Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 625
  • 711
  •   1
Отговори
# 240
Нежелани аромати и неуспешни покупки не са чак толкова фатални. Разочарованието е разбираемо, но винаги можеш да го размениш, продадеш, или подариш, ако знаеш, че твоя близка ще е във възторг.

Освен това, дори да си в луд възторг от някой аромат, като нищо може да ти омръзне след 10мл, или ще искаш да го въртиш с друго.
Днес извадих Sensuous Nude, който много обичам да нося в хладна пролет, и ме размаза от удоволствие.
https://www.fragrantica.com/perfume/Estee-Lauder/Sensuous-Nude-12219.html
На втора бутилка съм, и той е спрян.
Много красиво, млечно сандалово дърво с кокос и щипка пипер. Минимални китки, слава богу.
Специално го избрах, защото щях да ходя на зъболекар, но ми звъннаха, че бил с Ковид, и няма да ходя никъде.
Нищо, днес ще съм в приятната му компания. Дискретен аромат е, държи се близо до кожата, не е твърде сладък, и е спокоен и хармоничен. Типово подобен е на Jimmy Choo Illicit, който е значително  по-сладък. Дори не съм разбрала кога съм го преполовила, уж въртя доста неща.
https://www.fragrantica.com/perfume/Jimmy-Choo/Illicit-31233.html
Универсалките са хубаво нещо, да си почине нослето от чупизъбките и термоядрените зверове на стероиди.

# 241
  • София
При мен повечето нежелани заминават при дъщеря ми. Трябва да пусна и някои в размените.
Либре имам от миналата година, едт и едп и го нося много.

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 21:48 от Rockstar

# 242
  • София
Препоръчайте ми мъжки парфюм - за мъж на 30 години, да не е прекален тежък и силен, харесва YSL, Paco Rabanne.. Засега се спрях на Bulgari Aqua, но на сляпо, просто знам, че е популярен и масово харесван.

Мари72 - Препоръчвам Ви горещо този прекрасен и хармоничен, стилен, изискан и фино рафиниран парфюм, с чудесен дизайн и магнитка капачка, което не е маловажно.
Authentic Man Abercrombie & Fitch for men / https://www.fragrantica.com/perfume/Abercrombie-Fitch/Authentic-Man-54004.html
Скрит текст:

В нотино и други подобни сайтове, в момента може да се намери на чудесна цена от рода на 49,60лв. за 100мл търговски продукт. На 100% съм убеден, че ако търсите отлично балансиран, не прекалено тежък или силен, това е перфектния избор.
Ако държите на YSL, то тогава погледнете La Nuit de L'Homme Bleu Électrique / https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/La-Nuit-d … trique-67997.html
Също отличен избор, при това, сега е на хубава цена в дъглас.
Скрит текст:

# 243
За да не ми омръзне някой аромат, предпочитам малки шишенца и като свърши и не ми е омръзнало купувам отново.
До преди 10-ина години много си разменяхме парфюми с приятелки - като събереш след рожден ден десетина аромата и се чудиш какво да ги правиш Grinning а сега ми е неудобно и затова само на най-близките.

Но специално влезнах, за да пиша за един парфюм, който е голяма красота, името е малко подвеждащо, защото не е само тубероза Tuberosa на Carthusia
Парфома е много женствен и интересен като аромат - започва с нотки на горещо сладко от сливи с малко канела и ванилия, леплив аромат на розова дъвка и се чудиш къде точно е туберозата. Тя се появява след 1/2 час, но не е нито зелена като в Carnal Flower, нито упойваща като в Love Tuberose, а е креместа, цветна, допълнена красиво от канела, малко смола и далечен аромат на роза. Страшно красива фаза е и трае часове. След 12-15 часа парфюма още се усеща лекичко и е приказен.
Във Фрагрантика има мнение, че Dior's Poison е майка на този парфюм, с което съм съгласна Simple Smile

Отливка 3 мл от тази красота поръчах от Essenza Nobile

# 244
Нежелани аромати и неуспешни покупки не са чак толкова фатални. Разочарованието е разбираемо, но винаги можеш да го размениш, продадеш, или подариш, ако знаеш, че твоя близка ще е във възторг.

