Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда / Тема 5

• 32 893
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Обикновено в сряда са фрагманите.
Йекта и Зафер са били близки явно. Нали Зафер го взе за адвокат на него в делото с Чинар. В миналото им, ако е имало нещо... и от там някаква омраза към Джейлин.

# 616
  • Кърджали
Предните пъти се дразних на обидчивостта на Парс, но този път имаше право
Още повече че като бяха споделили с него съмненията си за Ниязи (макар че то и Ългаз и Парс не ги взеха насериозно), Парс щеше да направи нещо, предполагам. Той по начало не вярваше напълно на Ниязи.
Но станалото станало. Знам че накрая някак си ще се сприятелят наистина,  но до тогава явно ще си играят на обидени от време на време...
Аз в дядото от отдавна нямам вяра, но все още имам мъничка надежда да подметне по някаква форма нещо от онези листчета, които стоят при него.
И аз не мога да си обясня каква причина има Йекта да изпитва пак такава психопатска омраза към Джейлин...

Едит: Видях че в клипа който пуснах има една непреведена чест (на двете идиотчета Чънар и Сердар, щях да я изрязвам уж , но съм забравила). Утре ще го оправя, ако не забравя...

# 617
Страхотни сте момичета!
Умници сте ми вие и аз ви
Аз отдавно се опитвам да разгадая защо Йекта мрази толкова Джей и не само нея. Нали беше адвокат нает от баща ѝ заради убийството на Инджи, а в същност той всячески се стараеше да провали разследването. Дали е бил Йекта и адвокат на Зафер по същия мърляшки начин, за да влезе той в затвора невинен. И като е толкова велик адвокат защо не се е добрал до истината или може би я е знаел, но гадничко си е замълчал.
Казаха, че семействата се познават отдавна. И дали няма да излезе вярно френското - шерше ла фам Ама коя ще да е - Гюл, Айлин, Лачин или Седа.
Честно казано за никоя не ми говорят звездите
А може би Зафер някъде е стъпил накриво Не вярвам да е само затова, че Енгин работеше при Джей.
Чака ни напрегнато съдебно дело и яки основи за втори сезон, да не им е уроки
А за полицията какво да кажа - и тя като тези по света ...пиу-пиу-пиу..!( мразя да си налагам автоцензура,ама няма как иска ми се да съм сред вас)
Другата прокурорка -Дерия и тя "тъмна Индия". Празни гилзи от патрони, снимки, намирисва ми на мъст

# 618
Гаф на Джейлин е отиването при дядото зад гърба на Ългаз.
Сега не стана ясно как Йекта разбра, че са по петите му, ако е следил Лачин, добре. Ама, ако е разбрал от жената, при която ходи Джейлин, сега да й припишем и взрива на сметката от вини ли? Прописват я абсолютна хрътка с желязна интуиция. Преди всички надушва нещата, ама и карък.
За преследването на Ниязи, Ългаз беше там. Защо не я спря? Парс какво се сърди! Между потвърждението, че Ниязи е човекът и гонката имаше време само, в което Ългаз да отиде при нея. Кога и на кой да имаше време да споделят. Полицията с тъпия подход да разследва лабораторията, изключвайки човек от вътре, щото баща му бил свестен, Ерен дето цял Истанбул го разбра, че ще прибира Ниязи и онези двамката дето му звъннаха веднага омазаха работата.
Ниязи, освен ако не го приберяха, докато спи, жив нямаше да се даде, защото явно знае какво го чака в затвора. Та Джейлин си има гафове, ама това с Ниязи не е от тях.
Това беше стечение на обстоятелствата.

# 619
Не съм гледала серията с буквички, но мисля, че имаше една сцена с Йекта и Джунейт, в която Йекта каза на Джунейт, че Джейлин е умна и няма да стои със скръстени ръце. Каза му, че трябва да направи нещо и му даде един лист, май. А това беше още преди Джейлин да отиде при дъщерята. Може би му е поръчал взрива...

# 620
solnichka Flowers Hibiscus Йекта разбра от дъщерята на починалата секретарка, която е оформила фалшивата му  диплома. Тя му се обади, че Джейлин я разпитва. Ето тук ми се струва ,че Мердан нарочно изпрати снаха си за "зелен хайвер". Не ми се вярва, че не е знаел за смъртта на служителката.
Ългаз, впрочем се обади почти веднага на Ерен. И ми се струва, че точно Ерен трябваше да пусне една жица до Парс и Метин. Ама ,ако всичко това се беше случило ние как щяхме да си гъделичкаме клавиатурите

И девчонки-и-и-и, да не забравите тази вечер в 22:22 да благодарите на Вселената и да си пожелаете всичко от списъка ви с желания да се сбъдне!

