5-6 седмици преди термин следящата ме АГ (в друга болница) ми каза, че естествено раждане може да е трудно поради няколко причини, да обмисля вариант за секцио и щом ще раждам в Шейново - да отида там на един преглед и да видя те какво ще ми кажат.
Отивам аз на преглед, чаках числом и словом 2 часа. Не е имало опашка, за това време през кабинета минаха точно двама души. Но вътре си вървеше лафче... В крайна сметка ме прие някаква млада лекарка, уж да не чакам докато титулярната докторка от този кабинет се появи. Разказах какъв е казусът - чакаме едро бебе, с двойно увита пъпна връв + наличие на някаква киста при мен. Обяснявам, че бебето се очаква около/над 4кг, таткото се е родил 4200, коментарът й беше "дупе да ти е яко". Бебето го измери по-малко отколкото беше на последния ми преглед. (Но да кажем - различни ехографи, различни измервания.)
Относно пъпната връв - не била увита. Тръгнах да се обличам, младата докторката обстойно ме огледа и пита какво съм тренирала преди бременността. Нищо, но някак си крайно неуместен въпрос и оглеждане в АГ кабинет.

В крайна сметка се появи титулярната лекарка, и на нея разказах какво-що. Коментарът й беше "Ако тръгнеш да раждаш сега, ще можеш да родиш нормално. За по-натам не мога да ти кажа нищо, както си прецениш."
Ясно ми е, че никой не може да се ангажира с категорично "да" или "не", но затова съм отишла да потърся мнение. Ако опираше до това да преценявам сама, нямаше да ми трябва лекар

Два дни по-късно при следящата ме АГ бебето отново беше с двойно увита пъпна връв, отново беше по-едро.
В крайна сметка избрах да родя в друга болница със секцио - бебето си беше толкова едро колкото се очакваше, а пъпната връв все така двойно увита.
Изводът от цялото нещо е, че отидох в Шейново с три КОНКРЕТНИ неща, които бих искала да погледнат, 2 от 3-те изобщо не ги видяха, въпреки че уж точно за тях гледаха. И ме е яд, че не разбрах името на младата лекарка, за да я "похваля" в темата с черния списък с лекари.
) С едно момиче, нейна родилка, бяхме в една стая и успяхме да “проследим” че Имир е била в болницата над 48 часа за няколко поредни раждания и никоя от родилките не е забелязала тя да е уморена или да се е оплакала, отговаряше на всяко наше обаждане и съобщение и никоя не е усетила липса на внимание. Имир е страхотен професионалист и бих родила още 100 пъти с нейната подкрепа ❤