ДЕКЕМВРИйчета добрички-пляскат весело с ръчички

• 11 553
  • 287
  •   1
Отговори
# 15
  • Варна, морето и сините вълни!
Здравейте Hug.
А дано новата тема да е пълна само с хубави и весели постинги.

Мими,евала ти правя как се оправяш с две деца,аз с едно не мога.

Не е никакво геройство. И аз с едно не можех да се оправя  Mr. Green А сега с две пък хич  Mr. Green

IVKA&MIMI не се тормози за зъбите. Няма неозъбено дете. От зъболекар знам че колкото по късни са зъбите, толкоз по добре. Борко на годинката ми беше с два зъба. Сега си има всичките.  bouquet

nadia_krisi защо са ви дали антибиотик? Нали за шарка не се пие такова чудо. А тоз Зинат си е доса силен антибиотик. Борко не го понесе - посра се  Sick

Момичета някой чувал ли е нещо за Влад на Стела? Как е дали е израстил вече проблема? А Ани - Бани? Как е тя?

# 16
Мими да ти кажа честно не искам да му го давам този антибиотик.Евам ми понесе на мен и то 500мг,пък си представям на бебо как ще му.....И затова май ще си лекуваме температурата само със свещички(ефералган) и нурофен.Пък антибиотик се дава,защото както казах тази шарка няма нищо общо с другата,която всяко дете трябва да мине.В случая Зинатът трябва да спре процесът на възпаление,който се очаквал да настъпи,но на кръвната картина не се видя нищо толкова тревожно,затова мисля,да си го спестя.Не знам дали съм права,но много ме е страх да давам антибиотик.

Ивка ще си има съвсем скоро зъбчета спокс.Аз да ти кажа до 9ия месец имахме само 2 за месец и половина вече са 10!така че споко за тез зъбчета.бебе без зъби не съм чувала да има.

да май вече временцето окончателно ще се развали и ще разреди разходките,жалко децата толкова обичат да са навън:((Есента е много гаден сезон,мен май нещо ме изби на меланхолия:((Като се сетя какво ме чака и ми се плачееееееееееееееееееееее

# 17
Привет на всички.Включвам се и аз в новата темичка набързо и накратко защото заминавам за провинцията и ще се върна неделя вечер.
Пожелавам на всички болнички бебоци бързо да оздравяват а на здравите да не се разболяват.

Който иска може да види и моите щерки.Най сетне успях по някакъв начин да ги покажа.

Пожелавам на всички приятен събота и неделя.

bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 18
Ще оспаня темата, ма ша ма прощавате  Mr. Green

Надя, що не вземеш да потърсиш второ мнение? Не знам ма много силен антибиотик ми се чини като за начало.
Аз говорих с нашата педиатърка. Жената е с много богат опит. Каза че шарката си е парка. Могат да боледуват и тримесечни бебета от нея и имунитет се придобива независимо от това на каква възраст е карана. Единствено скарлатина се цери с антобиотик. В останалите случаи даването на антибиотик води до потискане на шарката и до по тежкто и преболедуване.

А само да попитам наскоро да са ви слагали ваксината тримувакс?

Мамо М , много са ти сладки щерките  bouquet

# 19
  • София
Мамчета,как приготвяте овесените ядки?Направо ги изсипвате в млякото ли или преди това се варят?
Извинявам се за глупавия въпрос,но на опаковката не пише,а аз за първи път ще приготвям такова чудо Embarassed.

# 20
Аз ги варях преди. Става по бързо. Ако се залеят само с горещо мляко набъбват много бавно.
Може да ги залееш с мляко и да врътнеш на микровълнова Peace

# 21
да Мими на предната консултация ни я сложиха ваксината.Моята педиатърка също е с доста богат опит.Половината деца в Люлин са при нея,ама пак не знам.Няма да го давам засега,пък ако нещо се влоши ще видим.Но засега температурата е сравнително по-ниска от предните 2 дни,да се надяваме,че ще мине бързо.Стискайте палци.А Мими не съм ти писала понеже колежката на майка ми е в отпуска(дъщеря и се женела)и затова не сме я питали за Банско.Като се върне другата седмица ще я питам.Аз овесените ядки му ги давам в суров вид (фини разбира се) в кисело мляко.И на него му се услаждат много.Скоро баща му му готви някакъв специалитет с овесени ядки ще го питам как е и ще ти кажа.

# 22
да Мими на предната консултация ни я сложиха ваксината.Моята педиатърка също е с доста богат опит.Половината деца в Люлин са при нея,ама пак не знам.Няма да го давам засега,пък ако нещо се влоши ще видим.

