Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда / Тема 5

• 33 217
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Алекс, като на филм може и да се получи. Особено в екшъните се случват такива неща, като например един човек се изправя сам и успява да пребори системата. Но в живота ми се струва би станало точно както Джейлин каза - направо си отива с доживотна присъда.

# 196
  • Кърджали
В момента търсят кой подменя пробите. Може би затова дългата коса на Ниязи не им се навира на очи. Но Ниязи не  вдъхна много доверие на Парс, съгласи се защото Ерен му има доверие. Така че се надявам че поне в полезрението на Парс ще попадне

# 197
Според мен е глупаво решение да се съставя списък на работещите в лабораторията, като в  него не фигурира единствения, който е с дълга коса. Но е ясно защо е така. За да може засега Ниязи да остане извън обсега на съмнение - т.е. печелим време. Когато се подготвя списък на звено, в него фигурира и името, на онзи, който го е изготвил.  Пак че се сетиха, че извършителят е вътрешен човек.

# 198
Добро утро Simple Smile
Погледнах последните кадри на серията, които снощи не видях. Та за обвинителния акт, той си е клопка за къртицата и поръчителя. Първо,  делото остава при Парс; второ - малко преди да ни покажат обвинителния акт, има кратка сцена с Ерен и Метин, в която става дума за записите от камерите, които те тръгват да изгледат ( преди гледаха само случилото се през деня). И аз мисля, че на Парс му светна лампичката за Ниязи, а и Джейлин в един момент в кафенето имаше някакво притеснение, когато го видя, но доказателства те нямат. Ще ги търсят по линията на парите (по банков път или ще следят Ниязи...), просто им трябваше време. Значи рискът е премерен, делото все пак остава в ръцете на тези, които са наясно, че Ългаз не е извършил злоупотреба с фактите. Общо взето, поразтегна действието малко Сема тук, но явно ще търси ефектна съдебна битка. Предполагам, ще се намеси нататък и кантората на професорката, а и Мердан.

# 199
  • Кърджали
И Парс и Ългаз не са хора на необмислените действия (Ългаз веднъж действа необмислено и сега си пати). Със сигурност планът им в солиден.Но ние и Джейлин няма да го разберем. Все още.

# 200
  • Плевен / София

# 201
А видяхте ли израженията на Седа и Джунейт на последната сцена - когато Йекта самодоволно се присмиваше на Джейлин ....Кой ли от двамата ще изпуши и ще каже истината ? Седа прекрасно знае че това е театър , Джунейт също.  И как пък още никой не казва на двамата прокурори че дипломата на Йекта е фалшива и обвиненията от последната страница в папката спокойно могат да бъдат и за него.
И аз останах с впечатлението че Метин и Ерен също имат някакъв план - сигурна съм че нещо ще открият .
Време е вече освен нас и останалите да научат коя е къртицата .
При рускините се коментира че първият сезон щял да завърши на 22 серия - накой чел ли е нещо, дали е вярно?

# 202
Аз се притеснявах за делото за детето, но Ългаз много добре се представи. Изглеждаше леко разсеян, но Джейлин беше на 100% с него и семейството.
Беше забавно как му праща смс-и и му подсказва. Той обаче следваше съветите й и много добре защити позицията на семейството.
Ългаз няма опит в подобни дела, затова изглеждаше разсеян. Но този опит е полезен, начина по който мисълта трябва да тече, какво и в кой момент да каже, а и да не мълчи...

Бих се радвала, ако Ългаз има още някакво дело преди делото срещу Джейлин, работата с нея го въвежда добре в психиката на адвокатите и начина по който трябва да мисли и действа.

# 203
Не вярвам да спрат на 22 епизод ( това явно е планирано преди ) .С този рейтинг ще си изкарат както е редно до май- юни . А и самата продукция ще публикува съобщение , ако спират след 2 епизода . За мен това е невъзможно , кой луд ще спре в пика си ?

