Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 839
  • 800
  •   1
Отговори
# 195
Gigi,нещо се въртиш в недобър кръг, най-добре консултация да направиш наистина. Иначе по мое скромно непрофесионално мнение 3 часа цедене си е живо малтретиране на гърдите. Ако си представим, че това е бебето, а не помпа, то никое бебе няма да суче нон стоп 3 часа. Та и с цеденето също мисля, че трябва да се симулира каквото прави бебебто - по на често цедене за по половин час двете примерно и после пак. Но най-добре консултант да се включи наистина.

# 196
Слагате бебето да суче, като приключи, тогава дохранвате. Няма смисъл от слагане на бебето от време на време и цедене с помпа. Бебето редовно да суче, за да има достатъчно кърма. И най-важното първо кърмене, после дохранвате ако се налага. И консултация, в страницата на НАПК има телефони на консултантите по градове. Големите бебета ядат колкото малките.

# 197
Здравейте Simple Smile Търся съвет - с бебче сме на 8 дни. В началото дохранвах, след среща с консултаант се храним вече 3-ти ден само с кърма. Проблемът е, със заспиването - понякога отнема 2-3 часа и няколко слагсния на гърди, смяна на пелени и тнт докато заспи. Може би започват коликите. Съответно след такова будуване чаксм поне 2 часа съм до следващо хранене.
Ако някой се е сблъсквал със сходна ситуация, какво време за сън му давате? При следващи будения наистина заспива от раз, но искам да си наваксва будните часове. Благодаря!

# 198
Monik, здрасти и тук Simple Smile Не знма дали правилно разбирам въпроса, но ще дма пример. Интервалът за хранене го броиш от началото на предното хранене, т.е. ако е яла в 6, следващото хранене около 8 освен ако не поиска по-рано. Може и да не спи в този период, ако я мъчат колики, ние се разнасяме, люшкаме , успокояваме. Иначе в общи линии си личи кога е хладна като почне да си напъхва ръцете в устата, яде ми жилетката и т.н.

Ако правилно те разбирам, ако е яла да кажем в 6, мъчите се да се приспите до 8, заспива в 8 и спи до 10, става множко за следващото хранене. Аз имам такива по-големи интервали сега през нощта и между 6 и 10 сутрин, но пък после наваксва на всеки час и половина-два и засега я оставям така, тъй като е спокойна през нощта.

# 199
Almond, горе долу да Simple Smile от 6 до 10 не заспа вчера, стоя на гърда веднъж 20-30 мин и много пъти по 5-8 мин. Не знам и аз за колко хранения се брои това😬 Като заспа в 10, после в 12 сука 5 мин само. Насила не ни се получава като той спи..

# 200
Възможно ли е отбиването да бъде причина за липса на апетит у детето? На 1 годинка е, давам само вечер да суче преди сън, обаче вече няма съвсем нищо Confused (бременна съм почти в 6 месец). Посуква за кратко, обаче не се чува изобщо да преглъща. Възможно ли е реално да суче, без да има кърма (просто така за приспиване) ?

# 201
Не разбирам въпроса. Приспива се детето. Ако не яде твърда храна, идете на консултация при педиатъра.

# 202
Не разбирам въпроса. Приспива се детето. Ако не яде твърда храна, идете на консултация при педиатъра.

Съжалявам, че не зададох правилно..
Исках да кажа, че откакто вече намалихме кърменията, няма много апетит. Прочетох една статия, в която се споменаваше, че отбиването би могло да бъде причина, обаче не знам колко е логично…
Това едно кърмене, което е останало е по-скоро по моя инициатива, защото аз сякаш още не мога да свикна с това, че приключваме Confused затова смятам, че вече се е отбило детето.

# 203
Апетит за?
Нормално е когато кърменията намалеят, до 1-2, да говорим вече не за нахранване с кърма, а за търсене на комфорт, успокоение, приспиване.
Когато няма млечни хранения - естествено се увеличава приема на твърда храна, дори голям процент от нея да са млечни продукти под някаква форма.

