В момента чета ... 74

• 42 304
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Почнах новата година с амбициозната задача до края на януари да прочета всички Хари Потъри, че не ги бях чела от ученическите години. Ами до никъде не съм, почти свършвам петата книга. Но ми е много приятно да науча, че филмите сами по себе си нямат нищо общо с книгите (доста неща бях забравила).
Наредила съм няколко чакащи, една от които е Идиот на Достоевски, както и Соларис на Станислав Лем. Не знам коя ще е първата.

# 271
Аз още съм на Шерлок Холмс - минах Знакът на четиримата и вече съм на Долината на ужаса. А съм си приготвила по-нови книги, но не знам как стана така, че започнах да препрочитам тези.
Не стига, ами и Мис Марпъл по Епик драма ми въздейства (излъчва се в момента - някои неща в екранизациите ме дразнят и не помня дали в книгите са по същия начин) и вероятно след Шерлок Холмс ще започня някоя от новелите с нейно участие.

# 272
Завърших "Ледената принцеса" на Камила, давам й тройка, все пак успях да я прочета Wink /изслушам, в моя случай/.
Скрит текст:
Елементарни герои, черно-бели, някои прекрасно идеални, както и най-лошите злодеи на света. С една дума лошо едностранчиво изградени образи.
Наистина прилича на чиклит.
Скрит текст:
И някакъв изсмукан от пръстите финал. Ц, ц.
Не съм сигурна, че ще продължа с "Проповедникът". Все пак исках поне една нейна да прочета, да се запозная с авторката.
Сега съм на "ДНК" на Ирса, доволна съм, нея си я харесвам.
Чудя се на аудио какво да подхващам, може би ще е "Анатомия на един скандал от Сара Вон", "Метро 2033", "Невроромантик" от Уилям Гибсън , или "Яж, моли се и обичай" /не съм я чела, нито филма съм гледала/, или "Хартиеното момиче" на г-н Мюсо /слушам докато домакинствам, разхождам куч, до магазина, до работа или нещо, което имам да си свърша, докато си почивам, изобщо по 2-3 часа дневно ми минават/.

# 273
Преполових "Камък, ножица, хартия" (Алис Фийни) без да искам. Уж само надзърнах на първа страница от любопиство.....и потънах. Тази книга иска изчистване на графика. Всепоглъщаща е.
В нея има идеалната доза мистерия, силно обезпокояващото чувство, че нещо не е както трябва, ще някой ще бъде очистен, но не е злокобно, нито гадно.
Двойка пред развод на уикенд в Шотландия. Хората изглеждат нормални, но постепенно става ясно, че совите не са това което са. Нямам търпение да я довърша, имам 2 теории, да видим. Нищо чудно да е нещо съвсем друго. Авторката оставя много интересни улики, и после дръпва въдицата бързо. Браво на нея.
Идеално за плаж и почивка.

# 274
  • София
Dez, и аз така снощи започнах "Злодеянието" на Стефани Робел, уж да видя за какво става въпрос и откарах до 1 посред нощ Joy

# 275
  • Mostly in my mind
Днес дойде "Злодеянието" заедно С Олив. да видим кога ще ги започна.
Дез,  с нетърпение чакам крайния ти отзив и дали една от двете ти теории се е потвърдила и всъщност какви са били теориите ти.

# 276
Някой чел ли е "Сол по кожата"? Преди години много харесах филма, но не знаех, че има и книга. Ще ми е интрресно да прочета отзив.

# 277
След 60-та страница изоставих "Бъдеще" - то за в бъдеще време, та почнах Хрониките на Избавените. Леко фентъзи четиво, първа е отметната.

# 278

Дез,  с нетърпение чакам крайния ти отзив и дали една от двете ти теории се е потвърдила и всъщност какви са били теориите ти.

