Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 877
  • 800
  •   1
Отговори
# 90
Чудесно е 🙂

# 91
Танче, въпрос ли имаш някакъв, или просто си споделяш?
Извинявай но да не би да е проблем че споделям.

# 92
Танче, въпрос ли имаш някакъв, или просто си споделяш?
Извинявай но да не би да е проблем че споделям.

Виж заглавието на темата " Бързи въпроси и отговори", задават се въпроси относно кърменето и се получават отговори. Не е тема просто за споделяне кой колко пъти кърми, колко деца кърми, колко месеца кърми, колко време смята да продължи да кърми.
Сигурна съм, че има тема, в която можеш да си споделяш всичко това.

# 93
Прекрасно се справяте и двете, Welt Heart продължавай все така Simple Smile

# 94
След като извадя кърма от хладилника, колко време мога да я държа на стайна температура?

И още един въпрос- от вчера се мъча да давам Омнибиотик Панда. В указанието пише да се разтвори в една супена лъжица кърма, но като че ли е гъсто и не минава през биберона. Поне бебето не го пие, а по принцип не отказва хранене от шише, въпреки че на 95% се храни от гърда. Мога ли да го разтворя в 50 мл кърма и така да го дам? До колко време след разтварянето трябва да се приеме?

# 95
Не е нужно да даваш пробиотик - в кърмата има достатъчно. Пробиотик евентуално може да се дава на бебе на АМ, при кърмено дете е напълно излишно.

# 96
Като цяло избягвай шишето, защото на този много ранен етап на кърменето, всяко хранене от шише е пропусната стимулация на гърдите, което се отразява на количествата.
Имаш най - естествения пробиотик на света, няма нужда да се мъчиш да набуташ химия.

# 97
Здравейте мами! Беба е на 4 месеца и до сега е изключително кърмена! Но след кратък престой в болница(и двете бяхме болни,не можех да стана от леглото) направих грешката да я взема при мен в моето легло! Защо грешка ли?! Ами защото от тогава спи при мен и татко и-и мисля че от тогава нито ние нито тя може да спи като хората… превърна се в едно пристрастено кърмаче..преди не беше така,хапваше и заспиваше или с полюшкване или със шъшкане. Сега като спи при мен от 2 пъти на нощ става по 6-7 на всеки кръгъл час и кърмя легнала и ме ползва за биба!!! Само така успява да се приспи,а биберона не иска,нито вода ,нито чай!! Започвам да мисля за отбиване? Имате ли някакви съвети,как да я отделя в друго легло и плавно да спра с кърменето? Надявам се повече да спи когато не съм до нея!

# 98
Привет,
Майки ми препоръчаха следното средство, което им е помогнало за увеличаване на кърмата - Хидролат от Резене сладко, Био.

Знам за резенето и пия лактогонни чайове с него, приемам и Лактил. Заслужава ли си такъв продукт и евентуално да премахна Лактила, ако взема този хидролат?

(Знам иначе за основните принципи - често слагане на гърда, стимулация и тн, но количеството ми си е сравнително малко и всяка външна помощ ми е от полза, ако върши работа.)

# 99
Dee92, как разбра, че кърмата ти е малко? На колко е детето? Дай информация и за теглото, рождено, качване, моментно.

Минка, детето вероятно преживява регресията на съня в 4-ти месец. Или като цяло нещо в режима не е ок. Спирането на кърменето няма да ти помогне с проблемите със съня, но ако си решила така има тема за отбиването, както и доста информация на първа страница - хвърли им по едно око. Аз лично съвет не мога да дам, освен да се свържеш с консултант.

# 100
И аз също мисля, че отбиването няма да помогне. Може да е скок в растежа, може да е в резултат на стреса от болничната обстановка и т.н. И аз подкрепям да се свържеш с консултант, междувременно можеш да пробваш да даваш залъгалка, да носиш нощем, докато се успи, да намерите алтернативен начин за приспиване, но си трябва консултант според мен, нещата едва ли ще преминат така лесно, в т.ч. и отбиването същи не е лесен процес при вашето положение, ако си го решила твърдо.

# 101
Привет,
Майки ми препоръчаха следното средство, което им е помогнало за увеличаване на кърмата - Хидролат от Резене сладко, Био.

Знам за резенето и пия лактогонни чайове с него, приемам и Лактил. Заслужава ли си такъв продукт и евентуално да премахна Лактила, ако взема този хидролат?

(Знам иначе за основните принципи - често слагане на гърда, стимулация и тн, но количеството ми си е сравнително малко и всяка външна помощ ми е от полза, ако върши работа.)
Количеството няма да се повлияе от храни и добавки, ако няма изпразване на гърдите. Или споделете още по казуса или се свържете с консултант.

# 102
Момичета, здравейте. Може ли да ме насочите към адекватен и добър консултант по кърмене за Пловдив. Благодаря предварително.

# 103
След като извадя кърма от хладилника, колко време мога да я държа на стайна температура?

И аз се интересувам ❤️

# 104
https://www.podkrepazakarmene.com/consulting
Зависи в кой квартал сте, всички са адекватни и добър избор. ЛЛЛ също имат в Пловдив консултанти.

И аз се интересувам ❤️
Размразявайте порция за едно хранене. Употребява се след това. Не е хубаво да седи след размразяване, на негорещо време, макс до следващото хранене, 2 часа да кажем. https://missby.wordpress.com/2008/01/08/store-milk/ в жегите по-добре да не седи на стайна температура повече от времето нужно за хранене

Общи условия

Активация на акаунт