В момента чета ... 74

• 42 235
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
"Грехът на Малтица" е една от най-хубавите български книги ❤️
Само дето ти се разкъсва сърцето.....
Звучи автентично без да има изобилие от архаични думи.
Странно е, че толкова добра книга не е популярна както са увета, глини, самодиви, баби, лагери и т.н.

# 391
  • София
И нека масовото добавяне на "Грехът на Малтица" в to read да започне сега HugHeart

Има я в Читанка Simple Smile

# 392
  • София
Да, забравих да го напиша, но книгата наистина си заслжава. А аз трябва да спра да влизам в темата, че списъкът ми за четене е безкрайно дълъг и с всяко влизане тук се увеличава още повече. Simple Smile

# 393
Списъците с книги винаги нарастват, но точно затова ми е полезна темата 🤗, намирам отзиви, от които едни книги отиват по-напред, а други могат дори и да отпаднат - все пак времето е ограничено, вече имам по-различен подход към подбора.
Засега към първите места при мен отива “Дървесна история”, а започнах да чета “La fille de Brooklyn”, която взех за подарък и в превод. Признавам си, че от известно време съм набелязала и “Грехът на Малтица”, но все още имам намерение да прочета и някоя от книгите на Хенрик Фексеус, или поне да ги започна на части.

# 394
Оооо, "Дървесна история" е The Overstory Revolving Hearts четох я преди две години и още се сещам за историите
Много ми хареса, покрай нея се върнах към "Метаморфози" на Овидий
Имах време и съм порчела една камара страхотни книги през 2020

# 395
Да, The Overstory е на английски, четох малко и от нея в оригинал.

# 396
“Грехът на Малтица” е прекрасна,има и филм онлайн👍

# 397
Затова писах по-назад, че Лиляна Михайлова за мен е сред недооценените наши автори, за които не се говори. А ако случайно се преиздаде книга, то тя не получава голямата реклама на чуждите бози, с които се цели бърза печалба. Моята племенница не беше я чувала, макар че постоянно чете, докъто не и подарих "Неизчезващите". Разбира се купена втора употреба. Силно препоръчвам този роман, ако не сте го чели. Сигурно си спомняте едната част от сериала Дом за нашите деца. В пет серии, обаче няма как да се побере такъв роман, нито зрителя може да усети в пълнота изживяването на читателя.

# 398
  • София
Ако е този, за който си мисля, е четири сезона, а не само 5 серии. Наскоро го изгледах отново. Много ми е любим. Оказа се, че не съм гледала последния сезон.

# 399
Ако е този, за който си мисля, е четири сезона, а не само 5 серии. Наскоро го изгледах отново. Много ми е любим. Оказа се, че не съм гледала последния сезон.
Да, същия. Имах предвид, че сезонът направен по " Неизчезващите" е в пет серии. Л Михайлава е сценариста. Бях гледала вече филма, но книгата е съвсем друго нещо.

Между другото ми стана интересно и на мен за "Камък, ножица, хартия" 🙂 Дали е подходяща за жена на около 60 г., че трябва да купя нещо за подарък и ми се иска да е книга, която да не е чела.

# 400
Много съм разочарована от издателството. Пренаписали са името на авторката. Не знам как да го коментирам. И без  това нямам намерение да я чета на български, но щом дори името не е коректно написано не знам какво може да се очаква..

# 401
_re_ge, Петрушевская, нали? Странно, наистина..

# 402
  • София
Не им е прецедент.
Справка: Людмила Улицка (по "Колибри") и Людмила Улицкая (по оригинал)

# 403
Между другото ми стана интересно и на мен за "Камък, ножица, хартия" 🙂 Дали е подходяща за жена на около 60 г., че трябва да купя нещо за подарък и ми се иска да е книга, която да не е чела.

Не виждам защо да не е подходяща заради възрастта. Най-важно е какъв жанр жената предпочита. Това си е доместик трилър, с голям фокус на доместик според мен.

Заинтригувахте ме с "Малтица", но не ми се чете нищо тежко сега. Ще я сложа в списъка.

# 404
Докато сте на БГ вълна ,"Новата прическа на Вики" как е?Има ли някой с отзиви?

Общи условия

Активация на акаунт