Така - това е постваксинална реакция Stop Борко ми го направи същото затова знам Peace Изкара едно след друго и трите шарки. И като за финал нещо като заушка. Просто чакаш да мине и това е. Антобиотик не пихме. Само много течности и волски нерви от моя страна  Mr. Green Mr. Green И от това май няма имунитет. Случвало се рядко  Mr. Green Mr. Green Това беше след консулт с педито и после консулт с епедимиолог. Дано во мине по - бързичко.
А за Банско не се притеснявай. Ние намерихме една къща в Бели осъм. Там ще ни дадат спалня и куня + трапезария за 50 лв. Така че вариант имаме. Но ако при теб изкочи нешо по - добро ще се възползваме   bouquet

# 23
  • София
Хайде и аз да се разпиша в новата темичка и да пожелая да я пълним предимно с хубави новини!  Hug

nadia_krisi, не знам за какъв опит на педиатърката си говориш, ама доколкото аз знам, тази ваксина (тримовакс) се слага на децата на възраст 12-15 месеца (тук сред нас май няма друго декемврийче с тримовакс, нали?). Също така навсякъде пише, че макар и рядко, но децата правят реакция на ваксината в 2 седмичен срок чрез обрив и температура. Това, разбира се, би бил най-добрият вариант, но бих ти препоръчала да се консултираш и с друг педиатър. И според мен е странно да се дава антибиотик при реакция на ваксина, а и при обикновена шарка също.  Thinking  Стискам ти палци!   bouquet

Къдрокоса, как си го представяш ти, че новите снимки на подписа ти ще останат незабелязани?  smile3503  Много пораснал господин Борис, направо си е едно малко детенце, а не едно голямо бебенце.  Peace

Мама М, много хубави госпожиците!  smile3521

Честити нови ботушки на всички декемврийчета!!! Със здраве да потропват с тях!  nuts

И не на последно място: честито на навършващите 11 месеца днес!  newsm18

Лека & приятна вечер на всички!
 wavey

# 24
Ами тя му е сложена достатъчно време след Пантаксима,така пишеше и на самата опаковка на ваксината.В смисъл минали са 6 месеца.И според нея това е правилно,а и аз не съм достатъчно компетентна по тези въпроси да противореча,но и в старата тема за тази шарка 5 има деца пили Зинат или друг вид антибиотици.Все пак аз не съм лекар,но твърдо отказвам да дам Зинат въпреки всичко.Не мисля,че е реакция от ваксината,още повече ,че досега нито веднъж не е вдигал температура от Ваксина.Чакам в понеделник резултатите от урината и контролния преглед.Пък дано всичко това е просто настинка,а не шарка или алергична реакция..............сега вече смело мога да кажа ,че сме по-добре.Тем,пературата ни не се е повишавала от около 8-9 часа ,детето е спокойно..и се надявам всичко да е  било някакво вирусче.А всъщност тази бебешка шарка  се диагностира много трудно и малко са компетентните лекари ,които могат да я уловят навреме.

# 25
Правде казвай вие при кой периатър/ка ходите моля тееееееееее

# 26
      Здравейте,момичета!
  Какви страшни работи ви се случват на дечицата,като си представя,че и нас надали ще ни отмине ,само въпрос на време са тия шарки.А за ваксини  не мисля да му давам,то къде ли и ходим толкова ,но все си мисля,че естествено придобития имунитет е по-добър от ваксината.Звучи много остаряло,но всеки си знае.
     Не съм преглеждала темичката много отдавна,сега ще се върна назад да попрочета,но все пак честито на всички,които са имали повод за празник  bouquet
   Сега на дневен ред при нас е прощъпулника,от 2-3 дни вече си стои стабилно на краката и бабата и прабабата се точат да месят питки и т.н.
    Бързо оздравяване желая на болните,че предсоят мноого рожденни дни след по-малко от месец

# 27
     Дани,сега погледнах предната темичка-Ицо ми отказа биберон още от 4-5 месец,но накрайника на авент-ската чаша за вода върши страхотна работа за чесане на зъби,пък и не се излива водата.
  Моето кюфте ли е най-тежко-11.800 на консултацията оня ден???Вярно,че е едър,а като реши,че не му се ходи и сме навън без количка,страшен фитнес #Crazy

# 28
      Моето кюфте ли е най-тежко-11.800 на консултацията оня ден???  #Crazy

Нееееееее!Моят мъж е най-тежкият за сега-12.500 кг! smile3525
А твоят е голям сладур в тая торбичка! Joy
Честити ви 11 месеца(малко на патерици)!Да ти е жив и здрав!!! Heart Eyes

Последна редакция: пт, 10 ное 2006, 22:46 от vesenceto_85

# 29
       Късен привет от нас!
 Ама много сте изписали пак, чак нова темичка си имаме Simple Smile
 Само с хубави неща да я пълним Peace
    ЧЕСТИТИ обувчици на всички Simple Smile Много са ви фешън Peace
 Ние още не можем да си намерим, защото ни е много малко крачето и нищо за сега не пасва Sad
 Онзи ден  тати ни донесе едни от магазин на АДИДАС, та си умрях от смях като ги видях(едни такива мънички, сладички), но за куриоз те пък се оказаха малки, та сега ще ходим да ги сменяваме Simple Smile Само че ,те са по-скоро за вкъщи,а не за вън.
Ланг и ние сме зле с амането, никакво разнообразие не ще, само АМ, кисело мляко и от време на време нещо друго. Постоянно готвим и изхвърляме. Не ще и това е. Как не и втръсна това мляко ,не знам Thinking
Къдрокосче много са хубави новите снимчици на нашия любимец Боко Peace Hug Heart Eyes
nadia_krisi много жалко за бебко Sad Дано много бързо оздравее  Praynig(за подобен чешит шарка за пръв път чувам)
   Целувки!!!!!!

Общи условия

Активация на акаунт