Ако детето няма апетит за твърда храна - кърменето/отбиването/ няма общо и е редно да се провери как е общото му състояние от педиатъра.

Иначе с едно кърмене - да, скоро ще се отбие детенцето, но е чудесно, че то е определило този темп на отбиване, станало е плавно, това е идеалният вариант. За нас като майки, това може да е много тежко емоционално, защото е край на един много специален период. Моят съвет е да се отбележи подобаващо, като празник, за да може тези емоции да се изживеят в тяхната цялост и да може да се постави край в чисто емоционален план. Когато нещо си отива от нас, е хубаво да можем да кажем сбогом, помага, тъй че дали ще е торта или чаша вино (за бременни сигурно безалкохолна бира или подобно Stuck Out Tongue) или нещо друго, но нека е празник Simple Smile

# 204
Здравейте,бебчо е на 3м. ,а на мен ми дойде за първи път след раждането-да очаквам ли някакви промени относно кърмата?Страхувам се да не би да намалее или пък възможно ли е да стане неприятна за бебчо в този период?Не съм наясно,защото баткото го кърмих до 18м. и чак след това имах менструация...

# 205
И с баткото и сега малко след лохиите ми дойде и цикъла. И с двете деца не забелязвам някаква промяна, така че спокойно:grinning:

# 206
Здравейте. Колко време е нормално бебето да не ака, когато е изцяло на кърма? Говорих и с педиатърката,според нея до седмица е нормално. Малкия е на 3 месеца и половина, качва чудесно- по 1кг на месец. Спря да ака редовно от месец и половина някъде, преди това беше на 3-4 дни веднъж. Малкият много се свива и плаче, има много газове. На 7-8 ден вече за трети път му помагам с термометър. Знам,че не е хубаво, но просто плаче неутешимо и нищо не го успокоява. Според мен кърмата му стига, защото яде на 2-2:30ч. Не знам вече Какво да го правя Confused Пробитика смених няколко пъти, капки за колики не давам, защото става още по-зле с тях и повече се запича. Правим масажи всеки ден и топла възглавничка му слагам, помага до накъде. Какво друго да направя, за да ака редовно. Последния месец само с моя помощ ака на 7-8 ден, иначе акото е течно-кашаво, не е гъсто или на топчетата, но е доста като количество. Така че според мен не е точно запек, но определено много го мъчи. Знам, че кърмата се усвоява почти напълно.

Последна редакция: пт, 11 мар 2022, 18:45 от zwezdi4ka14

# 207
И моето акаше рядко на 7-8 дни, гъстичко и много обилно, без никакъв дискомфорт. Минах през глупости с ранно захранване на педиатър, през клизми по схема от детски гастро, които не помогнаха, та накрая Хедра ми помогна, препоръча пробиотик за детето, диета за мен и масаж с определени масла за стомаха за попиване през кожата. И сега детето си ака на 3 дни. Пробиотика и диетата, умишлено не ги споделям, т.к. всеки случай е индивидуален и интернет не е място за назначаване на лечение. Но съветът ми е, да й си запазите една консултация. Записването върви с няколко дни напред. Тук момичетата може и друг консултант да препоръчат, който се занимава и с лечение.

# 208
  • София
Звездичка,  абсолютно аналогичен случай сме и ние. На 7 месеца вече, единични са случаите да се изходи само. Като му помогнем излиза нормално съдържимо. Изцяло на кърма е с едно заместено хранене на обяд. Приемам съвет за пробиотик, в момента е на прокомбо бейби, бил е и на биогайа.

# 209
Моя от биогая много се запече. След това взех линекс и беше по добре. Смених и други два, и сега взех пак линекс, да видя дали ще му помогне. А ако аз ям по-разхлабващи храни дали ще има ефект и при него?

Общи условия

Активация на акаунт