Тема 9 - Февруарски мами 2022 г. 🤰

• 44 667
  • 739
  •   1
Отговори
# 390
Мацки? Някой да е имал подобен казус: днес отивам за първи път на тонове в 38 г.с, минават си те 30мин и през цялото време идва сестрата, идва АГто и ми казват, че имам регулярни контракции, даже докторката каза, че все едно си започва родилен процес...а аз нищо не усещам Neutral Face После ме прегледа за всеки случай, но шийката е още твърда и главата на беба е още високо...Rolling Eyes Та нямам идея сега какво да правя, като не ги усещам изобщо тези контракции... Sweat Smile
Отделно малката е много голяма и май май ще си ме режат...понеже не мисля да насрочвам планово секцио ще се надявам на някаква магия да усетя кога да тръгвам към родилното...Sweat Smile

# 391
  • sofia
Нека Калина е жива и здрава! Бързо възстановяване на мама Simple Smile

# 392
Мацки? Някой да е имал подобен казус: днес отивам за първи път на тонове в 38 г.с, минават си те 30мин и през цялото време идва сестрата, идва АГто и ми казват, че имам регулярни контракции, даже докторката каза, че все едно си започва родилен процес...а аз нищо не усещам Neutral Face После ме прегледа за всеки случай, но шийката е още твърда и главата на беба е още високо...Rolling Eyes Та нямам идея сега какво да правя, като не ги усещам изобщо тези контракции... Sweat Smile
Отделно малката е много голяма и май май ще си ме режат...понеже не мисля да насрочвам планово секцио ще се надявам на някаква магия да усетя кога да тръгвам към родилното...Sweat Smile

Нев и аз понякога не ги усещам тия контракции и се е случвало да излизат на тонове и да ме питат дали съм ги усетила. А аз грам да не съм разбрала. Пък бебка, колко е станала, че да е голяма. Има доста майки родили нормално и без проблем по-големи бебенца. Зависи и ти как си на размери. При мен например бебе от 3,500 на горе го водят голямо за мен. Понеже съм дребна натура 158см. И с по-тесен таз. С предното раждане малко имах затруднение с излизането на главичката, че бебето беше 3410гр., та епизотомията ми помогна по-бързо да излезне, че и да не му навредя, ако е дълго време така. Според мен, ако си по-едра и висока можеш да си родиш бебче и към 4кг. Всичко също и зависи от нашите вътрешни нагласи. 😊 А пък винаги можеш да опиташ по нормален начин и ако нещо не се получава могат да предприемат секцио.

# 393
Moni4ka2020, ами преди седмица и половина беше около 3,500кг (днес не ме гледала на видеозона), а аз съм сравнително ниска - 160см, ноо съм си широка.
Иначе това ми е планът, да си отида за естествено раждане, пък каквото сабя покаже. Просто и днес и предния път докторката коментира с притеснение колко е голяма, а имам още две седмици до термин. Даже се заприказвахме как точно жените, които имат мерак да родят естествено им се случва да имат големи бебоци, а такива, които държат на секцио, са с фини бебенца (не е правило естествено - който каквото си реши). Та като нищо да стане около 4кг, че и отгоре... А иначе за смелите майки Heart , които раждат естествено големи бебчета май все излиза, че им е поне второ бебче, та малко ми потънаха гемиите Grinning

Последна редакция: пт, 04 фев 2022, 11:21 от NevM

# 394
Спокойно. Чувала съм вече няколко истории за първо раждане с едро бебе и жената е без един шев. Няма да се отчайваме. И аз ще пробвам нормално пък дано имам късмета. Желая ти и на теб леко и безпроблемно раждане. 😊

# 395
Петя разбрах, че си в МД София. Да те питам как е положението на 12 ет? Доволна ли си от отношение? Как сте с бебчето? 😊
Моничка, получило се е добре след ремонта. Отношението е добро. Аз съм на мнение, че както се държиш с хората, така се държат и те с теб.
Но иначе си е както преди, ако имаш въпроси никой няма да дойде да те пита дали всичко е наред, сам трябва да търсиш помощ.
С бебчето сме постоянно заедно, освен в часовете за преглед и манипулация (8-10ч и 12-13ч).

