Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 33

• 42 195
  • 800
  •   1
Отговори
# 690
е на тоя етап няма да е експлозивно много, но колкото 1-2 супени лъжици. Аз бих препоръчала кантарче под наем, за да има едно категорично доказателство как върви храненето - наддаването. Очакваме около 30 грама на дневна база (мерене веднъж на ден сутрин, на голо или по празен памперс). Като видите, че бебето си наддава дневно, ще се успокоите. Ако има пък проблем с наддаването, ще има яснота да се работи в посока откриване на причината и мерки.

А от къде бих могла да си наема кантарче? Педиатъра е в отпуск следващите две седмици…

# 691
Виж в Дундьо, Bebenaem.com и блога на Хедра - https://xedra.wordpress.com/articles/bf/

# 692
  • Варна
Здравейте,
Моето бебче е на 3++ м. И имам съмнения,че не яде достатъчно. По принцип не реве от глад, а единствено когато му се спи и в последните дни е ужас. Не се успокоява с гърда, нито с биберон.Реве доста и ми се струва,че и е недохранен.Обаче днес стисках веднага гърдата като отказа и си има кърма. За две седмици е качил само 200 гр.,това също ме притеснява.Дали това,че тече кърма веднага при стискане може да изключи,че не му стига?

# 693
Здравейте,
Моето бебче е на 3++ м. И имам съмнения,че не яде достатъчно. По принцип не реве от глад, а единствено когато му се спи и в последните дни е ужас. Не се успокоява с гърда, нито с биберон.Реве доста и ми се струва,че и е недохранен.Обаче днес стисках веднага гърдата като отказа и си има кърма. За две седмици е качил само 200 гр.,това също ме притеснява.Дали това,че тече кърма веднага при стискане може да изключи,че не му стига?
Колко хранения има за 24 часа, на какъв интервал се храни? Имането на кърма е едно, колко суче, друго. Ако имате 4 хранения например са много малко за възрастта.

# 694
  • Варна
Не ги броя, предлагам постоянно като не всеки път иска, може би са 4-5 главните през дена и две вечер.Пробвала съм да му дам кърма от шише( днес пак ще пробвам) само дъвче шишето. Уж пълни памперсите, ака през ден по два пъти.

# 695
Следете да има по 8 хранения за 24 часа, ако има напишани памперси и ака, то едва ли има проблем с храненето.

# 696
  • София
Привет, пиша от името на Ла Лече Лига, но слагам линк и към събитието на колегите от НАПК(ако кактусчето не е сложила линк назад)
В София през уикенда- 16 и 17 юли ще се проведе Академия за родители. Входът е свободен и двете организации ще имат щандове там.
Ла Лече Лига е неправителствена организация, съставена от доброволни акредитирани консултанти по кърмене. Организацията не промотира никакви продукти и събитията и са винаги безплатни.
Ще може да си вземете информационни материали, както и да зададете въпроси на консултантите, да видите как се кърми с демонстрационни кукли. Добре дошли са татковци и бъдещи такива, баби, ваши близки, които имат въпроси и искат да ви подкрепят.

ЛЛЛ събитието https://fb.me/e/2NjlX72L7
НАПК събитието https://fb.me/e/1FmVsSkng

Също така, напомням, че от 1 до 7 август е световнага седмица на кърменето и двете организации ще имат събития на различни места, затова им следете страниците 😉

Последна редакция: пт, 15 юли 2022, 17:21 от Дези.

# 697
Мога ли да пия чай от коприва? Не става въпрос за една чаша, налага ми се по-голямо количество. Кърмачето е на 7 дни.

# 698
  • София
Копривата е съвместима, ако я пиете, но не се препоръчва да мажете със запарка гърдите, например.
Тук има повече информация https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK501777/
Заради желязото ли ще пиете или с някаква друга цел?

# 699
Здравейте, вчера родих и ми изписаха от днес Оспамокс превантивно, защото водите ми бяха изтекли в нас. Някой с впечатления как се отразява на закърмянето?

# 700
Според e lactancia можете да го използвате спокойно.

Здравейте, вчера родих и ми изписаха от днес Оспамокс превантивно, защото водите ми бяха изтекли в нас. Някой с впечатления как се отразява на закърмянето?

# 701
  • София
Не се отразява

# 702
Няма проблем и от изтичането на моите води до раждането мина бая време, и аз го пих за всеки случай, да си призная накрая малко го позабравих покрай грижите за бебето. Но е съвместим с кърменето.

# 703
И аз влизам в отбора на Оспамокските!😂

Честит бебешор!❤️❤️❤️

# 704
Някой знае ли дали разширяването на зениците е съвместимо с кърменето? По конкретно самите капки, които ползват. Ако някой евентуално е ходил на очен и са му казали, че не/е проблем? Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт