Неподходящи мъже

• 15 710
  • 361
  •   1
Отговори
# 120
Днес кардиналната промяна не е в това,че старостта продължава по-дълго,а че настъпва по-късно. За тези,които са на 40,50,55 години,старостта ще настъпи,когато станат на 75-80 години. Тоест,с четвърт век по-късно отколкото при техните родители. Готино,нали!
Доскоро имаше само три периода:младост,зрялост,старост. Сега "зрялостта" настъпва на 50 години и бележи началото на нов,несъществувал преди етап в човешкият живот.
Какво е характерно за него?
1. Продължава около 30 години - от 50 до към 80 години.
2. За разлика от преди,физическите и интелектуалните възможности не само не намаляват,а се запазват,дори в някои случа и са по-добри,отколкото в младостта.
3. Потенциално това вече е най-добрият период от живота,тъй като съвместява едновременно здраве,сили и жизнен опит.
4. Тези,които сега са на 55-60 години преживяват този период първи в историята. Преди не го е имало,защото хората са остарявали много по-рано.
Честито! Yum

# 121
  • Пловдив
Да, да, ама НЕ. Аз съм на 40 и не е вече каквото беше между 20 и 35. Нямам предишната физическа издържливост, почват да се обаждат болежки...

# 122
Това е от някакъв пенсионерски вестник или от проект на НОИ за увеличаване на пенсионната възраст. 🙀

След 40 спадат физическите възможности, а пикът на интелекта беше на 27 май, после плато и надолу по хълма...

Който на 40 успее на стане от дивана без да пъшка е добре. 🤯

# 123
  • Пловдив
За дивана още мога. Ама ски, катерене, трекинг.... ми не, не е каквото беше на 30.

# 124
Аз съм на 45 години. Тежа 54 кг. и в момента съм в най-добрата си физическа форма. Всеки ден тренирам в зала час и половина и нищо не ме боли. Психиката ми е друга бира обаче. Нося си емоционални багажи и съответно съм нетолерантна и понякога нетърпима.

# 125
Съжалявам го това 20- годишното, дето майка му не му дава и да диша самостоятелно. При такава майка, след време то ще бъде "30-годшното", "40-годишното" и т.н. И винаги с майка си. Освен когато тя не е заета да се чука с поредния пандизчия, естествено. Ужас!

# 126
  • Далечният изток
Раве, чета и не вярвам на очите си... Казваш, че не търсиш мъж? Верно ли?

# 127
Раве, чета и не вярвам на очите си... Казваш, че не търсиш мъж? Верно ли?
Поне засега - Не. Искам да си почина малко. И да си изясня за себе си, какво точно искам, защото и аз не знам.
Знам какво не искам - неприятности. Свързвайки се с някой друг мога да си навлека само това. Затова и давам на задна.

# 128
  • Далечният изток
Ми имало полза от досегашните "връзки". Поне вече знаеш какво не искаш...

# 129
  • Пловдив
Аз съм на 45 години. Тежа 54 кг. и в момента съм в най-добрата си физическа форма. Всеки ден тренирам в зала час и половина и нищо не ме боли. Психиката ми е друга бира обаче. Нося си емоционални багажи и съответно съм нетолерантна и понякога нетърпима.
Ама разбира се, ако сте почнали изобщо да тренирате на 35, естествено е сега да сте в най-добрата си форма на 45. Но професионалните атлети се пенсионират преди 40 сигурно случайно.

# 130
  • Paris, France
Ми имало полза от досегашните "връзки". Поне вече знаеш какво не искаш...

Не знам да е имала връзка. Тя самата не знае какво иска и дали изобщо. Хойка за да си запълва опразненото, от деца, време и нищо повече. На бас, че след 2 години ще напише, че повече не ще връзки. Не успява да го осъзнае.

# 131
  • Далечният изток
Невенка, връзки в кавички неслучайно.

# 132
А, не, не, връзки в смисъл да ми живее някой под покрива и сега не ща.
Ама за отвреме-навреме нямам нищо напреки. Аз с евреина продължавам да поддържам връзка в този смисъл на думата, ама всеки си е той. Ако след години все още продължаваме да се търсим, можем да помислим за съвместни старини, въпреки че аз нямам много файда от това...Затова и казвам, че не знам, какво искам. Най-добре е да не се планира нищо дългосрочно.

# 133
Ravenna, всякак ме кефиш Grinning
Идва момент в живота, след много много години на всякакъв опит, когато знаеш точно какво искаш и ти пука само за себе си. Sunglasses

# 134
За дивана още мога. Ама ски, катерене, трекинг.... ми не, не е каквото беше на 30.
Баща ми е на 70..Още го държи заряда от ски седмицата. Лятото с мама и приятели се отдават на морски изживявания. О да и деня му започва с физарядка, определено кипи от енергия.
Та ако виждаш лошото и болежките, те преобладават. Няма как на 40 да си като на 20, но защо ти е да си?!

Общи условия

Активация на акаунт