# 204
  • Кърджали
Няма как първи сезон да приключи с 22ра серия. Сезона приключва юни месец. С такъв рейтинг ще докара до юни месец без проблем ( сериалите приключени по-рано се водят преждевременно приключени и с никакъв шанс за следващ сезон, а при нашите се говори вече и за втори сезон)

В момента не знам с какво разкритието за фалшивата диплома ще помогнат на Джейлин и Ългаз. Да, ще сринат репутацията на Йекта, ще доведе до дело срещу него, но по никакъв начин няма да повлияе на нашето разследване. Мисля че тази бомба ще гръмне към края на сезона или за другия, когато съвсем трябва да разбият Йекта

# 205
Привет!
Благодаря за споделеното! Flowers Bouquet

Джейлин сигурно ще се ядоса, че Ългаз не я предупреди за плана им с Парс. А може да ѝ е казал, но тя пред всички да играе изненадана и разстроена.

https://www.instagram.com/p/CZph7VJl8Z3/

Струваше ми се прекалено, когато говореше на Ългаз, че няма опит, че мисли като прокурор, но беше много полезна с подсказването как да издъни другата страна в делото. Във всяка професия неизбежно се създават стереотипи, но Ългаз още с начина по който прие постъпката на бащата, показа, че може успешно да застане в позицията на адвокат, тоест не само да обвинява, че формално законът е нарушен, а и да разбере мотивите.

Има и нова, независима и много по - реална система при която рейтингът вече не се измерва сред 4000 домакинства, а сред 9,5 млн домакинства.
Тук има повече информация, но най - важното е, че отчита гледането в Youtube ve Facebook, както и на интернет платформи. Използва се централната сателитна система в Турция, както и данните за цифрово излъчване през Интернет. Слагам линкове, защото аз съм превеждала с ГТ.

https://www.instagram.com/p/CZbjB88N58h/

https://www.instagram.com/p/CXd8c5HMOO9/

Това е страницата в ИГ, публикува се малко по - късно - около и след 11 ч.

https://www.instagram.com/coxturkiye/

Появи се и рейтингът за вчера, тъкмо да видите разликата с този в поста на gostenka68.

https://www.instagram.com/p/CZqmsISNR4k/

Има един общ рейтинг - Total - на две страници

и втори - само сериали; само новини, само спорт, реалити шоу. Снощи имаше футболен мач.
Само сериалите

В сравнение с миналата седмица в Total има лек спад, а при сериали е нагоре.

https://www.instagram.com/p/CZYfcraNnUc/

Най - хубавото е, че никой - нито телевизии, нито продуценти, вече не може да влияе на рейтинга, както се е случвало при старата система Tiak.

Преди няколко дни попаднах на тази публикация от блогър в ИГ, но едва днес потърсих повече за COX TURKIYE. Според данните на блогъра - ако преди няколко години е имало измерване на рейтинга по този начин, сериалът "Луд вятър" /2018 г./ с Пънар нямаше да бъде спрян на еп. 6. И не само той, а много други.

https://www.instagram.com/p/CZg0z_zM74P/

# 206
Има материал и за 2 сезон.

Първо трябва Ниязи да разкрият. Йекта трудно ще го съборят, не смятам, че ще се случи в този сезон, трябва им за 2 сезон.

Чинар стана един път жертвено агне, заради смъртта на Йнджи. Разбере ли се за смъртта на Зафер, Йекта ще защитава Сердар, Енгин, бизнеса си, себе си... т.е. Чинар пак ще бъде в играта и пак в затвора.

Ще излязат всички дела на Чинар, Метин и Мердан наяве, преди Йекта да стигне до затвора.
Той няма да се предаде лесно.

