Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 206
  • 800
  •   1
Отговори
# 525
Имам електрическа Медела Суинг. Ползвала съм я повече с големия ми син, защото тогава по-трудно ми потръгна кърменето, а сега с дъщеря ми съм я ползвала само веднъж. Все пак, ако ти е първо дете е по-вероятно да срещнеш трудности, т.е. да ти е необходима помпа поради тази причина, но не е задължително. На мен изобщо не ми беше лесно изцеждането на ръка, да не кажа, че грам не се справях и може да се каже, че добре, че беше помпата след първото раждане да ме спаси от мастит. Друг съвет е ако ще купуваш няколко по-евтини помпи, защото нещо не са ти удобни, по-добре инвестирай в една, но хубава електрическа. А че цеденето не е приятно, не е, дори и с най-хубавата помпа. Няма нищо общо със сукането, фуниите не се усещат комфортно, дори и да си си уцелила размера, вакума ти опъва зърната, те се разраняват...Затова най-добре да потръгне кърменето и цедене по необходимост, ако се налага.

# 526
Имам ръчна помпа на Медела и електрическа Spectra. Електрическата ми я препоръча Хедра. Голямо удобство! Нищо общо с Медела, а времето за цедене се съкрати наполовина. Благодарение на тази помпа аз все още успявам да кърмя и кърмата ми се увеличи почти двойно за по-малко от месец.

# 527
Аз ползвах електрическата помпа на Avent. Останах много доволна. Имала съм и евтина ръчна, после си взех ръчна на Avent, има огромна разлика в ползва на скъпата помпа. Налагаше ми се да цедя без значение с каква помпа ми беше кофти, и най вече на загубата на време ме беше яд. Имам обаче късмета да зарежда помпата и да си кърмя.

# 528
Напълно съгласна съм с Аlmond12. При мен стоят по сходен начин нещата. С първото дете, ако я нямаше помпата /моята е Медела Суинг/, не съм сигурна дали щеше да ми потръгне кърменето. Тогава цедях както веднага след раждането в болницата, така и след всяко кърмене. Това е най-добрата инвестиция в храненето на децата. Ако ви е първо дете и държите да кърмите, моят съвет е да си купите хубава помпа. Сега с второто дете съмпя ползвала по-малко, основно за облекчение при пълни гърди, при запушвания и т.н.

# 529
Здравейте мамита, имам въпрос към Вас. Бебчето ми е на 24 дена, и го кърмя най-удобната поза е т.н. "люлка" забелязвам обаче, че като суче вратлето му се изпотява. Иначе докато спи или като е в количката нямам такива проблеми. Сега вкъщи е около 24градуса  и стои по тънко боди с дълъг ръкав и тънки ританки, завивам го с муселинова пелена докато спи. На педиатър сме в понеделник, но четох че било един от симптомите за рахит, но възмоно ли е на толкова малко бебче да се определи?

# 530
Не се притеснявай, нормално е да се изпотява по време на кърмене, времето е топло и по-топло ще става, а вие сте буквално един в друг Simple Smile

# 531
Освен това за бебета е голямо усилие да сучат в началото. Тежка и трудна работа е за тях. Обаче е време за късите ръкави.

# 532
Благодаря момичета, и аз мисля че си е в реда на нещата, но първо дете и малко се паникьосвам от всичко.

# 533
А пропуснала съм, че е с дълъг ръкав и ританки. Определено му е горещо. Къс гащеризон с къс крачол или поне къс ръкав боди.

