Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 579
  • 711
  •   1
Отговори
# 315
Никой като Някой, кратичко ми беше писанието и не се разбрахме - "толкова красив" го написах по повод, че човека през седалка е страдал. Съвсем ясно ми стана от мнението ти, че го харесваш - иначе не би го купила 🙂
Ретро класики се харесват от млади госпожици и това ме радва.

Азалия🌺 Gift Heart

# 316
# 317
О да, но тя не е грам за Азалия.

# 318
Когато помирисах за пръв път Линтерди интенз и Армани My way толкова много ми приличаха един на друг и точно на дъвка. My way все още нямам, но е в списъка, а Линтерди е по-особен, заради сусама. Днес го носих и все още го усещам осезаемо.
Азалия, може да погледнеш и него, но само след тест.

# 319
Азалия, и аз съм за My Way, но не Intense. Heart

# 320
Азалия, я си вземи един Today на Avon - супер бюджетен, мега траен, а Оливър Кресп все пак е име, което няма нужда от представяне! 🤗😘

# 321
Дами, благодаря на всички за идеите, ще ги отмятам една по една! Може всичко да е, но туберозено нещо без проба няма да купя. Искам да е сладичко и да има този дъвков аромат, който усетих във Vamp a NY. Hug Flowers Hibiscus

cabochard Hug , имала съм някога Today на Avon, не е това, той е повече цветен, а това има гурмански уклон.

# 322
При една размяна, получих за проба почти празен флакон от един парфюм, но имаше в него за 3-4 фъс и за моя огромна изненада той ми хареса, но е... туберозен! 🤔 Но аз пък пръсках само на ръката тези няколко капки, които бяха останали и не знам как бих понесла такъв аромат носен на врата. Обаче, тъй като мразя това цвете, съответно не съм наясно с разновидностите му, но този парфюм ми напомня за дъвка. Тук съм срещала определението "дъвкова тубероза" и вероятно тази е точно такава. Потърсих го в нета, ето това е парфюмът
https://www.fragrantica.com/perfume/Honore-des-Pres/Vamp-a-NY-8597.html
но като за първи експеримент на тема тубероза, няма начин да дам 100€! Преди време бях установила, че Fracas е вид тубероза, която бих могла да нося веднъж на високосна година, но не го задържах когато мина през мен, а този парфюм е оприличен от членовете на Фрагрантика на него. В спомените ми, обаче туберозата във Fracas е млада, сладка и свежа, но не точно дъвкова. Въпросът ми е, има ли отявлено дъвкова тубероза от някой по-достъпен бранд, която да задоволи любопитството ми дали ще мога да нося такова нещо или само така ми се е сторило.
може би за вас е туберозата на булгари. А today според мен е доста сапунен, аз често съм в настроение за такива, но там дъвки няма. Пък ако смятате, че мразите тубероза, просто я зарежете:)))

# 323
Пък ако смятате, че мразите тубероза, просто я зарежете:)))
СмятаХ до преди да помириша споменатия парфюм. Мразя старовремската, мазна, тлъста тубероза или твърде зелената лигава, която ми навява мисли за блато. Тази ми е приятна. Simple Smile Не бях срещала този тип до сега.

# 324
Пък ако смятате, че мразите тубероза, просто я зарежете:)))
СмятаХ до преди да помириша споменатия парфюм. Мразя старовремската, мазна, тлъста тубероза или твърде зелената лигава, която ми навява мисли за блато. Тази ми е приятна. Simple Smile
Ето така съм и аз. Обичах туберози и имах всички най- хубави за мен, събирани години. Изведнъж ми писнаха и намразих старите тлъсти, зелените воднисти и нося само дъвковите. Разкарах от колекцията ми дразнителите и сега съм спокойна. Щом махнах туберозата на Nishane можете да си представите, тя е може би най- доброто на пазара последните години. Пробвам обаче и до ден днешен всичко, което ми попадне за опит, обучение и сравнения.

# 325
Азалия🌺, кои парфюми с тубероза не харесваш?

# 326
Азалия🌺, кои парфюми с тубероза не харесваш?
Това е сложен въпрос... Всички, които познавам, а аз не познавам много, защото потресена от първите пробвани, просто вече не посягам към такива, в които е налична тубероза.
С едно изключение, за което нямам обяснение - харесвам и имам втора бутилка от Datura Noir. Така че е по-лесно да кажа кои харесвам, а именно тези двата - Vamp a NY и Datura Noir.

# 327
Разгледах им пирамидите във Фрагрантика, не ги познавам, но мисля ще ми допаднат. Забелязвам, че и двата нямат пачули (не го изтрайвам в парфюм). И от коментарите предполагам (ама само предполагам де), че Туберозата на Картушия е с техния характер.

Тествах Splendida Tubereuse на Bvlgari и направо не повярвах колко не ми хареса, на Гучи парфюмите с тубероза не бих могла да нося, абе сложна работа....
И още нещо - не са парфюми с които може да се залееш - две пръсвания на врата и едно за 2-те китки и стига до другата сутрин....
А, в Lou Lou също има тубероза и отново е нетипична.

# 328
Lou Lou е смъртоносна... ако мога да илюстрирам впечатлението ми от такъв тип тубероза.

# 329
Мразя тубероза и винаги ще е така. Не е само не харесване при мен, просто ми прилошава от нея.
Вчера реших да пробвам Twilly d'Hermès Eau Ginger, тъй като обичам много джинджифил, пък нещо съм го попуснала за тест. Тук съм с повишено внимание, тъй като предните две издания са с "любимото цвете". Пръскам
лекичко на блотер, не е лош, ще си пръсна на китката. Майко мила, след 5-10мин. като се появиха белите цветя само дето не умрях. Та има си тубероза в него със сигурност, не мога да я сбъркам никога.

Най-накрая получих Mad About You. От Sens Unique ми го изпратиха с фр. пощи и  освен, че го изпратиха след 8 дни, пътува до България 18 дни. Вече си мислих, че е изгубен, разменяхме си едни писма, но слава Богу  най-накрая пристигна. И чакането си заслужаваше. Страхотен е този парфюм, точно това очаквах,магия.  Сладка череша и лакрица, ирис, който изобщо не ме дразни. Има голяма прилика с La Petite Robe Noire EDP, но е по-хубав. Единствената ми забележка е , че стои близо до кожата, искаше и се да е по шлейфов, но ще го преживея.
Ковачева, благодаря, твоя е заслугата.

Общи условия

Активация на акаунт