# 621
  • Кърджали
Гугутка, да, Йекта даде списък на Джунейт с нещата, за които да се погрижи да няма никаква възможност Джейлин да стигне до тях.
Та мисля си че взрива беше предварително замислен за да изчезне всякаква възможност да се доберат до тази информация. Може би това,че Джейлин посети дъщерята на тази жена просто ускори взрива.

# 622
  • София
Здравейте, момичета!
Алекс, благодаря за превода и разясненията. Благодаря и на всички за коментарите - с едни съм съгласна с други не! Поради това ще коментирам кагато изгледам епизода със субтитри и съм по наясно със случващото се.
За сега само ще кажа на Димето, че не съм съгласна с "Ето тук ми се струва ,че Мердан нарочно изпрати снаха си за "зелен хайвер". Не ми се вярва, че не е знаел за смъртта на служителката."
Диме, дедето Мердан не е по черен и от дявола. Може да има досие 10 страници в съда и най-вероятно да го изкарат и "наркобос", но не е гадняр с близките си. Той хареса Джейлин и не случайно намери в затвора жена, която да я пази.  Информацията на Мердан е от "досиетата" на Енгин, които той взе от Седа и ако там не е писало, а то не е, че секретарката е умряла как да знае. Не, Мердан не е изпратил Джейлин за "зелен хайвер"!
Хубава вечер.

# 623
Хм, и аз имам да догледам серията, та мерси за тези уточнения.
И аз не мисля, че дядото й мисли лошото. Защо не се намесва по-сериозно е друг въпрос. Нали в предна серия имаше тоя щрих, че дядото и Йекта не си пречат един на друг. И тук има неща за разкриване.
Йекта явно си е изпечен мафиот, дядото даде на Джейлин нещо достатъчно голямо да го закопае, но не и нещо, с което тя да нагази в сериозни л....а.

# 624
Привет!
Алекс, благодаря! Flowers Bouquet Пиша преди да съм изгледала преведеното видео.
Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet

Повтарям нещо, което вече съм писала - хронологията:
Джейлин наблюдава Ниязи през щората в кабинета на Ерен, вижда скъсания ръкав на якето му, дългата коса.
Пита Ерен и Ългаз кой има нужда от пари - Ниязи.
Двамата ѝ опонират без аргументи, защитават го.
Джейлин предлага да установят размера на обувките му - Ерен вика Ниязи в кабинета си. Експертизата е неуспешна, защото ние, зрителите, видяхме по - големия размер обувки, които Ниязи е обул.
Ългаз отива в кабинета си, просветва му откъде Ниязи е събрал негова коса.
Отива и казва на Парс и Ерен, предлага да видят записа от камерите.
Тримата заедно - Парс, Ерен и Ългаз виждат, че Ниязи е влизал в кабинета на Ългаз.
Джейлин следи Ниязи пред дома му, първо лъже Ългаз, после признава къде е.
Ългаз отива при нея, кара ѝ се, виждат Ниязи и тръгват след него.
Когато разбират маршрута му, звънят на Ерен.
Джейлин и Ългаз продължават да преследват Ниязи. Нямаше никакво колебание и в двамата. Знаеха ли, че е грешка те да го преследват. Знаеха и сега трябва да се сърдят на себе си.
Парс може да им се сърди именно за самоинициативата, че тръгнаха след Ниязи вместо да го оставят на полицията. За нищо друго.
Парс е самотен - Нева му го каза, когато се разкрещя да я остави. Той си няма друг освен нея. С Джейлин, Ългаз и Ерен се почувства не само като в екип от колеги, но и като приятел, който ги харесва. След преследването и смъртта на Ниязи усещането му беше за изолация - тримата са действали заедно, него са забравили. Те не го направиха нарочно, но през погледа на Парс изглежда като пренебрежение. Не усеща приятелството им, доверието им. Мисля, че Джейлин и Ългаз не са осъзнали това и без да искат го нараниха.

solnichka, Джейлин се издаде пред Джунейт с въпроса "с какво Енгин изнудва Нева". Джинейт веднага съобщи на Нева и после е казал на Йекта, че Джейлин рови кой с какво е изнудван. Накрая на серията видяхме Йекта и Джунейт злорадстващо доволни от унищожените доказателства за фалшивата диплома.

