В момента чета ... 74

• 42 192
  • 745
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Аз много харесах и Ванесата, и всичко на Маргарет Атууд Simple Smile
Завърших "Екзекуторът", с удоволствие ще продължа поредицата за Робърт Хънтър. Обаче мисля сега да разнообразя с нещо друго, за да си имам за по-дълго. Имам няколко за ВСВ, ще взема да избера някоя от тях.

# 481
  • Бургас
Започна ли вече намалението?
И аз имам набелязани книги - Снежният човек,Кестеновия човек и още някоя друга.

# 482
  • София
Дез всеки 3 март до сега последните години Сиела правят 50% намаление на издаваните от тях заглавия 😉. За който се чуди Сиела издават Бакман 😜.

# 483
И са преиздали Уве с нова корица.

# 484
От вчера като хипнотизирана не можех да я оставя докато не я завърших "Камък ножица хартия". Много оплетена история само едното ми предположение беше вярно. Четеш,четеш и бам изненада! Супер съспенс.
Благодаря на Лолита 🌷

# 485
  • Русе

Прочетох я. Роман като за пиеса.  Нямам досег до други руски писатели за сравнение. Определено си личи разликата в стила и наблягането на руското общество и реалност с мафията, корупцията и всичко от 20в. Имаше от всичко драма, престъпление, хумор и заслужен финал. Много персонажи, всеки един свързан със сюжета. Бих препоръчала.

# 486
  • Mostly in my mind
От вчера като хипнотизирана не можех да я оставя докато не я завърших "Камък ножица хартия". Много оплетена история само едното ми предположение беше вярно. Четеш,четеш и бам изненада! Супер съспенс.
Благодаря на Лолита 🌷
Радвам се, че  ти е харесала. Heart

# 487
Благодаря на Лолита 🌷
Радвам се, че  ти е харесала. Heart
Да определено, със сигурност ще чакам нови книги от авторката.

# 488
Последната книга на Алис Фини  е  с преордър в Амазон за 30.08.2022- Daisy Darker,  има поне на английски други по-стари, Sometimes I Lie (имало и филм, не съм го гледала), тази ме заинтригува; и още две- I Know Who You Are и His & Hers.

# 489
В момента чета “Страстите на разума” на Ървинг Стоун. Книгата е невероятна, авторът е много добър разказвач.

# 490
Почти дочетох "Моя мрачна Ванеса", но спрях да си почина, защото 2 дни в компанията и ми се видяха доста.
Авторката се е справила идеално с представянето на профила на педофила и похватите му. Не се чете лесно.
Самата Ванеса има някакво личностно разстройство, но не се сещам какво. Интуицията и и защитите не работят изобщо. Далеч съм от victim blaming, отбелязвам го като факт. Това, че нещо не е наред с нея си проличава все повече, с всяка изминала глава.

Снощи започнах "Убийци" (втора книга за отдел Q) на Адлер Олсен, която бях пропуснала. Взех си я заедно с 6та, и ще си попълня пропуските по поредицата. Роуз се появи за първи път.

# 491
Аз  дочитам "Буденброкови" на Томас Ман, но май не ми хареса. Започнах я, защото автора има Нобелова награда за този роман. През историята на едно аристократично семейство бил описвал политическите, икономически и социални процеси в тогавашното немско общество. Обаче книгата е с уникално разпилян сюжет, едно започва, после друго, хаос. Прекалено много описания на всичко, особено на трапезата, излишен брой допълнителни герои, които не изиграват никаква роля. Постоянно канят едни пастори в дома си, казват молитви, уж били вярващи, пък един има любовница, друг се развежда.... Не знам може би зависи от какъв ъгъл гледаш на историята. Аз се разочаровах от това, че главната героиня се отказа да се бори за любовта си и се омъжи три пъти за различни мухльовци 😀

Последна редакция: нд, 27 фев 2022, 09:16 от Касия

# 492
"Разказът на прислужницата" е една от най-отвратителните и неинтересно написани книги, които съм чела, обаче твърдо съм решила да опитам с още нещо от авторката, защото много я харесват и едва ли е незаслужено. И с Нарине Абгарян по същия начин - първа среща с книга, която не харесах, но не мога да пренебрегна отзивите на феновете за други нейни произведения. Виж, с Елиф Шафак май никога няма да ми се получи.
Райна, и аз така - и с двете авторки. Също съм склонна да им дам трети шанс. А, и Любов на Шафак съм почвала, същата история. Ще опитам друг път. От трите най-ми допаднаха Ябълките на Абгарян, но ми е донякъде, не съм я дочела.
Продължавам си с "Лъжи на дивана", страхотна е.

Миж, ще ми дадеш ли акаунта си в гудрийдс /или ФБ/, каквото ползваш - на лични - за да ти чета ривютата, аз там много влизам, но не пиша за книгите, нямам дар слово някак, може пък по-нататък да се отпуша, знам ли .. Но с удоволствие бих прочела твоите. Всъщност който друг пише в гудрийдс нека също ми изпрати контактите си там, да се намерим Simple Smile

# 493
Здравейте!
От доста време не съм писала, но и аз все по-често попадам на книги, които не са ми интересни.
Последната, която прочетох беше  Аз още броя дните.
Напомняше ми на "Да дойдеш на света.
Очаквах много по-задълбочено описание на двамата влюбени.
Целият роман ми стоеше като събирани истории от Интернет . Нещо като чернова .
Липсва ми " душата " на писането.

В момента чета От онези, които заслужават да бъдат убити.
Голямо разтягане на локуми. Почти по средата съм и нищо интересно не се случва.

От библиотеката взех книги на Колийн Хувър-Верити и Жестока любов.

# 494
  • Mostly in my mind
Sometimes I lie  ще я издават Сиела,  ама кога точно..  https://www.ciela.com/ponyakoga-lazha.html

Общи условия

Активация на акаунт