Пазарувате ли често от квартални магазинчета и купувате ли български стоки?

• 14 077
  • 191
  •   1
Отговори
# 105
  • София
И аз.

Не едно, а десет на ум имам за такива тротоарни производители.

# 106
И аз така. Който иска, да ги подкрепя.

# 107
Ами да,но да не вменява вина на тези,които не желаят да подкрепят български продукти или производители.Напоследък всичко е по-скъпо,а качеството ужасно.Айде ''мерси''.Пък да си пишат лекции на тема:''Нищо не разбирате от икономика''.Те си гледат тяхната,а аз моята икономика.

# 108
Естествено. Гледам си моите финанси. Не съм чак такъв алтруист, че да се жертвам за чуждото благо.

# 109
Естествено. Гледам си моите финанси. Не съм чак такъв алтруист, че да се жертвам за чуждото благо.
Аз не се жертвам, а целенасочено купувам качествени продукти. Някои от тях въобще не се предлагат в Лидл и Кауфланд. Предпочитам да инвестирам в здравето си вместо след това да давам пари за лекарства и лечение.

# 110
Нека да не вменуваме вина и на тези, които не пазаруват от веригите, едва ли не като на свръхплотежоспособни. Проверявам и сравнявам цени постоянно, специално в Кауфланд много пъти съм хващала нещата да са по-скъпи. Просто има добре развити квартални магазинчета около нас. Скоро го изкоментирах и с други майки и ти потвърдиха същото.

# 111
Само да вметна,в Лидъл и Билла може и цените да са по-високи понякога,но в Кауфланд винаги държат най-ниските цени.
Кварталните магазинчета - само магданоз,лук,копър... И хляб.

# 112
Цените в Кауфланд са най-ниски в сравнение с останалите вериги. Конкретно Билла е определено по-скъпа.

# 113
Billa е най-скъпата, да, Lidl съм и фен заради индивидуалността. Кауфланд може и да имат попадения на промоции, но аз не мога да дебна всяка седмица какво от това което ми трябва е намалено и какво не. Обикновено няма достатъчно неща, че да отида на голям пазар. Всъщност накрая не ми излиза евтино, а по-скъпо.
Както казах, коментирах го и с други майки и те потвърдиха същото. Може от град до град и до има разлики.

# 114
Кауфланд може и да имат попадения на промоции, но аз не мога да дебна всяка седмица какво от това което ми трябва е намалено и какво не.

Моят начин на пазаруване от дълго време вече е изцяло напаснат и съобразен с промоциите във веригите, основно Кауфланд и Лидл. Когато нещо нехранително е на промоция купувам в по-големи количества като запас. Изобщо нямам омекотители, гелове за пране, душ гелове, шампоани и т.н. битови продукти в дома си, които да са купени на реална цена. Гел за пране у нас не е купуван от много месеци. Когато беше на много добра промоция купих 4-5 бидона наведнъж. Същото важи за омекотители, препарати и т.н. Храненето също е съобразено с промоциите. Пазарува се и се готви това, което във въпросната седмица е на промоция. Много е приятно и лесно. Даже е нещо като "игра", да планираш какво да купиш след преглед на брошурите и да се опиташ така да напазаруваш, че възможно най-много закупени продукти да са били на промоция.

Последна редакция: пн, 07 фев 2022, 09:18 от Как си простирате прането?

# 115
  • София
Кауфланд може и да имат попадения на промоции, но аз не мога да дебна всяка седмица какво от това което ми трябва е намалено и какво не.