Освен това, дори да си в луд възторг от някой аромат, като нищо може да ти омръзне след 10мл, или ще искаш да го въртиш с друго.

+1

# 245
Тествах Parfums de Marly Oriana и въобще не ми хареса. В началото ме лъхна на химични цитрусови бонбони, а после на плодов сапун. Явно на моята кожа не стои добре.
Крайно разочарована останах от трайността и излъчването на Juliette has a Gun Pear Inc. Иначе е една лека крушова лимонада. Ще го оставя за лятото, сега го усещам само в момента на пръскането и веднага изчезва. Няма никакво излъчване, обикновената лимонада мирише повече. Също така и Superdose, за името очаквах нещо мощно, но върху мен не се усеща така. Иначе двата са напълно различни, втория е по-скоро дървесен аромат. Интересно ми е  дали има общо с първообраза.
След разносване на няколко аромата Byredo, стигна до извода, че бих могла да ползвам всеки един, но няма да си купя засега нито един. Не ме впечатлиха достатъчно.
Но съм изненадана от Her Majesty The Oud на Atkinsons. Първа среща с Oud ме изненада , не знам защо мислих, че Oud ще мъжкарее, но този специално е много женствен. Усещам една ароматна дървена подложка със сладки плодове и ванилия за пълна хармония. Обичам когато пробвам, да ме впечатли още с първо пръскане. Не се случва често, но този е точно такъв. Първа среща ми е с бранда.

# 246
И на мен Ориана не ми стои.
Her Majesty The Oud на Atkinsons е чудесен.

# 247
  • Бургас
...................Също така и Superdose, за името очаквах нещо мощно, но върху мен не се усеща така. Иначе двата са напълно различни, втория е по-скоро дървесен аромат. Интересно ми е  дали има общо с първообраза.
.................
Прилича на Не парфюма и Супердозата е по-мощен?! ако е възможно така да се каже за такъв тип аромати. Всъщност те са прозрачни, леко прашни, но ефирни и леки. В никакъв случай не мога да ги нарека обаче нетрайни. Така усещам и ароматите на Екцентричните молекули /поне тези които имам/. Има хора, които не ги усещат, същевремено имам приятелка, който Непарфюма я души, за мен е чудо, но факт.

# 248
  • Sofia
Момичета, някой знае ли дали новия Задиг This is her freedom vibes го има за тест в Нотино Парадайс?

# 249
Момичета, някой знае ли дали новия Задиг This is her freedom vibes го има за тест в Нотино Парадайс?
Там не знам, но аз го пробвах В Прити шоп.

# 250
  • Sofia
Мерси Денси, ще скоча да го видя. А отзиви някакви? Simple Smile

# 251
За пореден път в тази тема се убеждавам, колко сме различни всички. За моя нос Не парфюма и Супердозата нямат много общо като миризма. Първият е лекичък и ефирен, почти прозрачен, а супердозата ми издържа цял ден без подновяване и се усеща отчетливо до вечерта. Пръскалката му пръска по много, и ако си пръсна на шията повече от веднъж, ме задушава.

Аз пробвах Love tuberose и Love mimosa, едновременно, на всяка ръка по един Blush защото само през уикенда си позволявам експерименти.
Мимоза за моя изненада ми хареса повече. Но и двата са от най-чистите цветни аромати, които познавам. Много приличат на истинското цвете, и сладостта им не е нито изкуствена, нито дразнеща. Не са за мен, но са много хубави.

# 252
Love Tuberose и Love Mimosa са ми фаворитите от Amouage - много харесвам такива чисти, цветни аромати

# 253
  • Бургас
Имам мостра Cartier Carat.
Смело се напръсках и...толкова ужасно досега не съм се чувствала от парфюм.
Нарцисите ли така ме отблъснаха,не знам...

# 254
Днес получих LVEB en Rose, но още не съм го пробвала. Бяха ми изпратили цели 4 мостри подарък и започнах от тях. Първо Idole l'Intense. Като се има предвид, че не съм голям фен на розите, хареса ми. Ако трябва да го сравня с роза, която познавам, това е Miss Charming, но за мен Idole печели, сякаш има повече характер.

Общи условия

Активация на акаунт