Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 144
  • 800
  •   1
Отговори
# 75
Нормално е. Моят дойде на 10-я месец със сина ми. Година не ми се вижда много, вероятно като намалее още кърменето, ще се възстанови, но няма пряка зависимост.

# 76
Нормално е и няма нищо притеснително. Строго индивидуално е и няма някакви граници кога. При мен дойде след 1 година и 10 месеца, а кърмих дъщеря си 2години и 4 месеца.

# 77
  • Седмото небе
Аз се молех да не ми дойде докато кърмя, ама на... Мойто мило си цоцка вече 1г1м, имах лохии 45 дни и три месеца след спирането им ми дойде редовния МЦ.
А да попитам аз може би нещо глупаво... Как се разбира, че кърмата намалява или спира? Когато не цедиш как става ясно, че тя намалява? За какви признаци се следи?
От двете ни дневни дрямки, поне едната със сигурност е с кърмене за приспиване, вечер заспива около 22 ч и става около 8, през това време се буди да цока 2-3-4 пъти. Не искам да я отбивам дори и за през деня поне до лятото, за вечер докато можем ще си хапва. Но винаги съм се чудела как ще разбера, че наближава време да приключим?

# 78
Може ли кърмеща жена да дарява кръв или по-добре не?

# 79
Колко е голямо кърмачето?

# 80
На 1г и 5м, предполагам, че може в този случай, но често си търси все още да суче и затова реших да питам. 😊

# 81
Да, желателно е да са минали поне 6 месеца от раждане, детето да е захранено вече.

Стига да сте здрава и по принцип да нямате противопоказания за кръводаряване, няма никакъв проблем да дарите. Трябва да се погрижите да сте добре хидратирана.Човешкото мляко е 87% вода, а кръводаряването отнема течност от от тялото, която трябва да се навакса и се наваксва и без кърмене известен период време. Добре е също така да сте сигурна, че нямате анемия и също така да внимавате с вдигането на тежко с ръката, от която сте дала кръв (при дете на година и нещо това определено трябва да се вземе предвид).
Вижте тук по-подробна информация за кръводаряване и кърмене и какви са правилата в други страни: https://www.llli.org/breastfeeding-info/donating-blood/

# 82
Здравейте!
Имам кърмаче на 1.5г. Имам и едни бемки, които искам да махна, особено едната и ми се иска да го направя, докато съм си вкъщи. Не съм звъняла още на лекарката. Питането ми е дали е възможно да се подложа на тази манипулация, мисля с местна упойка ще бъде. Има ли нещо по- конкретно, за което трябва да попитам- име на упойка, количеството?
Иначе се кърмим за обедното и вечерното преспивяне.

# 83
Малкия започна 1г и 4 месеца почти.
Аз още си го кърмя.
До като  има кърма ще го кърмя.

# 84
Танче, въпрос ли имаш някакъв, или просто си споделяш?

# 85
Здравейте!
Имам кърмаче на 1.5г. Имам и едни бемки, които искам да махна, особено едната и ми се иска да го направя, докато съм си вкъщи. Не съм звъняла още на лекарката. Питането ми е дали е възможно да се подложа на тази манипулация, мисля с местна упойка ще бъде. Има ли нещо по- конкретно, за което трябва да попитам- име на упойка, количеството?
Иначе се кърмим за обедното и вечерното преспивяне.
На гърдите ли са бенките?

# 86
 На гърдите ли са бенките?[/quote]
Не, на гърба и мишницата.

# 87
Не, няма да е проблем. Локална е упойката, няма проблем и за нея. Евентуално, ако ще се маже с нещо после, него да проверя?

# 88
Не, няма да е проблем. Локална е упойката, няма проблем и за нея. Евентуално, ако ще се маже с нещо после, него да проверя?
Благодаря! Ако имам съмнения за нещо, пак ще пиша

# 89
Здравейте!
Бях писала в предишната тема за моето момиченце, което се роди на 11.01, тежеше 2900 г, 48 см, изписаха я 2700. На 27.01 тежеше 2970. Днес я измериха 50 см, тежи 3600. Кърмя на поискване, 9-10 пъти дневно. Връща доста мляко, но се надявам да го израсте. Не ми изглежда като да плаче от глад.
Как ви се струва това развитие на нещата?

Общи условия

Активация на акаунт