Раждане във II САГБАЛ Шейново (5 тема)

• 54 668
  • 740
  •   1
Отговори
# 585
Миналата седмица родих естествено. Оставиха бебето върху мен, докато пулсираше пъпната връв, но после го взеха за теглене и пр. После 2 часа бяхме сами в залата, но с облечено бебе, на мен не ми беше особено удобно да разсъбличам. После бебето го отнасят и първата вечер не разрешават да бъде при майката. От втората нататък се подписваш, че си го искаш за през нощта.
С екип ли раждахте и ако да, кой лекар избрахте? Знаете ли дали бащата може да присъства на раждането? Някъде на сайта им мернах че е възможно, но не знам актуално ли е.

# 586
Да, бебето е с майката първите 2 часа - да засуче, да се климатизира... Предполагам, че няма да е проблем и да си го съблечете отново.

При д-р Вецев бях, за бащата не знам, но предполагам, че не е разрешено все още. При мен не е обсъждана такава опция, защото той беше с по-голямото ни дете, а и нямаше да има никакво време за това. Аз без малко да родя по бул. "България" в колата на д-р Вецев. 😁

# 587
При мен не го направиха, след около час от раждането ми подадоха бебето и му дадох да засуче. Честно казано съжалявам за това, никога вече няма да имам тази възможност.
Затова препоръчвам да си кажете все пак. 😕

# 588
Здравейте на всички! Искам да попитам родилите наскоро в Шейново няколко въпроса. Какво е отношението на сестрите и лекарите , как се грижат за бебчовците , допускат ли се близки и като цяло състоянието на стаите и храната , която предлагат. Наясно съм , че е държавна болница , ще се радвам все пак някоя наскоро родила мама да сподели впечатленията си! ❤ Благодаря!

# 589
Отношението,което аз видях от всякакъв вид персонал беше много добро.
За това как се грижат никой не може да каже,защото няма как да се види,но винаги ми я водеха чиста и преоблечена.
За допускане на близки не знам.
В самостоятелна стая бях и нямам забележки особени,чистят два пъти на ден,имаше тв,хладилник,гардероб,масичка и люлеещ се стол.
Храната за мен беше потресаваща,но след 48 часа глад си я изядох,но то си е до вкус в крайна сметка.

# 590
Enter Sandman
А като второ раждане повече ли болеше или по-малко? Каква е разликата? Освен че явно става бързо Grinning

# 591
  • София
HappyElly преди в самостоятелните стаи можеше нон стоп да седи един близък или роднина, дори да спи на другото легло. Сега има ли такъв вариант, било то с антигенен тест преди това или нещо подобно?

# 592
Не знам,но не вярвам към момента да е разрешено.
В стаята,която бях имаше действително още едно легло и никой не се появи за престоя ми,но пък беше с повдигащ механизъм от което съдя,че е за родилка
Раждах края на ноември,което като се замисля не е скоро хаха

# 593
  • София
Миналия път и при нас бяха и двете легла с повдигащ механизъм, по принцип си е за придружителя. Нямак как да платиш 70 лв. в стая уж вип и да ви сложат две жени. Сега се обсъждало нещо за придружителите до колкото разбрах и свижданията, но няма нищо прието. Надявам се от 1 юли да има някакви промени, надеждата умира последна. Grinning

# 594
Alegra03, многи ми бяха различни ражданията като ход. Първото с изтичане на води, без контракции, окситоцин, страшно интензивни и болезнени контракции 12 часа, упойка, която ме отпусна за известно време, 1,5 часа напъни, умора, грешка заради това и проблем с едното ми око, натискане по корема, много разкъсвания и епизиотомия. Лошо водене на раждането си мисля сега, че е причината.
Второто - цял ден контракции, но нищо фрапантно, рязко зачестили, но отново търпими, пукане на мехура в последния момент, по-добри напъни, но явно си им беше момента вече, а не бяха напразни, местна упойка само на мястото на предишното некадърно шиене, по което имам повърхности разкъсвания. Нито време, нито нужда от епидурална.
И след двете си бях в кондиция и забравих, но първото си беше тежко. "Надежда" vs. "Шейново".

Не се допускат посетители в отделенията. Виждате се долу в двора с тях, а бебето го виждат чак на изписването. Самостоятелните стаи са прилични, има си мивка, гардероб, скрин, стол(ове)... Храната продължава да е потрес (филия хляб с масло и извара за закуска; постно зеле - само зеле; половин пилешко бутче и картофи... Някакви сухи пасти и вафли за десерт чат-пат, веднъж само ябълка) , в кафенето също изборът не е добър, ама се преживява.

# 595
Миналата седмица родих естествено. Оставиха бебето върху мен, докато пулсираше пъпната връв, но после го взеха за теглене и пр. После 2 часа бяхме сами в залата, но с облечено бебе, на мен не ми беше особено удобно да разсъбличам. После бебето го отнасят и първата вечер не разрешават да бъде при майката. От втората нататък се подписваш, че си го искаш за през нощта.

Това, че не ти остават бебето първата нощ, практика ли е?

# 596
Смятам, че да. Като попитах как се процедира с оставянето, ме питаха коя нощ е. Аз казах, че е първа, като имах предвид първа нощ да остава при мен, и ми се строснаха малко "първата нощ не може!". После се разбрахме, че е втора нощ от раждането - можело. Аз родих обаче в 20:35. Не знам за родените сутринта бебета дали се процедира по същия начин, но те не питаха за час на раждане, нито за механизъм, само че не може.
А някой беше питал за отношение - с някои малки изключения, които бяха в неонатологията и главно свързани с липса на информация, всички бяха доста приятни.

Последна редакция: пт, 24 юни 2022, 09:16 от Enter Sandman

# 597
Ако си родила сутринта ще ти го оставят вечерта. Просто трябва да са минали достатъчно часове след раждането, за да си се възстановила. Аз веднага щом ме свалиха в стаята исках да се къпя и да ползвам тоалетната, но ми казаха с придружител поне 2 часа (може да ти падне кръвното или друго). Дори сестрите ме принудиха да ям шоколад, въпреки че не исках 😅 Съветвам ви да имате и дребни за вендинг машините, ако не носите в багажа си вода, ядки, шоколади.
Аз си бях взела и две кенчета електролитна вода, даде ми много енергия (има ги в ОМВ)
горещо ви я препоръчвам! Кокосовата вода е на същия принцип. Жалко само, че не беше под ръка след раждането, та я пих чак в стаята. 😑

# 598
  • София
Здравейте, някой раждал ли е спонтанно в Шейново без избор на екип и какво е отношението спрямо майките в този случай? Чудя се м/у Шейново и Вита и за съжаление спрях да се следя при Вецев, мил и професионален е но е прекалено зает според мен. Бих искала да отида там просто когато е време да раждам. От Вита напоследък няма много доволни, а не знам кой следящ АГ друг мога да намеря от Шейново. Просто се притеснявам, че отношението ще е по-зле и т.н. ако не се плати поне за екипа.. а не виждам смисъл да плащам ако нямам избран АГ от там и ще е в държавна болница.

# 599
  • София
А защо не останете при др Вецев?
Само питам

Общи условия

Активация на акаунт