешен не ям кой знае колко ( 3 пъти си спазвам хранене де, ама ям като за един ,че и по-малко, защото ми става мн тежно все)...

# 546
За пръв път чувам някой да съветва за повече хляб и тестени. Доколкото ми е известно, бебето, а и майката де, имат нужда от протеин, ако нещо изостава с наддаването. Протеинът обаче не се набавя само от месо, та ако не ти се хапва това, можеш да прочетеш за алтернативи.

П.П. Момичета, случва ли ви се вечер да се чувствате по-зле? Аз от една-две седмици, вечер имам чувството, че главата ми ще се пръсне, особено, когато си полягам. Не е болка, а силно напрежение. Все едно цялата кръв се качва в главата ми. Меря си кръвното и не е високо, в нормата е и се чудех може ли да е само от повечето кръв, която сега циркулира в нас? И защо само вечер? Яд ме е, че забравих да питам на прегледа, сега ще си чакам до следващия мнение на АГ.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 12:44 от Rianne

# 547
Охх аз съм сутрин най - зле, особено ако рано трябва да ставам.

# 548
Момичета, които се следите в София и сте в болничен, кажете моля къде се следите и има ли проблеми при издаването им. Днес цял ден се разправям, вместо да се радвам на прегледа, то трябваше да се занимавам с объркани болнични листове и даже в понеделник ще трябва да продължа да го правя.. Та сериозно се замислям дали да не сменя АГ.

# 549
  • София
Аз съм в Оскар Клиник, сиреч Света Петка. Миналата бременност нямах никакви проблеми с болнични , изкарах си от началото до край. Сега мислех да не използвам, но днес работодателя ме принуди да се възползвам от правото си, защото не стига че съм с ковид, настояваше да работя от вкъщи, а съм бременна и гледам и болно от ковид дете.. таа обадих им се, обясних и вече имам първия болничен от утре до 12 март. Без никакви проблеми и нерви. Там всички са страхотни и още от миналата бременност ги обожавам.

# 550
Аз вечер съм зле също. Просто съм тотално изтощена. Главата ме боли, корема ме стяга, краката не ме държат. Днес особено от 2 до 8 бях на крак и по задачи. Не знам колко още ще издържа така, трябва да намаля темпото, знам. Искам просто да си лежа, да се разхождам и да се наслаждавам на деня, вместо това от 6:30 е само приготвяне на кутии за обяд, водене на училище, работа, пазаруване, водене на тренировки, днес ходих до данъчното, до мола за подарък, до един колега, вчера децата на фризьор, на концерт......всеки ден има 1 000 000 неща и все нови излизат. Понякога  ми липсва локдауна от март 2020.
Отплеснах се. Но и аз съм зле вечер главно защото сама си го правя такова. И сега лежа с втвърден корем.

# 551
Момичета, които се следите в София и сте в болничен, кажете моля къде се следите и има ли проблеми при издаването им. Днес цял ден се разправям, вместо да се радвам на прегледа, то трябваше да се занимавам с объркани болнични листове и даже в понеделник ще трябва да продължа да го правя.. Та сериозно се замислям дали да не сменя АГ.

Аз се следя с I АГ Болница Света София и съм много доволна. Още при записването ми миналия месец, съм си попълнила данните за издаване на болничен, за да им е готов когато ми се наложи. Когато имам проблем просто звъня по телефона, когато имам нужда от болничен е същата процедурата.

# 552
N0Ham3, а от кой лекар в I АГ си доволна?

# 553
Здравейте юлски мамита!
Да ви разкажа какво срамежливо дете с характер расте в коремчето ми 😆(плаша св от комбинацията мама-тати).
Първото предположение на лекаря беше момиче,на скрикинга вече не беше сигурен. Цитирам:Не купувайте нищо за момиче,вече имам съмнения за момче!
И вчера (след 4 седмици чакане) отивам в кабинета и какво да видим - седнало си то до пикучкия ми мехур,обърна ни гръб,скръсти си краката и край 😅😅 40 минути не изяви желание да мръдне,въпреки хилядите опити на лекаря.
Общо взето - хубав гръб има 😂😂

# 554
N0Ham3, а от кой лекар в I АГ си доволна?
Аз съм при Катя Гогова, а моя приятелка е при Ралица Василева и двете сме доволни, до момента нямаме оплаквания от отношение.

Общи условия

Активация на акаунт