# 396
Благодаря, Петя. И аз останах доволна предния път. Когато имах въпроси си ги питах и ми обясняваха. Иначе в момента има ли много родили жени на 12 ет. Дали се е позапълнило? Притеснява ме да не стане прекалрно пълно и да не си намеря стая, че искам двойна да е. 🤔

# 397
Спокойно. Чувала съм вече няколко истории за първо раждане с едро бебе и жената е без един шев. Няма да се отчайваме. И аз ще пробвам нормално пък дано имам късмета. Желая ти и на теб леко и безпроблемно раждане.

Благодаря за надъхването! HeartBlushHeart Eyes
Дано на всички им е по-леко и да се радваме на здрави бебоци! People BabyHeartpulse

# 398
Благодаря, Петя. И аз останах доволна предния път. Когато имах въпроси си ги питах и ми обясняваха. Иначе в момента има ли много родили жени на 12 ет. Дали се е позапълнило? Притеснява ме да не стане прекалрно пълно и да не си намеря стая, че искам двойна да е. 🤔
В момента няма много майки, около 10-15 сме. Мисля че дори и тези в двойните стаи са сами.

# 399
Нев, аз имам много контракции от доста време насам и по думите на акушерките са точно като родилни тези, които се отчитат на тоновета. Усещам стягане и втвърдяване на корема, но болки още не, поне не силни. За сега само акушерките са се притеснили, лекаря ми е на мнение, че докато не станат болезнени няма какво да бързаме и да се притесняваме. Предния път пита дали да ме провери за разкритие, но аз отказах и му казах другия път, защото веднъж са ми го правили този преглед и е ужасен и реших да си го спестя, така че не знам какво се случва там. Казах му и да има малко, тези дни ако тръгне ще се чуем и така. И моето бебе е голямо, беше 3150гр. в 35г.с., а аз съм малко над 150см. и секцио заради големината не сме коментирали, само заради позицията на бебето може да се наложи, но ще видим. Не съм широка и ми е първа бременност, така че и над 4кг. да е, смятам да пробвам естествено, ако позицията му позволява това, пък ако не става ще влизаме за секцио и така.

# 400
Нев, аз имам много контракции от доста време насам и по думите на акушерките са точно като родилни тези, които се отчитат на тоновета. Усещам стягане и втвърдяване на корема, но болки още не, поне не силни. За сега само акушерките са се притеснили, лекаря ми е на мнение, че докато не станат болезнени няма какво да бързаме и да се притесняваме. Предния път пита дали да ме провери за разкритие, но аз отказах и му казах другия път, защото веднъж са ми го правили този преглед и е ужасен и реших да си го спестя, така че не знам какво се случва там. Казах му и да има малко, тези дни ако тръгне ще се чуем и така. И моето бебе е голямо, беше 3150гр. в 35г.с., а аз съм малко над 150см. и секцио заради големината не сме коментирали, само заради позицията на бебето може да се наложи, но ще видим. Не съм широка и ми е първа бременност, така че и над 4кг. да е, смятам да пробвам естествено, ако позицията му позволява това, пък ако не става ще влизаме за секцио и така.

Благодаря, SimD23 Heart
Ами явно освен да чакам и да се надявам по-скоро да слезе малката, няма какво друго да се направи...Иначе прегледът наистина е гаден, чак не очаквах Grinning , а за контракциите аз даже и стягането не усещам...Neutral Face Казаха ми да взимам днес Магнерот, за да бъдела спокойна матката (бях го спряла преди седмица).