Моят начин на пазаруване от дълго време вече е изцяло напаснат и съобразен с промоциите във веригите, основно Кауфланд и Лидл. Когато нещо нехранително е на промоция купувам в по-големи количества като запас. Изобщо нямам омекотители, гелове за пране, душ гелове, шампоани и т.н. битови продукти в дома си, които да са купени на реална цена. Гел за пране у нас не е купуван от много месеци. Когато беше на много добра промоция купих 4-5 бидона наведнъж. Същото важи за омекотители, препарати и т.н. Храненето също е съобразено с промоциите. Пазарува се и се готви това, което във въпросната седмица е на промоция. Много е приятно и лесно. Даже е нещо като "игра", да планираш какво да купиш след преглед на брошурите и да се опиташ така да напазаруваш, че възможно най-много закупени продукти да са били на промоция.
Аз така не мога, да следя намаленията непрекъснато, аз даже не знам цените, дали наистина е намалено или не.Нито мога да ходя редовно.Ходя да пазарувам само на пенсия, само този ден имам пари, (тока, лекарствата и месо).В Кауфланд само веднъж пазарувах, излезе ми много скъпо.Била дъщерята не харесва, плаща с пари,а непрекъснато на касовата бележка пишат платено с купони .Не знам каква им е далаверата с тези купони, но циганите явно си заменят купоните за пари..Лидъл аз не го харесвам, ходи ,пазарува, много пари харчи , накрая нищо в хладилника.Аз ходя там само за олио, брашно и риба.В  Т-маркета ми излиза най-евтино,  но там месо не взимам.Във Фантастико не ходя, този, който е при нас е с
 много беден асортимент.

Скрит текст:
От кварталния мога да взема и на тефтер, ако нямам пари.Не разбирам негативното отношение към кварталните, и те са хора, и те сметки плащат, и те трябва да ядат.Никой  не ви принуждава да пазарувате от тях.

# 116
В квартала малките и средните магазини ги затвориха, не удържаха в условията на конкуренция - в близост имаме мол - сравнително нов за града, в него е Билла, а над квартала са Лидъл и Кауфланд.
Че хора работят в малкия бизнес - да, че и те имат нужда от прехрана и място под слънцето - да, но като трябва да си купя нещо, отивам във верига. Обяснила съм по-горе защо.
От немощни възрастни хора съм купувала плодове, билки, подправки. Но имам едно наум за хигиената и взимам неща, които се мият, вкл.и ядки ако са, мия ги.

# 117
Аз също съм си напаснала пазаруването с промоциите на Кауфланд основно, по-малко Лидл и Триумф, сега  Т маркет. Други не ползвам. От години не купувам почти нищо на редовна цена. Удобно ми е и винаги имам наличност от всички продукти. Не чакам нищо да ми свърши, че да търся.

# 118
  • някъде под слънцето...
Понякога ,малкия бизнес" не желае да бъде подкрепян.
Два примера от времето, когато го подкрепях брзрезервно
 През една отпуска посещавам апартамента ми в който никой не живее от години и понеже  плановете са до останем там две седмици. влизам в близкото магазинче .Учтиво обяснявам (понеже не познавам  препаратите за почистване ,  които бяха наредени зад щанда ) че ми трябва еди какво си защото не е чистено повече от година.Момичето ме погледна и изстреля "цяла година да не почистиш, егати и мърлата ...." .
Слизам да взема кафе и нещо за закуска от заведението до блока .Гледам надпис "понички"., но няма изложен артикул .Питам аз учтиво "какви са поничките", защото видове понички да искаш Любимо място на детето по онова време беше DUNKIN´ DONUTS.
Дамата ме изгледа пренебрежително и изстреля
"Мчи не си ли виждала понички?.На село нямате ли?".
И в двата случая не купих нищо от въпросните места.
Отидох в най близкия хипермаркет.Там всичко е изложено.Четеш , гледаш и купуваш.

# 119
Горният пост ме съсипа 😂 за съжаление има такива, да. Но не са всички такива. Има и много мили и услужливи хора. Последно като бях при баба ми ходих да й напазарувам в магазинчето до тях. Много по-скъпо е от големите вериги и трябва да се внимава със срока на годност. Ами толкова мила беше жената (собственичка и продавачка)! Исках май ягоди да взема, че баба обича. Тя отказа да ми продаде, защото каза, че са тръгнали да се развалят и нямало такова нещо да ми сложи. Много се впечатлих. Случвало ми се е и в други такива магазинчета, винаги е било в малки градчета или села.

Общи условия

Активация на акаунт