Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 865
  • 800
  •   1
Отговори
# 120
Момичетааа, малката ми сестра се оказа с въшки.... Ние се прегледахме и нямаме, но не се знае. Бяха ни на гости и малко съм луднала.

Та какво мога да мажа на главата превантивно докато кърмя? Мъничето е на 4 месеца и е само на кърма. Много ми е притеснено

# 121
Момичетааа, малката ми сестра се оказа с въшки.... Ние се прегледахме и нямаме, но не се знае. Бяха ни на гости и малко съм луднала.

Та какво мога да мажа на главата превантивно докато кърмя? Мъничето е на 4 месеца и е само на кърма. Много ми е притеснено

Има някакви шампоани против въшки, дори рекламираха, проверете в интернет и си изберете, след което може да пишете тук да се проверят съставките дали са ок, но според мен няма да има проблем, едва ли стига до кърмата…

# 122
Попадна ми някакъв паранит.

Съставките са: Paraffinum Liquidum, Laureth-4, MIPA-Laureth Sulfate, Cocoamide DEA, Acrylates Copolymer, Isododecane, Geraniol, Phenylethyl phenylacetate, Citronellol, Nerolidol Isomers, Geranyl acetate, Sesamum indicum seed oil.

# 123
С малката сме с Ковид, аз от сряда, тя от днес е с температура. Притеснявам се, че нямам достатъчно кърма. Не че тя мрънка нещо, суче, но пишкането не ми се вижда ок. Сутринта се събуди с много обилно напишан памперс, после на обяд смених още един добре напишан и от обяд до сега само 1 памперс. Беше си напишан, но може и повече. Тя е на почти 8м, тежи над 9кг. Усещам си гърдите празни и видимо не се пълнят така, както обичайно. Не знам дали си въобразявам от притеснение. 😔

# 124
С малката сме с Ковид, аз от сряда, тя от днес е с температура. Притеснявам се, че нямам достатъчно кърма. Не че тя мрънка нещо, суче, но пишкането не ми се вижда ок. Сутринта се събуди с много обилно напишан памперс, после на обяд смених още един добре напишан и от обяд до сега само 1 памперс. Беше си напишан, но може и повече. Тя е на почти 8м, тежи над 9кг. Усещам си гърдите празни и видимо не се пълнят така, както обичайно. Не знам дали си въобразявам от притеснение. 😔

Ами Кактус е споменавала, че при Ковид може да намалее кърмата. Аз също след раждането точно се оказах с ковид и наистина изобщо не усетих слизане на кърмата и това препълване в началото изобщо го нямаше при мен, но аз бях много зле.
Давайте на бебето колкото се може по-често, вие си знаете това де. А бебето търси ли да суче, че ако не се чувства добре може да не иска да суче, ама не знам дали е удачно сега да ползвате помпа…
Все пак давайте повече вода, щом е на 8 месеца, че сега е важно да приема повече течности.

# 125
Мога ли да смуча Трахизан за болка в гърлото по време на кърмене? Или ако той не е ок, да ми препоръчате нещо безопасно Thinking

# 126
И при мен беше подобна ситуацията, но на нея давах панадол и я държах почти постоянно на гърда. Аз се насилвах да пия вода колкото мога повече. По-малкото напишкани памперси бяха за ден и половина. След това се оправиха нещата. Моето бебе беше на месец и половина.

# 127
Radeva87 и ние го изкарахме, докато малката беше с температура 40 градуса не искаше да пие, аз не можех нищо да изцедя. Давахме й парацетамол и нурофен и като сваляше температурата пиеше. Общо взето по цял ден на гърда я държах, тогава тъкмо бях почнала захранването. Не се притеснявай, ще мине за ден два и после всичко ще си се нормализира. Умората при нея беше още седмица, пак трябваше често да я кърмя и да спи повече. Бързо оздравяване!

# 128
Мога ли да смуча Трахизан за болка в гърлото по време на кърмене? Или ако той не е ок, да ми препоръчате нещо безопасно Thinking
Може, съвместимо е.

Може специален шампоан за въшки, просто се намажете в стая, където не е бебето, за да не диша евентуално, ако има силна миризма, той се действа локално.

Да, при ковид се наблюдава намаляване на количествата кърма, много жени го споделят, казано е всичко, няма какво да допълня- често кърмене, прием на течности, за да не се обезводни бебето и бързо да оздравявате всички вкъщи🤞 ако трябва да проверявам някое лекарство?

# 129
Благодаря момичета. Може би стресът ми дойде в повече, защото всички вкъщи се разболяваха един по един и малката за капак вече ми дойде в повече. Нощта не беше лека, наистина са ми по-празни гърдите, тя смуче ли смуче, къде тече, къде не. Опитах с вода, голям зор, реве и я блъска, тя сега и пюрета не иска. С 300 зора баща й малко каша даде. Направих адаптирано мляко, не го иска. Опита 3 глътки и почна да вика, да се мръщи, блъска шишето. Та сега сме почти цял ден залепени. Ще ям днес ядки много с надежда да дадат ефект, вода пия много, стимулация също на макс.. да видим. Иначе тя иска да яде, засега не отказва, постоянно ме търси.

# 130
Radeva,може и чай за кърмачки, не че е някакво чудо, но опитай, има на Хип к други марки. Ако не си против хомеопатия, може и с Ricinus Communis да опиташ, едно от предназначенията му е за увеличаване на кърмата. С първото дете съм го ползвала в началото за кратко, докато се нормализират нещата.

# 131
И аз пих рицинус - два или три дни.

Другото, което пия в момент и мисля, че има ефект е комбинацията от шуслерови соли - 2,4,8. Пробвайте и с двата варианта. Стискам палци!❤️

# 132
Luellis как приемате шуслеровите соли

# 133
Ами...

Както на опътването ( мисля, че има два варианта или повече)
Разтварям си ги всички във вода и пия по малки глътки.. не наведнъж...

5 от едните сутрин, 5 от другите на обед и 5 от третите вечер. Разтворени във вода( или под езика)...

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 23:54 от Luellis

# 134
Момичета,може отговора на въпроса ми да го има някъде тук,но знаете,че с новородено нямаш време да търсиш. Въпроса: бебето ми е на 7 дни. Кърмим се от вторият й ден, понеже родих със секцио. Кърма имам меко казано в изобилие. Проблемът е че малката се дави много,докато суче. Опитах да я подръпвам от гърдата от време на време,но тя се ядосва и съответно започва да суче още по-настървено. Как да направя така,че да не се дави толкова често?

Общи условия

Активация на акаунт