Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 644
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Петя,Лили, BlackRose, честити бебчета! Да са здрави и засмени,а вие бързо да се възстановявате!
Аз днес бях на ЖК и се прибрах с провесен нос. Моето момиче няма никакво намерение да излиза,дори не е в малкият таз,както си бях помислила (тогава защо причинява такъв тормоз на шийката ми,не знам 🤷). Водите са в норма,но плацентата е доооста калцифицирана вече. Според ехографа беба е 3.700кг в 38+3г.с ,като ми е ясно,че има отклонения,но най-вероятно не са особено големи. И предвид всичко това с лекаря се разбрахме вторник пак да се видим,да провери за разкритие и ако продължава да няма никакви индикации за раждане ще обсъдим вариант за секцио. Доста се сдухах, наистина не знам кое е най-доброто :дали да я чакам да се накани да излезе сама ,но с опасността да стане над 4кг и тогава сигурно пак ще стигнем до секцио или ако другата седмица сме на това положение,просто да решим кога да я вадим планирано. Края на бременността е една игра на нерви отвсякъде 😃.

# 421
Ако плацентата е много калцифицирана, то тогава може да не храни достатъчно бебето, така че може да е най-добре да се извади. Спокойно, всичко ще се развие по най-добрия начин. И аз съм си каза секцио или нормално, все тая, нали е важно да има здраво бебе накрая.

# 422
Ако плацентата е много калцифицирана, то тогава може да не храни достатъчно бебето, така че може да е най-добре да се извади. Спокойно, всичко ще се развие по най-добрия начин. И аз съм си каза секцио или нормално, все тая, нали е важно да има здраво бебе накрая.
Да, състоянието на плацентата определено е важен фактор в ситуацията.Според изчисленията на апаратурата беба започва да намаля темпа на растеж,явно не се храни толкова пълноценно колкото преди. Честно казано бях приела мисълта за нормално раждане и сега така рязко променяне на плана малко ме сдухва. Но пък най-важното разбира се е детето да е добре и ако до вторник няма развитие,ще решим дата и ще чакам да се срещнем нетърпение.
Благодаря за подкрепата ☺️ .

# 423
Катерина - посъветвай се с лекаря, кое ще е най-доброто. Аз съм сигурна, че ако има и малък риск, те ще кажат, затова обсъди вариантите и вижте кое ще е по-доброто решение.

Ох аз днес тъкмо казах, че вече не изпитвам болка като ме бута по мехура ама май избързах. Днес имах доста емоционални терзания и като цяло деня ми беше доста тежък.

# 424
Бебетата по принцип намаляват темпа на растеж накрая, нормално е. Също ми се струва нормално в 38+3 да няма още признаци за раждане. Все пак има 11 дни до термин, а може и да има преносване после. Аз бих изчакала поне термина, и после бих пробвала предизвикване, а не направо секцио. Имаше и някакви процедури за отлепване на мембраните, не знам дали всички лекари ги практикуват.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 11:00 от vesibu

# 425
Веси доста интересно това за отлепяне. Какво представлява знаеш ли? Чак ми стана интересно.

# 426
Да, тук му казват “суийп - sweep”, бъркат в шийката на матката доколкото знам, за да предизвикат разкритие.
Между другото, аз в понеделник ще питам точно за такова, ще си изчакам датата на термина и ще говоря с акушерката да обсъдим опциите.
Иначе за растежа - Веси, те накрая май най-много растат, затова и дискомфорта се увеличава.

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 23:27 от Adriana11

# 427
Веси доста интересно това за отлепяне. Какво представлява знаеш ли? Чак ми стана интересно.

Адриана, благодаря за термина. Тъкмо бях запънала в търсенето на ресурси на английски.
https://my.clevelandclinic.org/health/treatments/21900-membrane-sweep

# 428
За такова отлепяне ми каза и моята АГ. Каза, че ако ми го приложи до вечерта ще започне раждане. Разбира се, това се комуникира с вас преди всичко.

# 429
Аз току-що поразпитах за това, май не винаги работи, малко било на късмет.

# 430
Във всеки случай бих го предпочела пред директно цезарово сечение. Ако стане - стане. В предната отчетна една майка 2 пъти беше ходила за тази процедура, чак втория път беше успешен. Но казват, че трябва някакво разкритие, за да се направи. И е по-ефективна чак след термин.
За растежа на бебето, по тази таблица
https://www.babycenter.com/pregnancy/your-body/growth-chart-feta … k-by-week_1290794 след 30та седмица все си качва бебето по 200 грама на седмица. След 36-та леееко забавя, но не много.
Аз съм чела оттук, че ще забави растежа https://www.whattoexpect.com/pregnancy/week-by-week/week-36.aspx

# 431
Момичета, благодаря за подкрепата и съветите. Знаете как накрая вече сме толкова изнервени и притеснени за бебето, единствената ни мисъл е то да е добре и за това лесно приемаме мнението на лекарите за меродавно. Вариант за отлепяне на околоплодният мехур не сме коментирали,не знам дали този лекар го практикува. Като цяло се разбрахме,че вторник ще провери за разкритие и как е състоянието на шийката. Ако има дори няколко индикации за започване на нормално раждане,може да опитаме с индукция.
Имам три дни до вторник и ще опитам всички методи за естествено предизвикване 😄. Ако случайно някой проработи при мен, непременно ще се похваля😄.

# 432
Успех Катерина, дано всичка се развие по най-добрият за теб и бебчо начин! Пробвай ходене, скачане на топка пък знае ли човек може на теб да подейства, при всеки е различно!
Успех и скоро да се похвалиш с пухкаво бебче. 🍀

# 433
Ох Катерина, разбирам те. И аз вече опитвам, вчера бях доста на крак, даже се навеждах на няколко пъти, ходих, чай пих, ядох фурми. Топка нямам и не мога да скачам ама другите неща ги правя, дано има ефект скоро. И аз не искам индукция, но ако нямам резултат, ще се наложи да им кажа да ме букнат. И на мен ми предстои разговор с акушерката другата седмица, ще видим какво ще стане.

# 434
Катерина, и аз съм като теб. Ако до понеделник бебка не е тръгнала сама, ще мислим друг вариант, че при мен плацентата предния път беше почнала да застарява и няма много време да се чака..

Общи условия

Активация на акаунт