Раждане във II САГБАЛ Шейново (5 тема)

• 54 774
  • 740
  •   1
Отговори
# 345
  • Габрово
Планирах да раждам в Шейново без избор на екип.
5-6 седмици преди термин следящата ме АГ (в друга болница) ми каза, че естествено раждане може да е трудно поради няколко причини, да обмисля вариант за секцио и щом ще раждам в Шейново - да отида там на един преглед и да видя те какво ще ми кажат.
Отивам аз на преглед, чаках числом и словом 2 часа. Не е имало опашка, за това време през кабинета минаха точно двама души. Но вътре си вървеше лафче... В крайна сметка ме прие някаква млада лекарка, уж да не чакам докато титулярната докторка от този кабинет се появи. Разказах какъв е казусът - чакаме едро бебе, с двойно увита пъпна връв + наличие на някаква киста при мен. Обяснявам, че бебето се очаква около/над 4кг, таткото се е родил 4200, коментарът й беше "дупе да ти е яко". Бебето го измери по-малко отколкото беше на последния ми преглед. (Но да кажем - различни ехографи, различни измервания.)
Относно пъпната връв - не била увита. Тръгнах да се обличам, младата докторката обстойно ме огледа и пита какво съм тренирала преди бременността. Нищо, но някак си крайно неуместен въпрос и оглеждане в АГ кабинет. Rolling Eyes
В крайна сметка се появи титулярната лекарка, и на нея разказах какво-що. Коментарът й беше "Ако тръгнеш да раждаш сега, ще можеш да родиш нормално. За по-натам не мога да ти кажа нищо, както си прецениш."
Ясно ми е, че никой не може да се ангажира с категорично "да" или "не", но затова съм отишла да потърся мнение. Ако опираше до това да преценявам сама, нямаше да ми трябва лекар No Mouth

Два дни по-късно при следящата ме АГ бебето отново беше с двойно увита пъпна връв, отново беше по-едро.
В крайна сметка избрах да родя в друга болница със секцио - бебето си беше толкова едро колкото се очакваше, а пъпната връв все така двойно увита.

Изводът от цялото нещо е, че отидох в Шейново с три КОНКРЕТНИ неща, които бих искала да погледнат, 2 от 3-те изобщо не ги видяха, въпреки че уж точно за тях гледаха. И ме е яд, че не разбрах името на младата лекарка, за да я "похваля" в темата с черния списък с лекари.

# 346
  • София
Опиши я!
Има една жена, която приема тя е малко по едра с червеникава коса по чуплив аи тя държи малко по такъв тон

# 347
Според теб на каква възраст е горе долу жената.
Мисля че при моето раждане бях попаднала на някаква такава.

# 348
  • Габрово
Поразтърсих се и мисля, че е тази:
https://superdoc.bg/lekar/emine-bikova
Не съм на 100% сигурна, беше преди повече от месец, но прилича на нея

# 349
  • София
Лелеееее знам я!
А какво точно ти каза?
Тона какъв беше :заяждане, заплашване.... Какъв тип?
Тя беше там като тръгнах да раждам, Н еме впечатли толкова от към до ро отношение

# 350
  • Габрово
Лелеееее знам я!
А какво точно ти каза?
Тона какъв беше :заяждане, заплашване.... Какъв тип?
Тя беше там като тръгнах да раждам, Н еме впечатли толкова от към до ро отношение
Беше напълно добронамерена, но за мен е крайно непрофесионално доктор да ти каже "дупе да ти е яко". Или да те оглежда докато се обличаш. 🙄
И фактът, че нищо от това, което уж видя на ехографа не беше такова, каквото тя го видя.

# 351
  • София
За оглеждането и ''дупе да ти е яко'' иди-дойди, може да е с различно чувство за хумор, има някакъв шанс за извинение. Но да не види пъпната връв и теглото, това вече е притеснително. Не я оправдава дори това, че е млад лекар.

