Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 222
  • 800
  •   1
Отговори
# 510
А защо непременно трябва да спи? Остави я будна час, два и пробвай да приспиш. Нормално е да има и будно време, което постепенно ще се увеличава. Храненето така описано, нищо не се разбира. Важен е броя хранения за 24 часа. Все още е само на 10 дни, няма какво да се разрежда. Мисля че 8 хранения за 24 часа беше минимума. Заспиването на гърда е обичайно за кърмени бебета, малко е нож с 2 остриета, защото като го приемат за асоциация за сън, после си я търсят до отбиването. Ей ме мен сега с една госпожица на 11м, която не иска да спи без гърда. 🤷‍♀️

# 511
Има минимум 8 хранения на ден, повечето дни стигат до 10-12. Проблемът не е да будува час-два, напълно съм съгласна, че няма нищо лошо - просто днес например вече е будна от 6 часа без видима причина, само на 30-40 минути започна рев, който може да бъде единствено спрян със слагане на гърда.

# 512
Ох, аз даже в момента, докато пиша, съм с един господин на гърда 😂...

Иначе , да - не разреждайте никакви хранения и давайте гърда КОГАТО поиска!
Много мъничко бебенце е още за да не му вървите по гайдата Simple Smile)))

Моето момче е на 9 месеца и продължавам да му давам гърда, когато поиска и 'ич ми не е!!! Simple Smile))🌳🌳🌳

# 513
Има минимум 8 хранения на ден, повечето дни стигат до 10-12. Проблемът не е да будува час-два, напълно съм съгласна, че няма нищо лошо - просто днес например вече е будна от 6 часа без видима причина, само на 30-40 минути започна рев, който може да бъде единствено спрян със слагане на гърда.
Има различни дни, в някои предимно спят, в други повече будуват. Коремчето още е много малко и нормално да търси често. 10-12 хранения са си супер, около третия месец влизат в по-предсказуем режим.

# 514
Здравейте!
Имам камъни в злъчката. Док каза: "Кърми още 1-2 месеца със строга диета и ми се обади за операция"

Бебка е на 7 месеца.

Възможно ли е кърменето да продължи след операцията, ако се изцеждам? И колко време след нея организма се изчиства от опойката и кърменето може да се възстанови?

Мислех, че ще кърмя дълго. Мисълта за отбиване много ме натъжава.

Ще се радвам и на мнения от майки минали вече през подобен избор.
Щом искаш да кърмиш дълго, кърми! Не всяка жлъчка с камъни е за операция и тя не е спешна, ако жлъчката не е възпалена и не се влошава качеството ти на живот, т.е. не правиш често кризи. Аз лично години наред си живея с камъните и моят доктор ме съветва да не я махам, а да следя чернодробните показатели асат, алат и ехограф веднъж годишно. Консултирай се с друг гастроентеролог според мен, Успех!

# 515
Здравейте!
Имам камъни в злъчката. Док каза: "Кърми още 1-2 месеца със строга диета и ми се обади за операция"

Бебка е на 7 месеца.

Възможно ли е кърменето да продължи след операцията, ако се изцеждам? И колко време след нея организма се изчиства от опойката и кърменето може да се възстанови?

Мислех, че ще кърмя дълго. Мисълта за отбиване много ме натъжава.

Ще се радвам и на мнения от майки минали вече през подобен избор.
Щом искаш да кърмиш дълго, кърми! Не всяка жлъчка с камъни е за операция и тя не е спешна, ако жлъчката не е възпалена и не се влошава качеството ти на живот, т.е. не правиш често кризи. Аз лично години наред си живея с камъните и моят доктор ме съветва да не я махам, а да следя чернодробните показатели асат, алат и ехограф веднъж годишно. Консултирай се с друг гастроентеролог според мен, Успех!

За съжаление имам чести кризи. Това беше и причината да се прегледам. Надявам се с диета да се поуспокои положението и да отложим операцията във времето. Hands Pray

# 516
Здравейте! Налага ми се да направя рентгенова панорамна снимка на зъбите и екстракция на мъдрец. Знаете ли дали са противопоказни снимката, упойката (местна) и евентуален прием на АБ с кърменето?
Скрит текст:
Ако може някой да каже какъв АБ са му изписвали по време на кърмене, за да го проверя предварително, тъй като имам алергии към някои. А не ми се иска да се окажа с изписан АБ, които не мога да пия и да се наложи да притеснявам доктора.

