Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 661
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
А на мен сега ми писа лекарката. Да си продължавам магнезия и да не почвам чая от малинови листа, тъкмо се бях наканила да го почвам. Сега съм 37+1, но тя иска да си стои максимално близо до термин, че върви дребничко. И аз така искам, хич не ми се ражда сега в студа. Но този чай очевидно ще го пия след раждането, преди него не остана :/

# 406
Аз минавам само да отбележа, че прегледа за разкритие явно зависи кой и как го прави, защото на мен не ми беше чак пък толкова ужасно. Или аз имам по-висок праг на търпимост, не знам. Неприятно беше да, но поносимо, аз предпочитам да следя как се движат нещата. 😁

# 407
А някой знае ли защо се правят тея прегледи за разкритие, когато имаш още 2-3 седмици до термин? Любопитно ми стана. Когато преносваш разбирам, но когато има още доста време...? Иначе и на мен в сряда ще ми правят.

# 408
Ами така се проверява с пръстите дали е омекнала шийката с колко горе долу. И дали има разкритие. Може да се направи някаква прогноза дали скоро може да се очаква раждането. То разбира се не е 100% сигурно, но и доктора има напредстава до къде са нещата и какво може да очаква. На мен ми направи този преглед след като на тоновете показа контракции и след, като и казах, че преди няколко дни ми бяха регулярни и че се съмнявам, че имам някакво разкритие, понеже след това си усещах таза още по широк, сякаш ще се разцепи, като ходя. Та затова ме сложи на магарето и провери, какво става. Предната бременност като ме провери така за разкритие и дали е омекнала шийката ми каза, че може след няколко дни да почне раждане и беше почти точна само в допълнение с още 3 дни забавяне беше. Сега ще видим, тя предполага, че до седмица, седмица и няколко дни може и да почне, ама знае ли човек.

# 409
Owly, реално при мен беше, защото контракциите изглеждаха така, че направо почвам да раждам, затова решихме да ми провери шийката, предполагам ако имах и разкритие щяха да ме пратят към родилното Smiley (отделно за днес имах и насрочено взимане на секрет).
А прегледа е дискомфортен по-точно, не е някаква болка. Просто ако отдавна не си правила и секс напрпимер си е шантаво Smile

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 14:41 от NevM

# 410
И при мен заради контракции като родилни, но аз отказах прегледа този път, пък ако тръгне да става нещо все ще разберем и без това. Лекаря каза добре, ще го задържиш още малко и не ме е насилвал да ме преглежда. Акушерките много искаха, викаха, че ще излиза човек от мене, трябвало да знаят. Ама наистина е некомфортен по-точно и просто исках да си го спестя, пък и доста често след такъв преглед се случва да тръгне раждане.

# 411
Да, чувала съм, че понякога след това може да тръгне раждане. Аз си се надявах и на това да вземе да тръгне, 😅 ама ей го още си седи. Блъска, рита, снощи ме натисна явно с ръце и глава от долу два пъти, ама доста силничко и корема ми се раздруса нагоре, надолу, като батут 😅🤣 и разкритие си имам и пак си стои човека и не го вълнува. 🤣🤣🤣

# 412
И при мен са големи танци почти постоянно Smile След като се събудя чак се притеснявам, че не я усещам веднага Blush

# 413
Колкото и да ми се ражда, все пак 36 седмица съм още и стискам поне до 37, после вече да ми бъркат, да се ражда няма да имам проблем. Grinning
Както казах, много се движеше тези дни, не спираше, но днес нещо много мудно се движи. Корема ми е твърд и сигурно това е причината, но все пак ми е малко гадно така като до сега не се е спирало, пък сега изведнъж затишие.

# 414
Сим, това е заради подготвителните. Мисля, че е нормално, все пак матката се свива. А четох и че понякога въпросните подготвителни се получавали и от самото движение на бебето, тоест то може да ги предизвика. Ама да, колкото и такива да има, докато не се появят реалните с болки или не изтекат водите, може да си караш така седмици.

# 415
Момичета аз от няколко дни си мисля за хибискус какво стана мисля, че термина ѝ беше за края на януари, но официално се оказа, че ще е февруарка. Също така мисля, че освен момиченцата на Тео чакахме още 2 мами да се похвалят с близнаци. Как са нещата при тях? Надявам се всичко е нормално!! 🙏😊😊

# 416
И аз тези дни си мислех за Хибискус. Надявам се всичко да е наред при нея, както и чакаме мамите с близнаци да се похвалят скоро! 😊😇

# 417
  • Пловдив
Момичета, връщам се от преглед. Моят бебок продължава да си върви седмица напред. В 36+2 г.с. съм, той тежи 3335гр. Dizzy Face Ако изкара до термин, ще е над 4 кг. Иначе всичко е наред. Скоро няма да се ражда. Седи си високо, застанал е точно, както трябва, плацентата е наред. На 15-и пак ще ходя и тогава ще ме гледа за разкритие, че днес било още рано. Говорихме за раждането, при кои ситуации да тръгвам към болницата. И сега си почивам, че доста почаках преди прегледа, а и в автобуса се лашках, докато се прибера. Та сега коремът ми е един стегнат...

# 418
Момичета, днес бях на преглед и измериха бебчо  3,700гр в 38 г.с. + 2 дни, другата седмица ми предстои секцио. Та мисълта ми беше, тези универсалните комплекчета за изписване дали ще са му точно? Приятелка наскоро роди бебе 4,100гр и каза, че едва са го облекли, омотали са го в одеалце и тръгнали😅  Та се притеснявам, това което съм приготвила дали ще е ок или да мисля нещо...😂

# 419
Това така или иначе си го взела. Приготви си план б - дрешки 56ти номер. И ако се роди по-дълго бебе (53см+ да кажем), ще вземете по-големите. Според мен теглото не е толкова определящо дали ще стават, колкото ръста. А и ехографите не са особено точни.

Общи условия

Активация на акаунт