# 352
  • София
Минавам да споделя впечатленията ми от второто раждане в Шейново отпреди месец и половина. Ще бъде дълго:
Родих естествено, в 38гс, с помощта и безрезервната подкрепа на акушерката Имир Ибраим. Момиче, ако някога прочетеш това, да знаеш че ще съм ти благодарна цял живот! Взех телефона й от една съфорумка от тук и й се обадих в 35гс. До онзи момент от следящата АГ знаех, че очакваме голямо бебе, също като първото. Имир веднага ме повика да се запознаем, говорихме си за първото ми раждане (теглото на първото ми дете беше 4350), разгледа ми документите, прегледаха ме с видеозон с докторката, която беше на смяна, и ми дадоха кард бланш за нормално раждане. Виждахме се по веднъж на седмица за тонове, които преминаваха приятни мотивиращи разговори за предстоящото раждане. Известно време си бях с разкритие и болки в слабините, но никакви контракции и Имир смело “предсказа” приблизителния ден, в който ще родя, а също и сценария за раждането. Беше дяволски точна! Отидох в болницата на 1 февруари с 4см разкритие и родих за 2 часа и половина - точно както Имир предположи. Раждането премина перфектно, беше изключително вълнуващо и незабравимо. Имир беше неотлъчно до мен, подкрепяше ме страшно много с всички мотивиращи думи, държеше всичко под контрол. Имир е млада акушерка, с над 12 години опит, но определено прави впечатление уважението, с което се отнасят към нея дори по-възрастните доктори и доколкото съм виждала тук в темата, я предпочитат в екипа си. Тя определено знае какво прави, прави го с финес и страхотно отношение към жените. Накара ме да се чувствам наистина специална и обгрижена.
В следващите дни минаваше да ни види, даваше ми ценни полезни съвети (нищо че ми е второ, позабравя се Simple Smile ) С едно момиче, нейна родилка, бяхме в една стая и успяхме да “проследим” че Имир е била в болницата над 48 часа за няколко поредни раждания и никоя от родилките не е забелязала тя да е уморена или да се е оплакала, отговаряше на всяко наше обаждане и съобщение и никоя не е усетила липса на внимание. Имир е страхотен професионалист и бих родила още 100 пъти с нейната подкрепа ❤

# 353
  • София
Така.... И моят пост ще бъде дълъг
Първо :Би ли казала коя е съфорумката, която ти е дала номера?Питам защото аз бях започнала да давам номера на няколко съфорумки и по едно време, прочетох че една друга съфорумка, го е поискала от регистратурата и и бяха отказали, защото било подсъдимо или нещо подобно (а повярвайте ми, правех го за доброто на бебчетата)
Второ :За това че е познала с точност раждането, бих го казала същото за Китанова.....денят е вторник, отивам на преглед в 40г с, даже вече съм почти в 41, на регистратурата реагират нормално, но при въпроса,, в коя седмица сте"не очакваха,, 41", жената естествено подскочи, влизам за преглед и след всичко свършено чакаме Китанова да каже дали да оставам за наблюдение...... В петък сутрин да си тук..... Нооооо за мен ти в четвъртък ще си в родилна зала!
Тази жена позна!
А Аз цял живот ще споменавам Вецев!
Виждал ме е 2017 г (първото раждане) и ме е запомнил