# 534
Момичета, здравейте! Нямам възможност да чета предишните теми, но много имам нужда от помощ. Имам син на 2м и 22 дни. Откакто е роден е само и единствено на кърма през 3 часа, включително го будех при нужда, ако минеше 4. Наддаваше много добре,   първи месец 1200, втори 1100. Обаче от 10- тина дни се храни различно. Преди сучеше по 6-7 мин на гърда, доста ритмично и енергично и за 15 мин изпиваше 120/130 мл. Сега започва да се храни и скоро след това почва да плюе гърдата, дърпа се, нервничи, почва пак малко да цока, пак пуска. Понякога даже реве доста жално. Тогава го давам на мъжа ми да го успокои и после пак му предлагам да суче.На втората гърда( няма значение коя е) още повече се ядосва. Помага ако го разхождам докато се храни, но пак с триста зора, много бавно и често на два пъти едва прави 110 мл на хранене.А и генерално не цока така енергично като преди, последните два дни почна и да се чува един цъкащ звук докато суче. Аз си го обяснявам, че поема въздих, ама знам ли и защо? Забелязвам и че малко е забавил наддаването. Имате ли идея какво е това, на какво се дължи и как да се справя? Имаме и лека предистория- на 50 дни направи уроинфекция и лежахме по болници и оттогава взех да го меря толкова упорито, но това мина и дори тогава на антибиотик се хранеше добре. Кърма имам като за няколко бебета. Много ще съм благодарна за всякакви съвети!

# 535
Около трети месец и при моето бебе беше така. Не зная на какво се дължеше. Тогава предполагах, че може би струята му е силна. Пробвах какво ли не - права, седнала, легнала, пях...През този месец качи 300гр. Доста се бях притеснила. Педиатъра ме успокои, тъй като видичо бебето беше спокойно, не даваше никакви признаци на глад. На следващия месец оправи храненето. Хапваше и от двете гърди, сучеше активно, отново качи около 350-400гр.
Все пак, ако сте притеснена, потърсете консултант.

# 536
Период е, ще мине Simple Smile Предлагайте си, пък когато поиска. Може да опитате да кърмите с гердан за кърмене, нещо, което да привлича вниманието му, на по- тъмно, в друга поза. Правят ги тези шмекерии от време на време, но минава.

# 537
Има скок в растежа около този период, потърсете информация с гугъл.
Иначе наддаването е съвсем нормално да започне да намалява, че ако растат всеки месец с темпа на 1ви-2ри, ще стане страшно Grinning

Честно казано не знам защо си причинявате всичко това с тегленето. От консултант знам, че това е грешен подход. Следете памперсите и теглете бебето на няколко дни, не след всяко хранене.

# 538
Мами, пиша ви с нещо, което сигурно ще ви се стори смешно или абсурдно, но ето че ми се случва... Малката е почти на годинка, от месец някъде кърмата ми започна доста да намалява, кърменията някак самички се разредиха, давах й да суче предимно за приспиване през деня и вечер и така стигнахме до един ден, в който не я кърмих изобщо и реших, че може би е дошъл моментът за отбиване. Вече от 3 дни не я кърмя, но сърцето ми се къса... е толкова да ми е мъчно, иде ми да си я гушна и да й дам цицка Cry За нея не изглежда да е толкова драматично, заспива си без гърда, не ме дърпа да търси да суче, но съм сигурна, че няма да откаже ако й дам, а на мен сърцето ми се е свило и само мисля как я лишавам от нещо ценно, как сигурно ако й дам, ще си суче и ще е доволна Confused Гони ме някакъв страшен mom guilt и мисля, че тук ще ме разберете. Та имам и въпрос понеже майка ми ми каза, че спра ли веднъж, не трябва да започвам да я кърмя отново, било вредно, можело да получа мастит. Има ли истина в това или е мит? И ако все пак не удържа фронта и й дам да суче отново тези дни, ще стане ли нещо? Вредно ли ще бъде за нея или за мен по някакъв начин?

# 539
Всичко е хормони, майката се пристрастява към кърменето така, както и бебето. Това е нещо лично, една емоция и връзка, която само мама и бебе имат. Идва момент, в който тази връзка се променя и прераства в друго, кога ще е този момент, трябва да решиш като родител ти. Има жени отбиват на 6м, други на 4 години. Аз лично отбих голямата на 11,5м, малката сега също се стремя до годинката да отбия. Нищо няма да ти стане нито на теб нито на детето ако решиш да продължиш, сама си наясно, че това са разни дивотии. Единствено даваш смесени сигнали на детето. Тоест трябва да си решиш продължавате или не, няма как някой да вземе това решение вместо теб. Успех.

Общи условия

Активация на акаунт