Честно, не се бях втрещявала така, откакто прочетох "Алиби" на Агата Кристи (преди 300 години). Open Mouth
Изпитах силен когнитивен дискомфорт (каквостанакаквостанакойе товакаквостана) придружено от бясно разлистване назад.
Идеята ми беше може би километър и половина наблизо. 😂🤐

Скрит текст:
роднинска връзка и с двамата, но ми убягна каква,  а най-важното не зацепих ама изобщо. [spoiler/]

Няма да спойлирам. На книгата 👏👏👏.
Мисля, че авторката вздава чест на Агата Кристи, затова я споменава.
Срам ме е да си призная, "Алиби" навремето запокитих в стената от яд, но бях в хормонално нестабилна възраст. 😊 Още помня как се разхвърчаха страниците по цялата стая. Съжалих, но беше късно.
Тази не бих метнала, но съм не по-малко смаяна.

# 279
Разгърнах вчера “Ангелски данък” на Ирен Леви, исках късно снощи само да придобия представа за нейния стил на писане - като за начало, а книгата ме унесе и едвам я оставих, защото вече беше станало достатъчно късно. Много приятен и ненатоварващ с излишна помпозност и показност изказ, затрогваща сърцето история, за прочетените петдесетина (само) странички, успя и да ме усмихне, и да ме натъжи, почувствах историята. Докосна сърцето ми, а и корицата е много красива - тъкмо в тон с вчерашния празник- цветя и плод грозде:

Откакто се помня, мечтаех да оправя света. Мисля, че в един момент дори знаех как, но изпитах свян, а после забравих”.

Извадено от контекста може да има и друго въздействие, вие ще прецените дали този откъс ви допада, но на мен дотук книгата ми хареса достатъчно, за да се радвам, че я имам вече в личната си библиотека.

# 280
  • Пловдив

Къщата на звяра.
Ужасна, "куха", малко нереалистична. Работи му мозъкът на автора и сигурно за филм по-добре би се вписал романът.
Брутализъм и ужас се преплитат и в един момент се "осира". Липсва нещо, което да удовлетвори четящия, разлиствайки последната страница на книгата.
Разбрах, че има втора част и от мазохизйм ще й хвърля поглед.

# 281
  • Варна
Десислава, това е поредица, но само 2 книги са издадени на български език. Мисля са 4 книги. Четох я като фентъзи, но си е гадна и брутална книга. Не препоръчвам. В повече ми дойде на мен.

Ако трябва да сравня с Кинг бих казала, че в творчеството на Кинг се усеща едно осъждане на действията. Докато в конкретната книга на Лейман е като инвентаризация на действия, изброяване или " к'во толкова е станало".

# 282
  • Пловдив
Абе едната сюжетна линия ми дойде реалистична и въпреки гнусният й характер може да развие добър вид и до там.

# 283
Dez, и аз така снощи започнах "Злодеянието" на Стефани Робел, уж да видя за какво става въпрос и откарах до 1 посред нощ Joy
Аз така надникнах "Каин и Авел", че ми седи в четеца от година Simple Smile Заслужава си хвалбите. Имало и продължение, свалих си и него.

# 284
  • Бургас
Завърших "Лятото, когато срещнах Джак"   на Мишел Гейбъл. Не бях правилният читател, не бях от таргет-групата. /Нормално, като за човек, на когото му харесва "Малък живот " и "Образована"./Ясно е, че каго става дума за Джак Кенеди, не може да се измислят някакви луди небивалици, а нещата опират до жълтини, слухове , предположения и тук-там нещо реално, което пък не е толкова интересно. Чела съм и много по-обемни книги, но за нищослучващото се, този обем си е твърде множко.  Но, не съжалявам, че я прочетох. Предполагам, че другите книги на авторката ще са ми по-интересни, ако не са за някоя "есен когато  срещна Обама.             
 Започнах "Синът" на Ю. Несбьо. Още в първите страници и на задната корица, млад мъж е в затвора и срещу дрога се признава за извършител на убийства, които не е извършил. Много интригуващо, необичайно начало. Не мога да предположа каква може да е причината за такова поведение. Ще се чете.

Общи условия

Активация на акаунт