В момента чета ... 74

• 42 206
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
И аз не я харесах като автор (само един опит направих, но ми е достатъчно).

# 466
  • София
Аня, дай шанс на "Орикс и Крейк" Simple Smile
Наистина, в началото положението е "обожемойкаквочета" с всички тези крейки и т.н., но постепенно нещата се нареждат.

# 467
Точно това се чудех… какво чета. Орикс и крейките даже се чудя като животински видове ли да ги приема или като имена на хора.

# 468
  • София
Чети, чети Wink

Eто ми го мнението в ГР : Моята първа среща с творчеството на гранд-дамата на антиутопиите - г-жа Маргарет Атууд - ме остави безмълвна. Малко е да кажа, че съм възхитена от романа!
Признавам, че отначало положението беше "обожемойкаквочета". После премина плавно към "уау", после към "У-А-У" и накрая - "кога излиза втора част???"
Уникална история, която ти влиза под кожата, мислиш я и те кара да правиш аналогии с реални събития. Нямам какво друго да кажа.
Абсолютни 5*!

# 469
  • Mostly in my mind
Аня, аз бях така с Прислужницата. Ис двете части. Ами не и не. По никакъв начин не ми хареса, докосна, почувства и т.н.

# 470
"Разказът на прислужницата" е една от най-отвратителните и неинтересно написани книги, които съм чела, обаче твърдо съм решила да опитам с още нещо от авторката, защото много я харесват и едва ли е незаслужено. И с Нарине Абгарян по същия начин - първа среща с книга, която не харесах, но не мога да пренебрегна отзивите на феновете за други нейни произведения. Виж, с Елиф Шафак май никога няма да ми се получи.

# 471
  • Mediterraneo
И в същото време Разказът те оставя безмълвен. Поне мен. Муден и хаотичен, безинтересн и скучен стил, но брилянтна антиутопия. Толкова безвремие, пустота и безнадеждност, че няма как да не те хване за гърлото и да стисне душата ти.
Сериала го гледах с малката си дъщеря. Голям урок е.

# 472
  • Mostly in my mind
"Разказът на прислужницата" е една от най-отвратителните и неинтересно написани книги, които съм чела
успокоих се,че не съм единствена Simple Smile

# 473
Аз първо започнах със сериала за Прислужницата и после книгата и ми хареса много,така процедирах и с Гениалната приятелка,там стилът на Феранте е доста странен и ако не бях фен на сериала,едва ли щях да довърша книгите.
Вчера започнах “Дом” на Кучер,първа среща с авторката и интересни първи страници.

# 474
Така... по средата съм на "Камък,ножица,хартия" много оплетена история имам 3-4 предположения но и аз незнам дали няма да изкокне зайчето от друго място. Много ми харесва, че разказа се развива и от двете гледни точки на мъжа и жената! Май не съм чела книга която да е представена по този начин. Винаги остава нещо неразбрано и недоизказано. Искам по-скоро да я завърша че ме държи под напрежение 🤓

# 475
  • София
Дом я излапах за ден май. Бързо се чете, но някак….очаквах друго. Или може би не успях да разбера съвсем гледната точка на героинята. Имам и другите две книги, май е време да ги подкарам. Запалихте ми интереса за Тайните убежища, ще се търси.

Нещо интересно ще си грабнете ли на 03ти от Сиела? Всеки път съм в страшна чуденка аз, и сега нищо не съм набелязала…

# 476
Намаление ли ще има?
Сложила съм в кошницата "Лисицата" и "Глина". Чудя се какво още да сложа. Нещо на български автор ще е.

Довършвам  "От пепел в прах" на Ирса.
Надникнах в "Джентълменът...", но първо ще довърша започнатото.
От 10 глави се разбра какво е станало, но докато го вербализираха ми порасна дълга, бяла брада. Не са редактирали книгата както трябва. Съспенсът отиде по дяволите.

# 477
50% на 3-ти март (за книгите на издателство Сиела; поне предишните години имаше). Аз ще взема Науката на Света на диска 3 и някои други; за сега не съм набелязала повече от 3-4, като все още се колебая за някои от тях.

# 478
  • Пловдив
Мишчица, ако четеш през устройство Тайните убежища я има в рулит.

# 479
Прочетох “Моя мрачна Ванеса” и съм много объркана от високата й оценка. През цялото време имах усещане, че се задушавам от пасивността на всички персонажи и тяхната безличност. Самата книга е фокусирана почти изцяло върху насилието и манията на Ванеса, която е еднакво глупава на 15 и 30 (не съм сигурна коя от двете времеви линии беше по-смущаваща за четене). Темата на романа е важна, но самата история е плоска, отегчителна и неприятна за четене (с*кс сцените ми дойдоха твърде описателни и въобще романтизирането на въпросните отношения от героинята). Давам й 1/5*.

Общи условия

Активация на акаунт