Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 203
  • 800
  •   1
Отговори
# 570
То не е само до диаметър, имат и различна форма и съответно не всички прилягат добре.

# 571
Аз използвам на tommee tippee и тях повече ги харесвам от на Avent. Даже мисля, че те нямат размери. На Avent са по- големи.
  Относно тегленето и аз в началото купих кантар. За мен това изобщо не помага, а повече вреди. При най- малкото движение на бебето или свалянето му по- нагоре или надолу ми отчиташе различно. Както съветват гледате памперсите.
  Успех с кърменето!

Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 17:29 от Jelena@

# 572
Аз пробвах протектори на Авент, но не ми пасваха добре (среден размер). По съвет на Хедра купих на Нук (пак среден размер) и ми паснаха перфектно. Също много важно е слагането. Първият консултант по кърмене не ми обясни, че е специфично. Само ги лепна отгоре и каза "Готово" Joy
После, когато Хедра ми показа как се слагат, направо се родих. Вече не ги придържах, не падаха и бяха точния размер.

# 573
Аз съм доволна от на Медела

# 574
Аз лично вероятно не ги слагам правилно, защото само ги лепвам, но пък не падат. Бебчето вече засуква добре. На Авент ми харесват повече от тези на Nuk. Не знам дали успява само да приеме достатъчно кърма въпреки, че виждам, че се събира по самия протектор и го засмуква. Оставям го да суче, от другата цедя и му давам после с шишето, така за мен е по-спокойно, защото знам, че се храни. Ака и пишка редовно, тоест мисля, че храната е достатъчна.

Какво мислите за ето този чай?

Идеята ми е не толкова да подпомага образуването не кърма, колкото обичам да пия чай, т.е. да съчетая полезното с приятното. Simple Smile

# 575
На мен ми хареса чая. Не мисля че имаше ефект върху кърмата при мен, но беше вкусен.

# 576
Чаят е вкусен, приготвя се много бързо, което е голям плюс, пих само докато ми слезе кърмата, защото после имах толкова много, че не ми се рискуваше да дойде още и да почнат да ми се пренапрягат гърдите.

# 577
И на мен ми се препълват гърдите от него, иначе е приятен, но не става за всеки ден.

# 578
Аз също пия чая на Хипп и ми харесва на вкус. Не съм сигурна дали помага, защото пия и Лактил. При мен комбинацията от двете + диета, състояща се предимно от супи, картофи и ориз помогна да махна АМ изцяло.

# 579
Здравейте, моето момченце е на 10 месеца и педиатърката каза, че вече трябва да го отбивам, ползвало ме само за залъгалка и т.н., което не е така, защото детето наистина си пие мляко, а отбиването на този етап ми се струва, че ще бъде доста травмиращо за него. Продължавам да си го кърмя, обаче проблемът е , че мъжът ми е съгласен с нея, щяла съм да го травмиран, бил момченце, ще му създам комплекси. Чувствам се супер гадно, все едно вредя на детето. Мисля да му покажа малко информация по темата да се информира малко преди да дава акъли. Можете ли да ми препоръчате някакъв достоверен източник на информация, с който мога да му покажа, че не е прав😄

# 580
Ох Head Band
Ами например препоръките на СЗО да прочете.

# 581
Аз бях в същата дилема, но в крайна сметка никой не може да дойде и да махне детето от гърдата ви. Щом и двамата искате да продължите - продължавате. Моя мъник е на 1 година и 2 седмици, кърмя го само сутрин и никой и нищо не може да ме спре щом той иска. Така че най- достоверния източник е сина ви.

# 582
Преди седмица моето момиче беше много болна, хвана и диария, спаси ни кърменето. Педиатърката, която се грижи за нея, на която вярвам безкрайно, не веднъж с каката ми е помагала много, каза да не отбивам в никакъв случай. Това да се случи септември. При ентеровирусите лятото, кърмата била безценна. Иначе и аз се бях насочила към отбиване, дъщеря ми днес става на годинка.

# 583
Радева, да ти е жива и здрава, много весела и безгрижна!

# 584
Йей, Радева, честит празник!❤️🥂🥂🥂🥂

Мило майче Ана,
С най-топли чувства, ми идва да хвана и педиатъра, и мъжа ви, и да си отплесна ръчицата.
Кърмиш детенцето си толкова време, колкото и двамата искате.
Не, няма да го травмираш - споко! Няма да е цицоман фетишист, само 'щото си го кърмила 10+. Изобщо не слушай неадекватни съвети.

А и да ползва за биберон - да усеща майка си, е най-хубавото чувство за едно мъниче.

Общи условия

Активация на акаунт