Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 810
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Да се включа и аз по темата. Спя само на ляво и по гръб, на дясно не мога да се завъртя и да искам, просто започват едни болки и контракции. Моето бебе е косо и главата му е в дясно. Възглавница за бременни си взех и върши добра работа, но можеше и с допълнителни 3 възглавници според мен. Със спане по гръб не можеш да задушиш бебето, но до него достига по-малко кислород и съответно не е хубаво за дълго време да се прави.
За тахикардията, аз имах и съответно тоновете на бебето бяха повишени доста, но пия хапчета и вече нещата са нормални. Така че бих препоръчала да си видите вашия пулс първо и после този на бебето. Ако ви е повишен, тогава посетете кардиолог, защото това не е от грешно спане.

# 316
И аз си лежа на която страна ми е удобно. Понеже бебо се върти и все е в различна поза и понякога ми е удобно на ляво, понякога на дясно. В даден момент малко и по гръб. В последно време се хващам, че ми е най-удобно на дясната страна и бебо тогава се спира с ританията и заспива и той. Докторката ми каза, че мога на която страна искам и ми е удобно. Не знам, защо твоя лекар смята, че от спането да се е получила тахикардията. Звучи ми малко пресилено, като причините за това са съвсем различни, поне от това, което намерих, като информация за тази диагноза. 🤔

# 317
Сим, косо какво ще рече, напречно ли?
Моето вече е така Cold Sweat след месеци наред главично, сега било напречно и краката висят надолу.
При теб какво казаха, има ли време да се обърне? Аз съм в 36 г.с.

# 318
Винаги има шанс да се обърне, знам случаи да се обърне в деня преди раждането. Има и някакви упражнения за обръщане, тук например https://www.spinningbabies.com/pregnancy-birth/baby-position/sideways-transverse/
Но специално първото упражнение ми е прекалено екстремно. При предната бременност бебето дълго време беше седалищно и правих някакви, но това да се наведа от дивана напред не посмях. Представях си как звъня на мъжа ми "връщай се от работа да ми помагаш, не мога да стана"

# 319
Сим, косо какво ще рече, напречно ли?
Моето вече е така Cold Sweat след месеци наред главично, сега било напречно и краката висят надолу.
При теб какво казаха, има ли време да се обърне? Аз съм в 36 г.с.

Главата му е долу вдясно, точно до крака ми и там ми натиска и понякога трудно си вдигам десния крак, а дупето му е горе в ляво под ребрата ми. Има шанс да се намести и то голям, защото главата му е близо да целта в моя случай. Иначе откакто е с главата надолу все се променяше от главично в косо и обратно, но от около месец е все косо и лекаря каза, че има шанс да се наложи секцио, но ще изчакаме до последно преди да се вземе такова решение.

# 320
И аз вчера легнах наляво и взех че родих

Тази сутрин в 5 сутринта ми направиха спешно секцио. През нощта изтекоха водите и се започна процеса… Понеже съм в ковид сектора на болницата и съм на медикаменти, се наложи да ме приспят. Малкия Михаил съм го виждала само на снимка за съжаление. Таткото го видя през стъкло.

Сега съм в ада на болките на контрахиращата матка! Брутално е! Ставах иначе вече, раздвижиха ме още следобед. Няма мн за разказване, всичко се случи много бързо…

# 321
Честито бебче и дано по-скоро можете да се гушнете с него! Blue Heart

# 322
Лили,честито! Да е жив и здрав Михаил, на теб бързо възстановяване и скоро да си го гушкаш!

# 323
  • Пловдив
Честито бебче, Лили! Да е здрав, на теб бързо възстановяване и съвсем скоро да сте си вкъщи! Blue Heart

# 324
Лили, честит да е Михаил! Blue Heart
Бързо да минава ковида и по - скоро да си с малкия! Жалко че само в бг не държат бебе с майка, ако тя е способна да се грижи за него. Все пак важното е че и той и ти сте добре! Hug

# 325
Лили, честито! Ама кофти, че те боли Sad
Ти май си казваше, че си имаш контракции.

Аз тази вечер се чувствам доста некомфортно, едва седя на стол/диван. Като седна корема ми е в краката, започва да мърда и ме боли.

# 326
Въпрос към опитните мами- бибероните на шишетата всеки месец ли се сменят? И по колко пъти на ден се стерилизират шишетата, в смисъл след всяко хранене ли? Съжалявам, ако са глупави въпросите, просто време не остана и искам всичко да си знам...

# 327
Честито, Лили! Да ви е жив и здрав и бързо оздравяване! Дано всичко е наред и се гушкате скоро вкъщи Simple Smile

# 328
Лили, честит Михаил! Да расте здрав и игрив и много да ви радва!
Пожелавам ти бързо възстановяване и да ви изпишат скоро, за да може да се гушкате в къщи.

# 329
Честити нови бебчета Мартин и Михаил!
Да са много здрави и щастливи!
Бързо  възстановяване момичета.

Моят бебчо го измериха 3513гр в 39+4,което е + 800гр за две седмици!!!
Още нямам индикации за раждане,а термина ей го .
Стискайте палци да се реши бебчо !

Общи условия

Активация на акаунт