# 401
Аз последните седмици също имах много подготвителни контракции, почти постоянно ми се втвърдяваше корема, но сега спряха. По-скоро вече ми е много болезнено от движенията, защото няма никакво място. И кожата ми е опъната до такава степен, че имам чувството, че ме режат с нож. Ако помните ви бях казвала и че след физическа активност усещам страшно бутане по мехура, но откакто ми изписаха антибиотика заради инфекцията, май спря, така че може и от това да е било - бебето натиска орган, който е инфектиран. При мен най-зле са нещата вечер, тогава се чувствам най-тежка и не мога да стоя в почти никаква позиция.
Иначе за големите бебета, не се притеснявайте, наистина. Аз напоследък все повече чета истории на жени, които казват, че по-големи бебета се раждат даже по-лесно. Споделих и наскоро за моя позната, тя роди на 28.01, нейната беше близо 3900. Аз мисля, че и моето е някъде там, последно в 36г.с. го измериха 2900, приблизително, но те накрая най-много растат.

# 402
Моничка аз също бях на 12ти етаж и останах много доволна. Всички бяха мили и любезни. Предвид, че ми е първо дете възникнаха какви ли не тъпи въпроси 😁 от моя страна, но те ми обясняваха всичко. Етажа е чист и много топъл. Аз отварях прозореца през деня и ходих само по широки тениски на приятеля ми. Храната става.
Нямаше много родилки. Аз бях в двойна стая, но бях сама през цялото време. Само последния ден настаниха едно момиче при мен.
Няма тоалетна хартия и сапун така че си подготви. Има консултант по кърмене Тамара, която идва и ти помага. На мен ми отпуши едната гърда. Също така има и помпа на медела, която можеш да използваш, ако не искаш да си взимаш. Simple Smile

За пъпчето при нас падна на 10ти ден. Аз го третирах със 70% спирт с клечка за уши и въртеливи движения като внимавам да не и докосна кожата.

# 403
За контракциите - аз тук от 2 дена имам постоянно - и преди беше зле, сега вече е много зле Grinning Не са ми болезнени и не ме притесняват тип да си мисля, че раждам, но вече наистина почва да ми писва. Досадно ми е с тези постоянни контракции, движението ми е трудно, а и пишкам през 5 минути. На тоновете като  бях в сряда се надявах да имам пак да се види силни ли са, слаби ли са, а то взех, че легнах и жива контракция не усетих. На уреда си излиза, че има някакви постоянно, но явно те не се усещат. Аз исках да си има от моите силните, за да излезе колко са силни, но уви Grinning Grinning Grinning

За чая от листа на малина - чела съм, че се почва даже преди 35-та седмица, защото това е чай, не лекарство и действа с натрупване. Даже на повечето места пише, че ако ще го започваш в 37-38 г.с. по-добре да не го започваш изобщо. Той си се пие по схема и му трябват няколко седмици да се натрупа - няма от 2 чая да получиш контракции и да родиш.
Аз бях почнала в 34-та седмица още май, но тогава наистина ми беше най-кофти периода на контракциите - пак така ме мъчеха по цял ден и си казах, че само чай ми липсва на тоя хал, та го спрях. Сега като е същото положение се чудя дали пак да пия....вече съм 37+2, не знам дали има и смисъл много...

# 404
Оули, точно постоянни и досадни са. Понякога са по-силни, а друг път по-леки. Понякога си усещам пулса в главата от тях, понякога леко болят и са ми много досадни вече. Само заради тях ми се ражда вече. Аз пия магнезий 2х2 и въпреки това имам. Вчера бяха ужасни, постоянно получавах и вечерта станаха през 3 минути, та му казах на мъжа ми да ми вземе но-шпа и пих 2 и ме отпуснаха малко. Днес корема ми стои твърд и едва усещам как мудно се движи бебето и мисля, ако продължават нещата така, да ходя да видя какво става, че е просто много некомфортно всичко това.

Общи условия

Активация на акаунт