# 207
  • Кърджали
Ългаз не вярвам да е казал на Джейлин за плана им с Парс. Първо, той обеща на Парс, а предвид че Парс в момента залага името си и кариерата си заради Ългаз, мисля че не биха допуснали никой да разбере. Не знам дори дали ще кажат и на Ерен. Джейлин каквато е импулсивна, по-добре да не знае. А и мисля че ще им трябват и нейните искрени реакции за да поддържат заблудата си пред Йекта.

# 208
Привет! Animal Beetle
Уговорката между Парс и Ългаз беше да не казват никога на никого за това, че Ългаз му е помогнал. Потърси му услуга като бивш колега - прокурор. Не смятам, че някой от двамата ще наруши договорката. Днес изчетох внимателно прокурорския обвинителен акт от първата страница . Действително е това което писа Алекс. Първата част текстовата. Излага фактите и доказателствата по реда на тяхното извършване - отношенията между жертвата - убиец Енгин и Джейлин, представена като обвиняема действала по провокация и в състояние на афект, насочения от нея пистолет; намесата от трето лице, фаталния изстрел, станал причина за смъртта на жертвата. Втората част има отношение към обвининието: предумишлено убийство, деяние което съда може да даде решение за доживотна присъда на извършителя по смисъла на посочения член на Наказателния кодекс на Република Турция. От т. 2- т. 5 са членове и алинеи пак от ТСК, които са извършване на престъпление поради непредпазливост, което могат да ти отнемат разрешителното за упражняване та професията; присвояване на конфискувани вещи от съда; изземване на доказателства от прокуратурата - фотографията; неправомерно участие в разследването, като извършване на независим от разследващия екип оглед, без необходимото от разследващите органи разрешение; изземване на съхранение в прокуратурата  доказателство,  изследване на местопрестъплението, укриването на доказателства. Т. 6 и 7 касаят лишаването от свобода, срока на задържане,  съдебни глоби и т. н. Явно имат за съветник адвокат по углавни дела.  Значи този когото ще натопят най-малкото ще го отнесе с временно лишаване от практикуване на професията, до задържане под стража до съдебния процес и най-лошото - с най- дългия срок на лишаване от свобода - доживотен затвор. Тук виждам поне двама като загазили Ългаз - с двата крака и Джейлин, на която и без това са отнети за 3 месеца адвокатските права в момента, но при рецидив ще загази още по-дълбоко. Тук може да го отнесе и Ерен комисар, ако Йекта вдигне врява.
Виждаме, че  Йекта е впрегнал целият си арсенал от гадни номера, включително не само пресира главния прокурор, за да диша във врата на Парс, но и при необходимост каза, че ще използва медиите за раздуха случая.
Въпросът ми е защо не се задейства Мердан? Дали не чака отново да стане доста драматично и тогава да се включи на помощ на Ългаз, за да му е задължен и благодарен?
Като цяло серията беше интересна, но имам чувството, че нарочно Сема Ергенекон забавя действието. За мен нелепо беше Ерен да се довери точно на Ниязи. Не съм останала с впечатление, че е сред доверите му лица. Да видим дали като проверят банковите сметки нямат да попаднат на нещо интересно в сметката на Ниязи. За сега не го спипаха, защото още  не е направен превода на парите, което се знае от  предния епизод, а кредиторите го притискаха. Ясно е, че къртицата е той, само че кога ще излезе наяве е въпросът. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 209
Имаме ли линкове з преведен на български 18 епизод? Аз още го чакам, защото много моменти ми се губят, и с нетърпение чакам превода на 19 епизод.

Иначе, аз се радвам, че Парс поиска помощ от Ългаз и че двамата действат заедно, две глави мислят по-добре от една, а и двамата доказано работят доста добре, въпреки, че Парс винаги събира овациите и славата.

Метин ме ядоса - как може да каже за Ниязи, че е добър и честен човек, че баща му е такъв и че го познава... като го познава не знае ли в какъв катун живеят и какви трудности имат? Метин не само няма усет, но и няма представа, кой работи в екипа му и явно не познава добре бащата на Ниязи.

Общи условия

Активация на акаунт