Бебе на 2 месеца без почти никакъв дневен сън

• 690
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте! Знам, че има безброй теми по този въпрос, но се изчерпах от към четене и просто реших да попитам директно за случая при нас. Малката е на 2 месеца и 10 дни. Изцяло се храни на АМ от начало (просто кърмата ми не бе достатъчно + ниско хранителна). От към ядене сме добре. Хапваме на 3-4 часа, но имаме и нощно ядене. Проблема обаче идва в спането и по конкретно в дневния сън. Режим не мога да кажа, че имаме, но силно се опитвах да следвам някакви етапи на будуване, после се водих изцяло по нея, после смесено, но явно някъде бъркам. Ситуацията е следната - сутришното ни събуждане е в промеждутъка от 7 до 8 сутринта, вечер заспива вече дълбоко в промеждутък от 9 до 10-10:30. Единствените дремки, които имаме са от около 30 минути като по изключение ще направим по час или 2. Прикачвам директно последните няколко дни как бяха. Опитвала съм всякакви начини за заспиване - на ръце, в количката, в кошарата, в нашето легло, с бял шум, с природни звуци, общо взето всякакви идеи. Към момента може би последното помага до някъде. Няма значение дали сме навън или вкъщи сънят е един и същ. Отворена съм за коментари, съвети, критики. Просто признавам съм притеснена, че тя спи малко, от което се изнервя вече следобедните и вечерни часове. Благодаря Ви предварително за отделеното време и се извинявам ако темата ви се стори излишна. 😊 Също забравих да допълня от умора от вчера започнахме да се храним и по трудно. 

# 1
Взимам за пример последната снимка-4ч има дневен сън(което е добре) , според мен заспива много късно(22ч), понеже има дрямка в 19.ч Тази дрямка е много късна, аз бих я изметила в 16ч до 17ч. Според мен си спи добре през деня, моя син спеше по 40мин,4 пъти през деня и заспиваше най-късно в 20ч и спеше до 5сутринта. Той на тази възраст нямаше нощни хранения и също беше на АМ.
 Моето менние е, че трябва да се коригира късната дрямка и да заспива по-рано. От там и напрежението до 22ч понеже е преуморено детето. Аз бих го събуждала по-рано, за да може и тая дрямка да се измести по-рано. Моя син вече на 4-5м започна да спи добре на обяд-1,5-2ч с една музикална видра. Като преди и след обяд спеше по 40мин. Пробвай с някакъв такъв тип играчка за асоциация за сън.

# 2
И на мен ми се струва добре като гледам, че общо за деня спи по 4 часа, на едно място видях дори 6ч. Мойте и двете деца на 2 месеца спяха по три пъти на ден - преди обяд, след обяд и преди вечерната рутина значи е било към 18 часа, НО винаги последната дрямка ако видя, че надхвърля 15 мин. Ги будя така хем не са кисели докато ги изкъпеш, облечеш, нахраниш и тн, но пък бързо им се доспива защото не са спали повече. Може някой да ме упрекне, че бебе не се буди, но това е бил моя начин иначе ако ги оставиш да спят после заспиването при нас е било и към 23ч. Ако опиташ пък хич да не спи цяла вечер ще мрънка. Дано се напаснете

# 3
Не виждам да има нещо тревожещо или необичайно. 13-14 часа дневно сън си е супер. Нощният сън също е много добър. А през деня също си поспива 4-6 часа. На мен винаги нощният сън на бебето ми е бил по-важен, защото тогава цялото семейство ще може да се наспи.
Аз лично съм привърженик на това, ако не можеш да накараш бебето да се съобрази с твоите идеи и представи, тогава ти да се съобразиш с него.
А че се изнервя понякога, че се уморява - няма по-естествено нещо от това.

# 4
За да изградиш някаква рутина, трябва да се придържаш към нея. И при възрастните е така. Избери един начин за приспиване и го прилагай поне седмица.
Правилно са отбелязали за късната следобедна дрямка - почти да изтегляш с 15 минути по-рано. При по-малките бебета е нормално вечерното заспиване да става по-късно, но с порасването опитвай да го вместиш в диапазона 20-20.30 ч. Съответно сутрешното ставане да е 7-7.30 и оттам да следваш интервалите на будуване, които са характерни за възрастта.
Все още не могат да сливат циклите на сън и затова може да се буди на 40 минути. Пробвай да доприспиш детето - дай биберон, гушни го, шъшкай малко и така.
Ако не успееш сама, има консултанти. Аз съм много доволна от такъв - за 1 година имам две консултации, за да фиксирам едни малки проблеми, които имахме и ми помогнаха със съвет, който проработи.

Общи условия

Активация на акаунт