Пролет се задава, юлчето във мене шава - Термин Юли 2022 - тема 3

• 43 396
  • 750
  •   1
Отговори
# 570
Да ви се похваля - онзи ден, в 12 вечерта си правихме купон със срамежливото бебе. До 1:30 не ме остави да спя.... беше голямо танцуване!

# 571
Като проходи ще ти олекне. Моята на година и месец щъка вече. Тази сутрин я накарах да стъпи на нашия кантар с дрехи и обувки показа 10.600 кг. Взимам я на ръце, но за кратко.

Започнах да получавам конракции при ходене. Съответно започвам да пия Алеракт. А бебето още не мога да кажа, че го усещам. Имам съмнения за някои побутвания, но все още не мога да твърдя, че са от него. Надявах се до това време да е много по-отчетливо. Явно предната плацента наистина дава голямо отражение кога ще започне.

# 572
  • Замък сред облаците
Аз тия 2-3 дни почнах да го усещам по-редовно особено след лъжичката ми течен шоколад следобеда 😄 нощно време ми се случи 1-2 пъти да се превърти и да се събудя рязко, ама после пак одрямвам. По-натам не знам как ще е с постоянното мърдане 😄

# 573
АА , не беше ли и ти с предна плацента? Коя седмица си, че така отчетливо усещаш?
fillme,коя седмица си с тези съмнения за движенията на бебешока?

В понеделник навършвам 18г.с пък абсолютно нищо не усещам (и аз съм с предна) , поне не смятам че усещам бебето. Добре, че си записах час на 14.02 за преглед, че последно бях на 11.01 и нямаше да издържа до 1.03. Само го мисля дали е добре.

Имам и един доста глупав въпрос. Когато бях 9г.с бях записана със задна плацента, а от 12 г.с вече ми казват, че е предна. Та може ли да се премести така и кога се формира плацентата, защото си мисля, че като е записана, че е задна е просто да пише нещо?

Последна редакция: сб, 12 фев 2022, 13:35 от Лотос

# 574
Аз лично първа бременност с предна плацента, започнах до усещам отчетливи движения към 20г.с.

# 575
  • Замък сред облаците
Предна плацента, 20+1 днес Simple Smile до 28гс мигрира, а в 9гс е рано да се каже с точност доколкото знам, тя в 12 се счита завършена тепърва.

# 576
Хих и аз съм 20 плюс 1, предна плаце та. Усещам го по-често от седмица.
Предна плацента, 20+1 днес Simple Smile до 28гс мигрира, а в 9гс е рано да се каже с точност доколкото знам, тя в 12 се счита завършена тепърва.

# 577
Извинявам се за въпроса, но някой може ли да каже какво точно и къде точно усеща? Simple Smile

# 578
Извинявам се за въпроса, но някой може ли да каже какво точно и къде точно усеща? Simple Smile

Обикновено "пърхане" и потупване в корема около пъпа вляво и вдясно, когато съм в покой най-вече. Понякога все едно имам жабче в корема и подскача. Но ме бяха предупредили.че най-рано около 20та седмица ще усетя, ако не и по-късно

# 579
Ще се опитам да опиша аз какво чувствам (задна плацента, а бебето ми е с главата надолу според последния преглед от преди 4 дни). Усеща се като пукащи се балончета, като газове, като малка рибка(?), която си плува отвътре, като потрепваше на мускул под пъпа. Отвреме на време усещам и почуквания зад пъпа. Не съм видяла до сега видимо движение, но аз имам мазнини по корема. Усещах я по-ясно, когато беше по-ниско в корема ми. По-големите движения са...Еми все едно нещо се движи в теб. Мен лично все още ме стряскат, защото не съм свикнала да го очаквам. Grinning

# 580
Лотос, 18+5 съм. Усещам съвсем леко тупване отвътре под нивото на пъпа. Предния път със задна плацента усещах бебето още от 15-та седмица.
После става страшно. На моменти имах чувството, че гледам пришълецът. Особено към третия триместър. Местеше ми корема, риташе ми органите, будеше ме.

# 581
А да питам: ти със задна плацента, в коя седмица  усети за 1 път? Питам, защото от тази нощ имах доста странно усещане. Първо газове, след това като бодеж/боцване  3-4 пръста под пъпа (мн леко в дясно) през различен интервал. Уплаших се и пих но шпа и магнезий.  След 40 мин спря. Преди малко пак почна... та не знам да звъня ли на доки... черва ли е, бъбреци, пикучен мехур ли е? Бебе ли е... уж изследванията на урина и секрет са ок от тази седмица. Във вторник вс беше ок.... и ся шаш....
Ще се опитам да опиша аз какво чувствам (задна плацента, а бебето ми е с главата надолу според последния преглед от преди 4 дни). Усеща се като пукащи се балончета, като газове, като малка рибка(?), която си плува отвътре, като потрепваше на мускул под пъпа. Отвреме на време усещам и почуквания зад пъпа. Не съм видяла до сега видимо движение, но аз имам мазнини по корема. Усещах я по-ясно, когато беше по-ниско в корема ми. По-големите движения са...Еми все едно нещо се движи в теб. Мен лично все още ме стряскат, защото не съм свикнала да го очаквам. Grinning

# 582
Момичета на мен ми е 2ра бременност. Не знам с каква плацента съм, но съм доста слаба и усещам всичко. С първата бременност усетих бебето към 16та седмица, а сега за мое огромно учудване го усетих още през 14. Първо беше като рибка, която плува и усещам как се мести, а след това започнаха и ритничета. С всяка седмица става все по-силно. Не вярвах, че може да се усети толкова рано, дори в началото не бях сигурна

# 583
Lavinka, усетих я 2-3 пъти през 17г.с. като само веднъж бях абсолютно сигурна, че е тя, а не газове. После имаше затишие 4-5 дни и от към средата на 18 г.с. започнах да я усещам всеки ден, ако ще и за малко. Бодежите, които усещаш сигурно са от разтягането на самата матка, а може и от червата. За жалост в началото е много трудно да се различи какво се случва, но движенията стават по-осезаеми впоследствие. Бих казала, че ако усещаш чувство като газове, но (как да се изразя) не освобождаваш такива, сигурно е движение на бебето. Може да има засилване на движенията след хапване, особено на нещо сладичко. Вечер, когато си почиваш, също по-лесно се усеща.

# 584
Аз усещах пърхане вечер....обаче онзи ден си бяха отчетливи ритничета. Корема ми се местеше,виждаше се къде точно движи бебока. Аз съм в 18+3 г.с. и не съм очаквала че толкова рано ще започнат вечерните дискотеки. Беше си като малък купон. Такова местене,осветих си коремчето с фенерчето на телефона,понеже си бяхме легнали вече с мъжа ми....и час и нещо безспирно ми отговаряше на потупванията по корема. Сега вече не е пърхане,а на 100% бебешки ритници! 😁 (м/у другото сигурно има значение,че бебето върви с 2 седмици по-голямо,тоест по размери вече сме в 20-та г.с)

Общи условия

Активация на акаунт