Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 205
  • 800
  •   1
Отговори
# 540
Ами сама знаеш отговора Simple Smile Можеш да спреш, когаъо решиш или да продължиш до когато решиш ти и бебето, разбира се. Няма такова нещо да не даваш на следващия ден щом веднъж не си дала. Ако решиш да спираш и усетиш бучка или голяма тежест можеш да изцеждаш по малко, за да намалее напрежението. С времето ще намалее напрежението и няма да е необходимо да правиш нищо.

За емоционалната страна, явно просто си по-емоционален човек, но ще трябва някак да го приемеш, когато и да решиш да спреш, независимо дали е сега или по-нататък. Аз лично такива драми не съм имала с баткото, исках да спра към годинката, не съм се чувствала виновна, нито ми е било емоционално. Стана за 1 ден, просто не му предложих и той не ме потърси и това беше, финал.

# 541
Здравейте, имам момиченце на 4 месеца. Изцяло на кърма сме и някак естествено се случи да се приспиваме на гърда. Искам да питам има ли начин да се отучим от този навик или чак след отбиването. Основният проблем е, че от скоро освен за сукане за заспиване ме ползва и за биберон и приспиването стана доста по-продължително. Пробвах един, два пъти да я приспя само с песничка и люшкане, но така се разрева че не издържах и и дадох да си цокне.

# 542
Всичко е хормони, майката се пристрастява към кърменето така, както и бебето. Това е нещо лично, една емоция и връзка, която само мама и бебе имат. Идва момент, в който тази връзка се променя и прераства в друго, кога ще е този момент, трябва да решиш като родител ти. Има жени отбиват на 6м, други на 4 години. Аз лично отбих голямата на 11,5м, малката сега също се стремя до годинката да отбия. Нищо няма да ти стане нито на теб нито на детето ако решиш да продължиш, сама си наясно, че това са разни дивотии. Единствено даваш смесени сигнали на детето. Тоест трябва да си решиш продължавате или не, няма как някой да вземе това решение вместо теб. Успех.
Абсолютно в същото положение съм ,идват ми и на мен такива идеи ,но се спирам !

# 543
Здравейте. Някой (консултант или ползвал) може ли да ми даде схема за пиене на отвара от жаблек преди раждане?

# 544
# 545
Здравейте, родих преди 8 дни и от онзи ден се наложи да приемам хапчета за спиране на кърмата защото имаше по 3-4 капки супер болежки и бучки. Та искам да попитам защо продължава да тече още ? Даже стана повече? Цедя само когато започне да пуска сама и ми мокри грешно ли е това? Благодаря!

Последна редакция: сб, 18 юни 2022, 17:27 от Malena13

# 546
Здравейте, родих преди 8 дни и от онзи ден се наложи да приемам хапчета за спиране на кърмата защото имаше по 3-4 капки супер болежки и бучки. Та искам да попитам защо продължава да тече още ? Даже стана повече? Цедя само когато започне да пуска сама и ми мокри грешно ли е това? Благодаря!
Моето предположение е, че тепърва сега ви слиза кърмата, капките са били коластра. Слагайте бебето да суче, вместо да цедите и хвърляте. Ако не желаете категорично да кърмите, говорете с лекаря, който ви е дал хапчетата или не сте нацелили дозата или нещо друго.

# 547
И отново на темата за крайно некомпетентни лекари. Направо си пляскаш челото от удивление.

Спирайте ги тези хапчета/ отрови и си кърмете детето. Както каза Радева, тепърва ви слиза кърмата. Тя не е изначално като струя от чешмата. Естествено това е съвет, ако искате да кърмите ...

Ако не - питайте докторите, които са ви назначили хапчето ( и защо са толкова малоумни също ги питайте. Сори!.)

# 548
"3-4 капки супер болежки и бучки" си звучи като нормално начало на кърменето 😀

# 549
Здравейте, родих преди няколко дни /секцио/. Слагала съм бебето на гърда да суче. Опитва се, но му е трудно по-скоро защото зърната ми са доста хлътнали. Този проблем вероятно ще решим със силиконови такива. Снощи като се събудих по някое време нощницата ми беше мокра около гърдите, големи воднисти петна с леко жълтеникаво на места. Тази сутрин като станах гърдите ми са изключително твърди, особено тази на която не бях слагала бебето, тъй като не ми беше удобно да го държа за момента предвид абокатите, които имах на ръката.
Въпроса ми е какво следва да направя? Бебето в момента няма как да суче, понеже са много твърди и няма как изобщо да се оформи сукателна повърхност, дали обаче бих могла да пробвам да изцедя малко с помпата за кърма? Дали това ще ме облекчи?
Надявам се да съм успяла да обясня достатъчно добре, благодаря предварително:)

# 550
Може да изцедите леко, колкото да омекнат и да пробвате да сложите бебето на гърда след това.
Или цедете и давайте от шише, докато успеете да намерите помощ за засукването. Важно е да се стимулира по какъвто начин може в момента.

# 551
Здравейте, родих преди няколко дни /секцио/. Слагала съм бебето на гърда да суче. Опитва се, но му е трудно по-скоро защото зърната ми са доста хлътнали. Този проблем вероятно ще решим със силиконови такива. Снощи като се събудих по някое време нощницата ми беше мокра около гърдите, големи воднисти петна с леко жълтеникаво на места. Тази сутрин като станах гърдите ми са изключително твърди, особено тази на която не бях слагала бебето, тъй като не ми беше удобно да го държа за момента предвид абокатите, които имах на ръката.
Въпроса ми е какво следва да направя? Бебето в момента няма как да суче, понеже са много твърди и няма как изобщо да се оформи сукателна повърхност, дали обаче бих могла да пробвам да изцедя малко с помпата за кърма? Дали това ще ме облекчи?
Надявам се да съм успяла да обясня достатъчно добре, благодаря предварително:)
Кърми бебето често..
Ако искаш источи кърма със помпа за да се облекчат гърдите.
Явно много кърма имаш което е хубаво

# 552
А бихте ли ми препоръчали консултант по кърмене, който би могъл да ни посети вкъщи?

# 553
На първа страница има доста имена, погледнете там.

# 554
За кой град те интересува?

Общи условия

Активация на акаунт