В момента чета ... 74

• 42 194
  • 745
  •   1
Отговори
# 495
  • Русе
Започнах ...

Биография на чешката актриса Лида  Баарова. Какво е да си актриса по времето на ВСВ и да си любовница на висш политик от обкръжението на Хитлер.

# 496
  • Бургас
В момента чета “Страстите на разума” на Ървинг Стоун. Книгата е невероятна, авторът е много добър разказвач.
Еех, Стоун! Каквото и да прочетеш от него, ще бъдеш очарована.

# 497
"Страстите на разума" за живота на Фройд ли беше? Аз си бях набелязала "Гръцкото съкровище", но така и не я започнах. Ако сте я чели пишете мнение.

# 498
“Страстите на разума” е за живота на Фройд. Не съм чела съкровището, но имам “Жажда за живот” и “Животът на Балзак” ( от библиотеката).

# 499
Dez,
За "Убийци на фазани" вероятно говориш ,щом е втора книга. В първия момент помислих, че има нова книга.

# 500
Да, тази ще е. Понеже чета друго издание, допълвам коя книга от поредицата е. Моята е преведена "Убийци", без да поясняват на какво. Снимала съм я в другата тема за нови книги.

# 501
“Зад нейните очи” на Сара Пинбъра бихте ли препоръчали като впечатляваща книга (за подарък на много четящ криминални книги и трилъри човек, знам, че има и филм, но в случая ме интересува само книгата)?
Колкото до мен, на по-късен етап мисля да я потърся на английски, напоследък искам да чета повече в оригинал.

# 502
  • София
Само една книга съм чела на Сара Пинбъра ("Езикът на умирането") и не блестеше нито със стил, нито с фабула. Не бих прочела друга нейна, с нищо не ме заинтригува.

# 503
  • София
“Зад нейните очи” на Сара Пинбъра бихте ли препоръчали като впечатляваща книга (за подарък на много четящ криминални книги и трилъри човек, знам, че има и филм, но в случая ме интересува само книгата)?
Колкото до мен, на по-късен етап мисля да я потърся на английски, напоследък искам да чета повече в оригинал.

В никакъв случай! Трагедия!

# 504
Благодаря, Happy Mijjj 🌸!

Търся нещо интересно сред книгите на Сиела (тъй като съм взела на Мюсо и искам още една книга, но сред трилърите на Сиела), ще помисля за “Камък, ножица, хартия”, но ако се сещате и за други на това издателство - ще се радвам да споделите.

(Бих взела също за подарък “Тайните убежища”, но понеже е малко по-особена, в смисъл леко извратена, нищо че ми беше супер интересна, в случая се въздържам.)

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 12:43 от fenyx

# 505
"Чаеното момиче" ми е в купчината книги, които ме чакат Simple Smile
Сподели по-натам мение Simple Smile
Малко след средата съм и много ми харесва, мисля, че и на теб ще ти допадне. Книгата е за живота на едно момиче от малобройно китайско малцинство, живеещо според древните традиции, някои от които са направо смайващи с глупостта и жестокостта си, други - комични, което обаче успява да получи образование и да израсне във всяко едно отношение. Има доста драма в историята, без да е прекалено сълзлива или блудкава, част от действието се пренася в Америка от един момент натам. Вече се досещам какъв ще бъде краят, но книгата продължава да ми държи интереса, освен това е написана в много лек за четене стил. Препоръчвам я.

# 506
  • София
Благодаря, Райна Simple Smile И аз мисля, че ще ми хареса Simple Smile

Феникс, от "Сиела" бих препоръчала двата трилъра на Карин Слотър - "Пропукване" и "Погубени" Simple Smile

# 507
Довършвам Терапевтът на Хелене Флуд.
Хем не е нищо особено, хем ми върви леко четенето... Книгата е писана от психоложка за психоложка. Мъжът й е убит при странни обстоятелства, някои я преследва и тя започва да се съмнява в здравия си разум...Не е УАУ, не е и никак лоша.
Паралелно чета Рицар на любовта от Елизабет Чадуик. Не обичам "чиклит", но много харесвам авторката. След Лятната кралица и Розата на Уиндзор, тази е третата й преведена книга на български която намерих.
Допада ми, акцента пада по-скоро върху историята (Нормандското господство в Средновековна Англия) и не толкова върху любовната история.

# 508
  • Бургас
"Страстите на разума" за живота на Фройд ли беше? Аз си бях набелязала "Гръцкото съкровище", но така и не я започнах. Ако сте я чели пишете мнение.
"Гръцкото съкровище " не съм чела, но съм чела "Мечтата за Троя" от Хайних Щол и бях във възторг от този не-археолог, който преследва мечтата си и вярата, че Троя е съществувала. Животът на този човек е толкова интересен, че Урвинг Стоун не може да не е написал прекрасна книга. Той просто си пише прекрасно.

# 509
  • София
Не съм чела Зад нейните очи, но гледах сериала, филм ли беше всъщност, сериал ли, не помня. Супер се разочаровах накрая- да, определено неочакван финал, но лично за мен
Скрит текст:
са измишльотини това и ми беше супер недостоверно

Общи условия

Активация на акаунт