В момента чета ... 74

• 42 157
  • 745
  •   1
Отговори
# 555
Започнах да чета втората книга от Войната на маковете -" Републиката на дракона" на Р.Ф.Куанг, ама нещо хич не върви, първата беше интересна до момента, когато започна войната може би. Главната героиня Рим ме дразни, историята ми куца. Като цяло съм малко разочарована от поредицата.

# 556
И аз си изтеглих Пламъци в рая, но не знам кога ще стигна до нея...

# 557
  • София
W, аз снощи изгледах филма. Добър е много и не се съмнявам, че ще е победител в повечето от категориите, в които е номиниран за Оскар.
Наистина има основни, фундаментални моменти от романа, които не са включени във филма. Недоумявам защо. Явно режисьорката е имала своите съображения. За мен точно тези моменти за главните за формирането и разбирането на един от главните образи (Питър).
Най-добре е първо да се прочете книгата.
Предупреждавам , че не е лека книга, изисква концентрация и че всеки детайл е от значение, но е шедьовър!

# 558
Да, обикновено първо чета книгата, защото инак се губи очарованието от четенето и очакването какво ще се случи. Сякаш бързаш да видиш какво е изменил режисьорът, какво не е включил.
А Къмбърбач ми е любимец.

# 559
Може ли малко повече информация за Майките
От анотацията не мога да добия представа.

# 560
Непременно ще прочета "Силата на кучето", въпреки че вече гледах филма- хипнотизираща история. Гледах го на 3 части с големи паузи, защото ме беше страх от Къмбърбач/Фил. Blush

Довърших "Хана" - прекрасна книга, дълбоко човешка, за нечовешки времена. Ще прочета и "Тихи години" на същата авторка, но след като прочета 6тата на Юси за Отдел Q. Намерих филмите, и ще ги изгледам един по един.

# 561
  • Варна
Избрах си за четене на Робърт Маккамън "Лебедова песен", както и да ви звучи. Доста силна антиутопия, над 100 страници прочетох снощи на един дъх.

Завладяваща книга. Много ми е любима. Все се надявам да я препрочета някои ден и все нямам такава възможност, а си заслужава лично за мен препрочитането. Помня, че лягах и ставах с нея. Simple Smile

И аз си изтеглих Пламъци в рая, но не знам кога ще стигна до нея...

Предполагам на теб ще ти е по-интересна книгата, докато на мен ми дотегна в един момент. Пиша това базирайки се на постовете ти/ интереса спрямо древногръцката митология. Предполагам би ти било интересно да прочетеш и за друг вид митология, вярно повърхностен поглед, но дава някаква представа. Simple Smile

3 книги са поредицата, но могат да се четат и самостоятелно. Аз пропуснах втората част.
" Лятото на страха", " Децата на нощта" и " Пламъци в рая".

# 562
След вашите постове и аз ще дам втори шанс на "Майките". Бях я започнала преди време, но не ми вървеше и я оставих. Отлежава на рафта.

Снощи започнах "И никога не я откриха". Обещаващо начало. Ще видим как ще е следващите страници.
Първата глава на "Майките" върви трудно, тя е една от най-тежките, да не кажа най-тежката.
"И никога не я откриха" беше добър трилър, изчетох я на един дъх. Сега размених със съфорумка и другата му книга "Хаштаг", стои и ме гледа от рафта Simple Smile

"Малък живот" ми стои на около 50-та страница, ще я избутам нататък, има много хляб в нея, допада ми, но не се чете бързо, определено.

# 563
Да знаете, че сега направих поръчка от Озон и пише, че ще ми подарят пъзел, по случай 3-ти март - може тези подаръци да са ограничени количества (нямам представа, за всеки случай го пиша) Simple Smile

# 564
"Лебедова песен" на Робърт Маккамън я прочетох за няколко дни, и аз лягах и ставах с нея. Много ми хареса.

"Майките" ме натъжи крайно, разпадна ме на парченца.

"И никога не я откриха" е много добър трилър, изчетох я ултра бързо и бах откачила, че в моя екземпляр липсваха страници та питах из ФБ групите за помощ

"Хана" е много добра книга, на същото издателство прочетох и "Теа от поречието" - същата тема.

"Тяло под роклята" е една от най-добрите бълтарски книги, които съм чела. Супер история, супер добре разказана

Има няма от две седмици чета "Невромантик", нямам време, а съм взела от Читалнята да препрочета "Вундеркинд" и неизвестната за мен "Градът на сънуващите книги"

# 565
Ще се опитам да напиша нещо за "Майките", предупреждавам, че не ме бива в това Wink

Скрит текст:
Разказани са историите на 7 деца, техните семейства /родители или поне някаква част от тях/, а и на много места са включени и историите на родителите на техните родители. Описва как се влияе психиката на детето от тази на майката и от нейното отношение към него, а също и трансгенерационно - отношението на бабата към майката и как влияе това на следващите поколения.
Има истории за изоставяния, за нежелани деца, за осиновени, за психични заболявания, за комбинация от психични и физически заболявания, за преждевременното израстване на тези деца, за мизерията или обратното - материалната презодоволеност, но и емоционалната депривация на други. Истории за гастербайтери, за майки, вторачени в съпрузите си и пренебрегващи децата си, и всъщност огромното неизказано, но подразбиращо се и струящо от всякъде в тази творба е пълното, не винаги физическо, отсъствие на бащата.

# 566
  • София
За два дни прочетох "Жълтата птичка пее". Тягостна история за войната и обикновените хора. Мисля да се насоча към нещо по-позитивно, че и настоящите събития в Украйна ме депресират.
Почвам "Свекървата". Нямам спомен как се е озовала у нас. Или размяна, или импулсивно пазаруване по намаления, но сигурно съм прочела нещо за нея в темата.

# 567
  • София
Някой с мнение за Двама братя и Глиненият цар? Набелязала съм ги от Сиела.

# 568
Много интересни неща четете и давате идеи. Мисля си колко ми е тъжно, че един живот не стига за всички хубави книги Simple Smile

Аз чета в момента The Tragedy of Great Power Politics, John Mearsheimer.

Става въпрос за различни теории и течения в сферата на международните отношения с Фокус върху това, което той подкрепя. Разглеждат се Наполеоновите войни и двете световни основно. Според мен е много интересно, а авторът за мен е гениален. Гледала съм много негови лекции/интервюта. Хвърлете едно око ако ви се занимава - може би първо в ютюб. Според мен пише увлекателно.

# 569
Здравейте,някой чел ли е тази книга-Ваканцията Т.М.Логан и дали е добра

Общи условия

Активация на акаунт