Ще обсъдя въпросите на прегледа, но искам да съм подготвена. Благодаря!

# 517
Когато ми правиха снимката казах, че кърмя и ми сложиха нещо като елече, което предпазва. Няма проблем след това да се кърми.
Казах на стоматолога, че кърмя. Не ми е изписвал антибиотик. След упойката пак каза да си кърмя, няма проблеми. Обезболяващи също пих 2-3 дни.
По принцип някои изписват профилактично, не е задължително да ти изпише. На моя мъж му вади хирургически мъдреца, имаше и 2-3 шева. И на него не му е изписвал антибиотик.
Иначе преди това, докато бях бременна, ми се възпали зъба и беше тръгнала инфекция. Изписаха ми Оспамокс.

# 518
Слагат "жилетка" при панорамната снимка. Все пак, ако се притесняваш можеш да дадеш няколко пъти АМ и през това време да изцедиш й изхвърлиш. Като цяло казват, че не е нужно уж. Упойката е ок, тя е локално и нищо от нея почти не достига до кърмата. Антибиотик не е задължително да се изпише, обикновено, ако започва някакво възпаление, тогава. Имам 2 вадения на мъдрец и едното не мина добре с кръвоизливи, възпаления, температура и т.н., тогава пих Аугументин и друго, което мина по учебник и на следващия ден дори нямах подуто, тогава не съм пила антибиотик. Можеш да провериш активнотк вещество на антибиотика в е-лактанция, но по спомен и Оспамокс и Аугументин бяха съвместими с кърмене.

# 519
  • София
Не е нужно да се хвъля кърма. Рентгеновите снимки на зъби не влияят по никакъв начин на кърменето.

# 520
Здравейте! МАКМИРОР КОМПЛЕКС съвместим ли е с кърменето? Едната основна съставка е ок, но другата не я намирам в е-лактация.

# 521
Мами, бихте ли споделили дали имате впечатления от електрическите помпи на Авент Natural motion  или Медела/ знам, че са няколко модела/? Ако да, кой бихте препоръчали?

Благодаря Simple Smile

# 522
Ако мога да съм ти от полза-в началото набързо купих тази, наложи се да я ползвам денонощно цял месец и се оказа много добро попадение като за цената си.
https://visvitalisbg.com/product/cangaroo-elektricheska-pompa-za … tle-touch-xn-d207

# 523
  • София
Аз имам ръчна Medela Harmony, ръчна Avent natural motion и електрическа Medela Solo. Ако сега трябва да се върна в родилния дом, бих си взела само една обикновена ръчна със силиконов накрайник като Avent или някоя най-обикновена за всеки случай и да бъда по-настоятелна с поставянето на бебето на гърда. Макар че имам три помпи почти неизползвани, най-много съм цедила на ръка. Това е най-лесният и щадящ метод за мен. Особено в началото коластрата се цеди най-лесно на ръка. За съжаление късно го разбрах. Разгледай блога или книгата на Хедра вместо да инвестираш в скъпи помпи предварително.
Ако се налага да бъдеш дълго време разделена от бебето не дай си Боже, тогава си заслужава. В противен случай пробвай на ръка, защото помпата ти дърпа гърдите с вакуум и ги разтяга и ги прави на чорапи.
Лично на мен цеденето ми беше толкова неприятно, че си прецаках кърменето. Мислех си, че Медела е много гадна, защото е с твърда фуния (даже си купих и друг размер фуния за всеки случай), но и с Авент е същата работа.

# 524
Мами, бихте ли споделили дали имате впечатления от електрическите помпи на Авент Natural motion  или Медела/ знам, че са няколко модела/? Ако да, кой бихте препоръчали?

Благодаря Simple Smile

Имам ръчната на Медела и електрическата Медела Swing. По-доволна съм от ръчната. По-бързо се справям с нея. Рядко цедя. Само в началото повечко, докато се регулират нещата. Не ми е проблем, че е с твърди фунии. Моите гърди са малки, не знам дали има значение. 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт