Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 741
  • 739
  •   1
Отговори
# 345
Аз днес получих доста силни менструални болки.Изтича ми мн малко бледо кафяво.
Не съм звъняла на АГ,защото миналата седмица ми изтичаше пак малко и тогава ме прегледа и всичко беше ок.
За сега лежа и нямам болки,дано да си изчака дата за секцио 9- ти

# 346
Лили, честито бебче! Много да ви радва малкият Михаил, да расте здрав, любознателен и палав!

Мен кръстът ме боли много тези дни, но аз и не спирам, нали по-късно почнах приготовленията и тези дни само гладя и оправям нещо вкъщи. Надявам се да устискам до понеделник, когато ми е дата на секциото. Утре ще стегна куфара, ще отида да си изкарам амбулаторна карта и да кажем, че ще съм готова.

# 347
Аз пък от три четири дни насам се наспивам, доста ми е странно тъй като от две месеци насам не бях спала нормално, все по 3 4 часа.
Иначе от няколко дни ме болят страшно много краката отстрани точно под кръста, не знам просто така си болят или тялото се подготвя.

# 348
Момичета, казвайте начини за предизвикване … още не съм стигнала дю датата, но ме е страх да не пренося. Някакви идеи?

# 349
Явно тялото се подготвя за раждането. А при мен междукрачието и срамната кост така ме болят, че едвам вече стъпвам. Явно се разширявам.

При падането на тапата не е задължително да те приемат в болница. Единствено при изтичане на водите е опасно за бебето, ако намалеят и тогава вече се отива в болница. Дори и да имаш някакво разкритие пак не е гаранция, че може до дни да родиш. Аз примерно съм от известно време с 2см, ама още не са почнали родилните контракции, че да ходя към болницата. Даже доки онзи ден ми каза за нейна пациентка дето доста време си е била с 4см. разкритие и не  е било почнало раждането. Явно, когато бебетата си решат. 😅

# 350
Чувала съм: разходки, качване по стълби (все пак с повишено внимание), секс, люто, ананас, чай от малинови листа, чистене из вкъщи, подскачане върху йога топка.
Защо те е страх да преносиш?

# 351
Аз 2 седмици преди термина бях с паднала тапа и 1см разкритие. Няма смисъл от приемане в болницата, само да стоиш там.
Вчера бях на преглед и избрахме дата за секцио. Надявам се всичко да мине по план и добре.

# 352
Не искам да преносвам, преносването хич не е ок. Не съм на 20г.
Отделно, бебето вече мисля, че си е голямо, от началото си върви така. Да не говорим, че вече много ми тежи, некомфортно ми е като седя, стоя, лежа и т.н.
Всичките тия неща съм ги чувала и ги чета постоянно ама моя позната се опитваше да предизвика раждане още след 37г.с. и ги приложи абсолютно всички, но не проработиха.

Иначе за тапата - падането й хич не е индикация, че раждане започва. Може да си седите така със седмици. Същото е и за разкритието. Братовчедка ми, която е лекар, точно това ми обясняваше снощи, че има жени с 4-6см разкритие и така си седят доста време.

# 353
  • Пловдив
Аз си взех чай от малинови листа, но още не съм пила. От вчера съм в 36-а седмица и се чудя дали да започна и по колко да пия. Thinking

# 354
Това за накараш бебето да излиза ми е малко странно. Най-сигурният вариант е индукция или секцио останалото ми звучи нереално. Ако така ставаше майките щяха да си решават кога да излизат децата.

# 355
Да, не се получава много, поне от това което съм виждала или чувала. При някои може и да работи ама явно не при всички.

А да караш бебето да излиза, понякога не е само защото на жената така й е скимнало, а е свързано и със здравословни причини, рискове и т.н. Индукцията понякога може да отнеме дни, не винаги става веднага, то е най-добро само да си тръгне, но някой път не става. Моя колежка преди години е преносила 2 седмици. Това е изключително много време.

# 356
Добре, нали всеки има следящ го доктор да обсъди и прецени заедно как и кога да протече родоразрешение.
Моите деца вървят напред, имаше вариант да тръгнат по рано заради това, устискаха, вече имам дата за секцио и следващите дни, когато ще бъда в 37+ седмица ги вадят, достигнаха времето на премерения риск.
Надявам се всичко да е наред.

Като знам и колко недоносени се озовават за дълго в неонатология, всякакви тичания, скачания са ми странни и то самосиндикално.

# 357
И двете неща са рискови - и преносването, и раждането много рано. И за двете неща, за съжаление не може да се предвиди кое как. Но стигне ли се 40 г.с. вече могат да се вземат мерки, защото има рискове и за майката, и за бебето.
След 37г.с. вече се води, че бебето е напълно доносено и може да излезе по всяко време. Винаги има изключения. Да не се случва, разбира се.
Аз лично за себе си казах, че не е ок да пренося. Не говоря по принцип, че ако някой мине 40 г.с. и хайде трябва да предизвиква раждане. В крайна сметка нещата са индивидуални.

# 358
Ади за кога ти е термина. Няма ли време да тръгне само бебето?

# 359
Ади за кога ти е термина. Няма ли време да тръгне само бебето?

След няколко дена. Време има, но просто искам да знам какви са ми опциите и какво да правя. Много малко бебета се раждат точно на термин ама да, човек никога не знае. Дано не се налага интервенция.

Общи условия

Активация на акаунт