В момента чета ... 74

• 42 231
  • 745
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Докато сте на БГ вълна ,"Новата прическа на Вики" как е?Има ли някой с отзиви?
На мен много ми хареса.

# 406
Ако е този, за който си мисля, е четири сезона, а не само 5 серии. Наскоро го изгледах отново. Много ми е любим. Оказа се, че не съм гледала последния сезон.
Да, същия. Имах предвид, че сезонът направен по " Неизчезващите" е в пет серии. Л Михайлава е сценариста. Бях гледала вече филма, но книгата е съвсем друго нещо.

Първата част на сериала е по книгата "Един тъжен мъж".

# 407
Идея нямам за прическата, но "Алиса и петък вечер" ми хареса много и се засилих да я подарявам на млади госпожици

# 408
  • Русе
,, Прическата на Вики" си заслужава каузата. Голяма част е биографична. Но най-тежките теми ми бяха гнусни и ужасни.
,, Откраднаха ни" си я закупих и ще споделя мнението си след като я прочета.
Тези дни ще пиша и за ,, Вода за цветята".

# 409
  • Варна
Завърших " Злодеянието" на Стефани Робел. Прекрасна книга. Добре развити образи, сюжет, атмосфера. Увлече ме книгата и не желаех да свършва. Интересни гледни точки, напрежение, надхитряне, игра на котка и мишка. Писателят Лий Чайлд описва напрежението между различните образи като близко до ядрена реакция. Simple Smile
Оценката ми за книгата е 6.

# 410
  • София
Floren, ,a сега изгледай The Act Simple Smile

# 411
Затова писах по-назад, че Лиляна Михайлова за мен е сред недооценените наши автори, за които не се говори. А ако случайно се преиздаде книга, то тя не получава голямата реклама на чуждите бози, с които се цели бърза печалба. Моята племенница не беше я чувала, макар че постоянно чете, докъто не и подарих "Неизчезващите". Разбира се купена втора употреба. Силно препоръчвам този роман, ако не сте го чели. Сигурно си спомняте едната част от сериала Дом за нашите деца. В пет серии, обаче няма как да се побере такъв роман, нито зрителя може да усети в пълнота изживяването на читателя.
“ Един тъжен мъж “ - една от най-добрите й творения.
Добавям и Доника Петрунова с уникалната за мен - “ Сто и първоро лице на любовта”. Заслужава си всяка страница.
В момента чета Айн Ранд “ Атлас изправи рамене” и Олга Токарчук “ Правек и други времена”. Започнала съм и Сафон със “ Сянката на вятъра” и Лалева с “ Живот в скалите”. За да не ми е скучно …
Надявам се съм добре дошла сред вашите редици.

# 412
  • Варна
Floren, ,a сега изгледай The Act Simple Smile

Миж, с удоволствие . Сега след като прочетох книгата бих погледнала и сериала. Simple Smile

# 413
  • София
Завърших "Карантина" на Питър Мей. Не лош трилър, но и нищо особено. Щеше да е интересно да беше издаден преди пандемията, защото макар и написан преди 2020 е издаден след това. Сега всички тези теми от книгата сме си ги обсъждали под формата на възможни конспирации, възможни сценарии за развитие и всъщност май не прочетох нищо, което да ме озадачи, освен може би възможността за моделиране на лице само при наличие на череп. На места ми беше малко гадно да чета обаче, като цяло не харесвам разни брутални описания.

# 414
  • София
Свърших "Повелителката на конете" на Джоджо Мойс. Не е лоша книгата, общо взето леко се чете, въпреки че първите 100 стр бяха доста скучни. Имаше няколко наистина затрогващи момента. Ще и дам 3.5/5, защото голяма част от историята в моите очи е твърде нереалистична.
Скрит текст:
14- годишно дете ще иде от Англия до Франция с кон, ще извърши няколко престъпления и никой няма да се обади на полицията. Всички пък да са толкова безотговорни. 🙄 Язденето с кон по магистралата и пътищата не ми се и коментира.
Продължавам с "Absolvo te" на Бърдаров.

# 415
sea.sea, благодаря за коментара. Направо я пропускам.
В момента чета "Ние срещу всички" на Бакман. Харесва ми продължението на историята. Бени и Рамона ми липсваха във филма, такова каквито са в книгата. Нямам много време за четене, но поне е с удоволствие. Ще чакам отзиви за третата книга.

# 416
Не знаех, че има трета книга за Бьорнстад. Първата ми хареса.

Времето ми за четене е много малко, и е разпокъсано. Вместо "Един джентълмен в Москва", започнах третата на Ирса Сигурдардотир от серията за Тора (Ashes to Dust). Случаят е интересен, всички мълчат, но читателят е крачка напред заради гледните точки на други лица. Интересно ми е да чета подробности за активирането на вулкана и евакуацията на острова. Исландската атмосфера и историята на ерупцията са бонус към повествованието, което ми се вижда фрагментирано, да не кажа накъсано, но може и в мен да е вината, и липсата на време. Секретарката Белла се включва към разследването, и започва да се изгражда нейния образ (може би, само 9 глави съм прочела, ще видим).

"Джентълменът" си оставям за петък (ще ходя на трета ваксина сутринта, и нито ще работя, нито ще тренирам) и уикенда.

# 417
  • Пловдив
"Новата прическа на Вики", макар и реална история, не предизвика съчувствие в мен, не ме накара да съпреживея ужаса. Явно просто не е написана както трябва и аз не мога да си го обясня.

# 418
Не съм чела “Новата прическа на Вики”, но ми се струва, че със сходна тематика е “Оставих те да си отидеш”, Клеър Макинтош, доста добра книга, според мен.

# 419
  • София
Не съм чела "Новата прическа на Вики", но ми се струва , че е от този род книги (подобно на "Отива една жена при лекаря"), които са без особена литературна стойност, а са емблематични с проблематиката, която третират.

Общи условия

Активация на акаунт