Дъщерята на секретарката изобщо не разбра защо я посети Джейлин - разказа, че като студентка е познавала майка ѝ. Не ни показаха обаждане на дъщерята до Йекта

Има и друга вероятност - Йекта да е наредил да следят Джейлин и след посещението ѝ при дъщерята да е решил за взрива. Със сигурност заслугата за взрива е на Джунейт - Йекта го поздрави след кадрите, които видяха по телевизията.

Нито Йекта, нито Джунейт биха могли да знаят за какво Лачин е разговаряла с Джейлин и Ългаз, когато тя ги посети в офиса /ако са следили и нея/.

Правилно казваш, Нинка. Мердан провери в досиетата на Енгин и на втората среща с Джейлин написа името Айла, каза ѝ, че младите по - добре се справят с новите технологии. И Джейлин се справи, но Йекта винаги е с един ход преди нея. Защото тя не подозира, че Йекта следи, Джунейт следи. Трябваше първо да открият доказателствата за фалшивата диплома, а после да пита Джунейт за Нева.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 00:23 от LU4IQ

# 625
Още не съм гледала епизода с превод, а озвучката беше непълна и неточна.
Но не съм съгласна за грешките на Джей. Тя наистина е импулсивна,
постъпва много рисковано, но е  много добър адвокат - има невероятни рефлекси,
разсъждава бързо и многопланово, има идеи. Въобше не смятам, че греши.
Ако не беш тя, тримата "юнаци" (Парс, Ирен и Ългаз) никога нямаше
да се сетят, че Ниязи е замесен - той добрее си беше подредил
нещата (и с якето, и следите от обувкит, и космите, и пистолета, и ръкавицата!)
А мудността на полицията е пословична - Ерен не спря да яде на бюрото си,
а Метин да се разхожда намръще напред-назад из коридорите...
Докато тръгнат да гонят Ниязи, той щеше да се е прехвърлил у нас... Laughing
А тук, всички знаем как е....
За Йекта и омразата му към Джей: той е бил адвокат на Зафер (това се намекна
в един от първите епизоди) и заради липсата на знания !!! е прецакал делото,
а Метин без да иска е помогнал да го вкарат в затвора.
Джей на няколко пъти намекна на Ългаз, че вината за затварянето на Зафер
се дължи и на баща му... Но избягваше тази  тема, за да не го огорчи.
Именно  затова Йекта не иска Джей да научава много много за мотивите
на Енгин. И внимава тя да не научи по никакъв начин защо отношенията със сина му
са били лоши. Затова иска да я унищожи, ако  може морално, а защо не
и физически... Той  е способен на всичко.
А Джунейт - засега той не ми е ясен... Хем ми се струва глуповат, като го гледам,
хем има нещо дълбоко скрито в него... А може би просто е крайно пресметлив и коварен...

Разбирам, че не съм много-много в общата нагласа спрямо Джей, но просто
я оправдавам в действията й.
Лека нощ.

# 626
Тези тримата май ще паднат в ръцете на Ерен Joy

Сема и Али са получили награди.

https://uluslararasizirveodulleri.com/

Премиера на пиесата "Şehirde Kimse Yokken" с участието на Али Сечкинер Алъджъ, Елчин Сангу и др.

https://www.instagram.com/p/CaSvhYiK4-4/

# 627
  • Кърджали
Нося ви няколко клипчета от 21ви епизод
1. След инцидента. Цял ден си играя да го оправям, от стотният път стана както исках
https://vk.com/wall609002571_136

2.Парс пак е на нож с Ългаз и Джейлин. Говорят за Нева.
https://vk.com/wall609002571_133

3.Джейлин отива при Лачин
https://vk.com/wall609002571_134

4. Дипломата на Йекта е фалшива
https://vk.com/wall609002571_135

Да видим и за довечера какъв фраг са ни приготвили

# 628
Интересно ми е дали Джейлин каза на репортерите факта за дипломата на Йекта или само им обеща бомбастична новина...

# 629
  • Кърджали
Само им обеща. Щеше да им я каже после заедно с документите.
Ся нищо няма да може да каже.
То и няма да има време, щом почва делото

Общи условия

Активация на акаунт