Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 873
  • 800
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, здравейте. Може ли да ме насочите към адекватен и добър консултант по кърмене за Пловдив. Благодаря предварително.

Елена Стоянова - 0899 993 043

Аз съм много доволна от нея Blush

# 106
Бебето ми е на почти 9м. Кърмен, но има излезнали 2 долни зъбчета. Опитва се да ми дъвче зърното. Как да го отуча? Имате ли опит? Ако реша да го отбия с кое е по - добре да продължа- АМ или кисело мляко,като ще давам само сутринта и вечер преди сън. Не съм давала нито едното, нито другото до момента.

# 107
Моето също има 2 зъба, понякога си позволява да ме гризне. Общо взето я свалям и казвам не, така не може. Даже единият път беше толкова неочаквано, че подскочих и извиках и тя леко се стресна. Като цяло като кажа, не и я дръпна, повече не се опитва.
За отбиването, имайте предвид, че реално не отбивате, просто ще смените гърда с шише. Към киселото мляко много се пристрастяват, ще почне да се налива с него и да отказва другата храна. Поне при мен така стана, когато отбих, тя не прие нито едно АМ. Обаче почна постоянно да търси шишето с кисело мляко, затова го махнах. Давах мляко като част от храненето с лъжичка от купичка. Обаче беше по-голяма. Пробвайте с адаптирано, което не изключва кисело мляко и млечни като част от останалите хранения.

# 108
А знаете ли вчера прочетох нещо, което на мен ми се стори много странно. Една майка беше написала, че педиатъра бил казал, че като се дава АМ не трябва да се дава КМ в един ден, т. е или едното или другото,което мен много ме учуди, запознати ли сте с такова правило? 😬

# 109
Както вече са ти казали, дърпаш и казваш "не" всеки път, докато няма ефект. Кисело мляко редовно не бих давала на 9 м. Ако ще заменяте, заменяйте с АМ.

# 110
Здравейте, моля за съвет.
ЛЛ първо каза да пия Аспирин протект при ковид, но после като разбра, че кърмя, каза да не пия. Според нея никак не е съвместимо да се пие аспирин протект с кърменето. Аз пък четох, че е съвместимо - във фб стр. на Хедра. И сега не знам да пия или не... Какво бихте ме посъветвали?
Кърмачето е над 1 год. , а количеството на кърмата е минимално (мъча се с помпата и с бебето, ама то не бяха вируси, ковиди, цикъл, какво ли не,...).

# 111
В предписание ниско (100гр) аспирин протект е съвместим.
Да, количествата може да намалеят при ковид, наблюдава се при кърмещи майки. Има ли други лекарства за проверка?

# 112
Здравейте очевидно мойто бебе има липса на 1 хранене за дена заради малко кърма. Гастроентеролога ми препоръчах да пия една седмица деган 3*1 на ден, имало страничен ефект повишаване на лактацията. Аз не съм чувала някой да е пил такова нещо. Може ли някой да се включи с мнение защото ми се струва много медикамент

# 113
Здравейте очевидно мойто бебе има липса на 1 хранене за дена заради малко кърма. Гастроентеролога ми препоръчах да пия една седмица деган 3*1 на ден, имало страничен ефект повишаване на лактацията. Аз не съм чувала някой да е пил такова нещо. Може ли някой да се включи с мнение защото ми се струва много медикамент
Деган е медикамент против повръщане, влияе много на нервната система и като цяло да го пиете в такава доза за тази цел ми се вижда абсурдно. Има доста противопоказания. Аз лично не бих пила и кърмила. Пила съм без да кърмя и ми влияеше много зле.

# 114
В интерес на истината в е лактация точно това пише че увеличава лактацията нооооооо не за седмица а за повече а пък ако пиеш повече може и депресия да получиш .

# 115
Свържете с консултант, за да се обсъди казуса, не е за форум.

# 116
Благодаря, Кактус! Няма други лекарства, освен витамини С, Д, селен и цинк. Ще си пусна кръвни изследвани другата седмица и се надявам от тях да се види дали ми трябва аспирин протект или може и без.

# 117
Благодаря, Кактус! Няма други лекарства, освен витамини С, Д, селен и цинк. Ще си пусна кръвни изследвани другата седмица и се надявам от тях да се види дали ми трябва аспирин протект или може и без.

Пийте си спокойно аспирина. Аз съм и бременна и кърмеща в момента и го пих за 14 дни (заради ковид). Това е много ниска доза и е безопасно. Риска от това да НЕ го пиете е по-голям за вас.
Ако толкова се притеснявате, може да го пиете преди дългата пауза от кърмене, например вечер.

# 118
Желая бързо оздравяване💐

# 119
Здравейте,

Може ли да ми препоръчате качествени Омега 3 / DHA добавки?
До сега пих на Pregnacare, но те вървят в комплект с други витамини и предпочитам да не ги купувам.
Джеймисън ? Или някоя друга марка?

П.П.  Не ям морски дарове НИКАКВИ

Общи условия

Активация на акаунт