# 354
Минавам да споделя впечатленията ми от второто раждане в Шейново отпреди месец и половина. Ще бъде дълго:
Родих естествено, в 38гс, с помощта и безрезервната подкрепа на акушерката Имир Ибраим. Момиче, ако някога прочетеш това, да знаеш че ще съм ти благодарна цял живот! Взех телефона й от една съфорумка от тук и й се обадих в 35гс. До онзи момент от следящата АГ знаех, че очакваме голямо бебе, също като първото. Имир веднага ме повика да се запознаем, говорихме си за първото ми раждане (теглото на първото ми дете беше 4350), разгледа ми документите, прегледаха ме с видеозон с докторката, която беше на смяна, и ми дадоха кард бланш за нормално раждане. Виждахме се по веднъж на седмица за тонове, които преминаваха приятни мотивиращи разговори за предстоящото раждане. Известно време си бях с разкритие и болки в слабините, но никакви контракции и Имир смело “предсказа” приблизителния ден, в който ще родя, а също и сценария за раждането. Беше дяволски точна! Отидох в болницата на 1 февруари с 4см разкритие и родих за 2 часа и половина - точно както Имир предположи. Раждането премина перфектно, беше изключително вълнуващо и незабравимо. Имир беше неотлъчно до мен, подкрепяше ме страшно много с всички мотивиращи думи, държеше всичко под контрол. Имир е млада акушерка, с над 12 години опит, но определено прави впечатление уважението, с което се отнасят към нея дори по-възрастните доктори и доколкото съм виждала тук в темата, я предпочитат в екипа си. Тя определено знае какво прави, прави го с финес и страхотно отношение към жените. Накара ме да се чувствам наистина специална и обгрижена.
В следващите дни минаваше да ни види, даваше ми ценни полезни съвети (нищо че ми е второ, позабравя се Simple Smile ) С едно момиче, нейна родилка, бяхме в една стая и успяхме да “проследим” че Имир е била в болницата над 48 часа за няколко поредни раждания и никоя от родилките не е забелязала тя да е уморена или да се е оплакала, отговаряше на всяко наше обаждане и съобщение и никоя не е усетила липса на внимание. Имир е страхотен професионалист и бих родила още 100 пъти с нейната подкрепа ❤

Доколкото разбирам сте били с избор само на акушерка. В този случай има ли как да се избере и лекар или ако настъпи усложнение идва който е на смяна? Също, дали знаете дали Имир работи с всички лекари в Шейново, т.е има ли как да избера д-р Вецев и Имир?

Иначе много благодаря за споделеното! Много успокояващ пост, вдъхващ спокойствие и сигурност.

# 355
  • София
Станислава, точно от теб ❤ благодаря ти! Реших да не пиша коя е съфорумката, за да не те наспамят 😂

Бети, бях с избор на акушерка, да. Можеш да си платиш и за избор на лекар, и акушерка. Ако не си си избрала лекар, идва който е на смяна. Аз имам две раждания в Шейново с избор на акушерка. Предишната се пенсионира. Малко по-горе съм споделила за д-р Спасов от първото ми раждане. А този път ми се падна д-р Маринова (дано не ѝ бъркам името пак), която се включи в шиенето накрая. Справи се страхотно. На 15-тия ден се чувствах напълно възстановена, без никакъв дискомфорт.

# 356
  • София
Оууу кеф!
Значи не е било напразно и може и да си била последната на която съм дала номера
А тя пита ли те откъде имаш номера и?

# 357
А какъв тогава ще е начинът за получаване на тази информация и свързване с акушерката? Аз имам още няколко седмици да изчакам, но разчитах, че ще мога да получа номера от тук, когато му дойде времето.

# 358
  • София
Станислава, предполагам че от регистратура са са казали, че не е законно те самите да дават телефонния номер. Все пак те са администратор на лични данни и е наистина подсъдимо. А тук във форума размяната на телефона е равносилна на това да срещнеш приятел на улицата и да си размените лични данни, все пак се случва на лично съобщение.
Имир не ме е питала откъде ѝ имам номера.

# 359
Преди малка повече от седмица раждах без избор на екип/акушерка в нормална стая (не смесват ромки и българки) и останах доволна още от приема, та до изписването. Всички (с изключение на 2 дами от неонатология) се държаха толкова мило и сърдечно с нас, няма как да се оплача от грижите.
Срещнах Имир, беше акушерка на едно от момичетата в стаята и ми направи много добро впечатление. Това момиче просто излъчва добрина, няма начин да не сте доволни. Даваше много хубави съвети на родилките.
Ако някой има въпроси съм насреща. 🤗

Общи условия

Активация на акаунт