Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 629
  • 711
  •   1
Отговори
# 225
Оо много жалко за Euphoria CK, не съм то тествала в магазините  отдавна, ама то сега всичко реформулират и съсипват...

# 226
  • София
Скрит текст:
Здравейте ! Моля за малко помощ - търся аромат сходен с Alien и Crystal noir. Нещо от този род, подобни.
Може би Пантерата на Картие?
и трите са от различни приказки, нищо общо
Наистина нямат сходство като аромат, но не е и това целта, доколкото разбрах. По-скоро се търси някаква прилика в типа парфюм и усещането, което създава.

Да, и аз така я разбрах. Тъй като това са 2 от любимите ми парфюми, ще изброя няколко без претенции за сходство на самия аромат:

Classique / Essence JPG
Baiser Vole Cartier
Ange ou Demon Givenchy
London Burberry
Hypnotic Poison Dior
Sensuous Estee Lauder
Aoud Orchid Mancera
The only one intense D&G
Roberto Cavalli EDP
Rouge Malachite Armani
Armani Code

# 227
Сякаш съм мяркала отзиви за марката, но не помня положителни ли бяха. Струват ли си тези аромати и каква е разликата между Feulle и Fleur? Гледам че на единия пише оделолон, а на другия освежаваща вода. И двата са със смокиня. 🤔

https://www.notino.bg/roger-gallet/roger-gallet-feuille-de-figui … sha-voda-uniseks/

Feuille значи листо, докато fleur значи цвят.
Този ароматът на смокиновите листа е различен, така че би трябвало да има разлика.

# 228
  • Бургас
Armany Code e много, много хубав.
Sensuos Estee Lauder по спомени беше доста сапунен,но много го харесвах навремето.

Сега харесвам Black Opium ,La vie est belle, Good girl...
Да,пресладени са наистина,но нямам нищо против,карамел,захарен памук... Много ми харесват подобни нотки.

# 229
Някой тествал ли е новия смокинов Black Opium?
https://www.fragrantica.com/perfume/Yves-Saint-Laurent/Black-Opi … -Green-71193.html

Не съм фен на първообраза, но този ме заинтригува и ще съм благодарна да чуя повече отзиви.

# 230
  • София
Sensuous е дървесен върху мен, но мек и красив. За съжаление - изтеглен. Същото важи за Ange ou Demon, ако някой иска да си вземе, сега е времето Wink

Аз го тествах зеления, но на мен не ми харесва нищо от линията, така че не съм критерий. Горе съм пропуснала Libre Intense. Също много просъствен плътен аромат, леко сладнящ, от типа на Alien. По- сладък.

# 231
  • Пловдив
jasmin tea, тествах онзи ден новия Black Opium. На моята кожа вместо смокини се усеща кокос.
Носи духа на първообраза, както и на останалите по веригата Simple Smile Но ми допадна. Бързах и не успях много да му обърна внимание и ще трябва да отида на повторен тест.

# 232
  • София
Благодаря за новата зимна тема, Дени! Flowers Hibiscus
В студа разнасям предимно Неприличната Органза, TF Tobacco Vanille, Naxos и Хипнотичната отрова.
От дъжд на вятър пръсвам Nuit et Confidences Goutal, Essence Wenge Donna Karan и старата Венеция. Тази година още не съм посягала към Bois Noir Robert Piguet. Него обичам да ползвам при -10 -20 градуса. Smiley

# 233
  • София
Аз в момента въртя CH GG Supreme, Michael Kors Super Gorgeous и някои други.
Ох, ще има намаление в Дъглас!

# 234
  • Бургас
Днес нося новопридобит от размяна аромат Passage d'Enfer L'Artisan Parfumeur, бях забравила колко много обичам тамян и колко е уютен аромата през зимата.

# 235
Аз ударих първия си супер неуспешен blind buy. Libre YSL EDP бях сигурна, че много ще ми хареса..но такова гадене и главоболие от парфюм не бях имала от Quatre Boucheron.
 Време си беше да се науча по трудния начин какво не се прави.. доста комично - пръснах първо на китката и много ми хареса, смело разопаковах и днес пръснах пак и пълен ужас Flushed съответно не мога да го върна...
Е, не ми е за първи път да направя такава аматьорска грешка, Black Opium си купих по спомен от блотер... съответно събира прах от 2 год. насам. Да си призная, не ги мисля тия 100 лв. за хвърлени на вятъра. Имам си обеца на ухото да не си вярвам още много много и парфюм се избира внимателно и с тест, а не по догадки, когато липсва опит. На вас - по-успешни и мъдри покупки Wink

# 236
Новия  Black Opium само го помирисах в събота, но нямаше място по ръцете ми, за да пръсна и него, а иначе това зелено ме привлича - Illicit Green Sunglasses иначе не съм голям фен на линията (в Notino при покупка на YSL над 120 лв идва като подарък 7.5 мл Illicit Green и червило на YSL в цвят 02)
По ми допада от повечето неща от линията, но аз не съм и почитател

#Arlina#, по спомен е толкова сложно...... Успешни следващи покупки

И нещо свежо, смокинено, с нотка на чай и кардамон (във Фрагрантика няма нито смокиня, нито чай), което ще е идеално за лято като бодимист в жегите Aqua Solis Много добро

# 237
#Arlina#, много съжалявам, за разочарованието ти! Аз имам мостра на Libre, която, отлагам да пробвам. Всъщност, любопитно ми е, но  предварително знам, че няма да се харесваме, ще е много силен за мен. За друг, толкова обичан и в същото, време отричан парфюм, не се сещам. И аз се уча от години, да се науча, как се избират аромати. Още не съм успяла. Тук има човек, на който "свалям шапка", за подхода, търпението и разума, с който избира да си купи, или не, даден парфюм. Тя ще се при познае. Тя казва "Не ми трябва, защото имам подобен." и също "Защо да го прибирам в колекцията си, ако ще трябва да го вадя" И да ви призная, ако имах финансовата възможност, щях да се напълня с "грешки". Ами глупаво е, да! Послушах съвета на една от вас, вместо да търся "успокоителни"аромати, да пробвам с нещо по-ведро. Да ви кажа, тя се оказа много права и сърдечно и благодаря! Това, което ме прави щастлива, ми действа и успокояващо. Сега умувам за So scandal! Ами харесвам го, плодов, млечен, някак ми е слънчев и ме радва. Ще ви попитам и за друг, който също ми харесва, но се притеснявам, дали не "звучи", много младежки? Paco Rabanne Lady Milion Empire? Също, какво мислите за Paco Rabanne Lady Milion Lucky? Него не съм го пробвала. Благодаря, че ме изтърпяхте! Пожелавам ви хубава вечер и повече парфюмни попадения, отколкото грешки. И за да присъства моята любимка, ще спомена и неини аромати, който ме прави истински щастлива Starlit Mandarin & Honey и Scarlet Poppy. Не оставате с впечатление, че имам всички аромати, за които говоря,съвсем не! Но пък "проучванията" ми, вашите познания и споделянето им, ми носят удоволствие и наслада! Heart

Последна редакция: ср, 09 фев 2022, 07:14 от Magda Dimitrova

# 238
Препоръчайте ми мъжки парфюм - за мъж на 30 години, да не е прекален тежък и силен, харесва YSL, Paco Rabanne.. Засега се спрях на Bulgari Aqua, но на сляпо, просто знам, че е популярен и масово харесван.

# 239
Препоръчвам Инвиктус на Пако Рабан и Бад Бой на К.Херера.

Общи условия

Активация на акаунт