Парфюмни размисли и страсти - 269 февруари 2022 г.

• 64 555
  • 711
  •   1
Отговори
# 330
Една от най-нежните и носими туберози на всички времена е https://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/La-Chass … pillons-1268.html
Съжалявам, че не се запасих с две бутилчета навремето.

Въпреки взаимното недолюбване с Нарсизо, пробвах новият Musc Noir Rose, и се радвам че не го взех на сляпо подлъгана от обещанието за слива. Единственото, което остана върху кожата ми бяха мазна тъмночервена роза и мускус. Едни спестени пари.

Много бях разочарована от Дъглас в Ring mall- огромна част от тестерите им са развалени. Консултантките бяха отегчени и леко дразнещи с постоянното напомняне да не пръскаме сами от тестерите.

Някой да познава Illusione Bottega Veneta? Харесах го още през 2019-та, но не съм сигурна дали да стрелям там.
Леко побутване или отказване ми трябва, един вид Laughing

# 331
Мисля че ако някои консултант дойде и ми напомня постоянно да не пръскам сама от тестерите, просто кръгом ще сменя магазина с друг. Подобна политика особено тук в БГ и с парфюман за мен е неприложима.
Често си нося дори химикал да запиша какво тествам и искам да съм оставена на воля да пробвам. Ако си мислят че така ограничавайки ни свободния достъп ще си повишат продажбите, мисля че се лъжат.

# 332
Smartie, бих се парфюмирала хубаво с Illusione на твое място, при мен след 1/2 час от хубавото начало не остава нищо и парфюма става никакъв, новата Tonka по същия начин, а и двата ми харесват много като аромат.
Нищо на Нарсизо не харесвам.

Азалия🌺, не знам....май не мога да съм полезна :/ но си мислех докато заспивах, че ти харесваш два парфюма с тубероза, а не харесваш цветето Grinning а аз го обожавам и също имам/харесвам два парфюма и трети на път (с розовата дъвка, сладкото от сини сливи и многото канела) От всичко, което пробвах бих взела единствено Compliment, който е много близък до Carnal Flower. Та мисля, че трябва да си хепи, че при непоносимост към това чудно цветенце има два аромата, които харесваш Sunglasses

Аз изобщо, ама изобщо не се опитвам да харесам някой парфюм. За какво ми е?

А смъртоносното Lou Lou се слива някак с кожата и става прелест, то и затова години наред го получавах подарък от близки и приятели,  а за нощни клубове е веднъж

# 333
  • by the sea
Smartie края на лятото се бях побъркала от чудене да взимам ли  Illusione, да ти кажа лекичък е с ниска трайност, но изобщо не съжалявам, съжалявам че не го взех по-рано та да си го изфъскам в топлото, когато му е времето. 
Мирише на леко подсладен студен чай, чувствам прохлада и свежест на зеленина с него. Много лек, нанатрапчив, подходящ и за работна обстановка.

п.п. извадих го да си го припомня, покрай него и Latin Lover ,другия ми летен парфюм за 2021 и така хубаво ми стана, размечтах се за лятото

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 08:47 от RedPanDa

# 334
Ах момичета, тук четете мисли. Гледах точно Latin Lover тези дни и се чудех кой беше писал за него. Няколко думи би ли споделила за него, RedPanda?Flowers Hibiscus

Чудя се и на едно мини Blanche Byredo, за лятото, тъй като тогава нося предимно малки чанти.
Тези дни правих рекапитулация на наличностите- 20 големи бутилки (повечето около 50 мл), и около 15 минита от по 10 мл.
Това за мен е перфектната ситуация- запознавам се с повече неща без да влагам големи суми.

# 335
  • Germany
Скрит текст:
Мразя тубероза и винаги ще е така. Не е само не харесване при мен, просто ми прилошава от нея.
Вчера реших да пробвам Twilly d'Hermès Eau Ginger, тъй като обичам много джинджифил, пък нещо съм го попуснала за тест. Тук съм с повишено внимание, тъй като предните две издания са с "любимото цвете". Пръскам
лекичко на блотер, не е лош, ще си пръсна на китката. Майко мила, след 5-10мин. като се появиха белите цветя само дето не умрях. Та има си тубероза в него със сигурност, не мога да я сбъркам никога.

Най-накрая получих Mad About You. От Sens Unique ми го изпратиха с фр. пощи и  освен, че го изпратиха след 8 дни, пътува до България 18 дни. Вече си мислих, че е изгубен, разменяхме си едни писма, но слава Богу  най-накрая пристигна. И чакането си заслужаваше. Страхотен е този парфюм, точно това очаквах,магия.  Сладка череша и лакрица, ирис, който изобщо не ме дразни. Има голяма прилика с La Petite Robe Noire EDP, но е по-хубав. Единствената ми забележка е , че стои близо до кожата, искаше и се да е по шлейфов, но ще го преживея.
Ковачева, благодаря, твоя е заслугата.
Lady Vengeance, много се радвам, наистина много! Да ти е честит и да го носиш с удоволствие! Аз нали се запасих с нова бутилка от него, и съм извадила отгоре на шкафа си старата за доизпръскване, не мога да спра да му се радвам. Преди седмица мъжът ми, който никога не го е виждал този парфюм, видял черен флакон на шкафа, и според неговата логика щом е черен, значи е мъжки Joy, и се напръскал с него. Първо бях изненадана, защото той по принцип носи доста харт черни мъжки, но всъщност този парфюм му стоеше убийствено! За първи път го усетих от друг човек този парфюм, и осъзнах, че пачулито му е просто феноменално! Около пет-шест пъти му направих комплимент през деня за парфюма Joy, за мен е много шлейфов и траен. И го усещам винаги добре.
Не можах да издържа след запознанството от пробичката и си поръчах и  La Nymphe & Le Poete 13.1 Pierre Guillaume Paris. Дойде преди няколко дни и днес мисля да съм с него Green Heart Този път с поръчката дойде и пробичка от You Or Someone Like You Etat Libre d'Orange. Не мога да ги разбера парфюмите на тази марка, и това е. Четох първо пирамидата му във фрагрантика, четох и отзивите, видях, че го оприличават с Ерба Фреска на Герлен, казах си, че няма страшно Joy. Тъкмо бях излязла от банята и си пръснах на ръката за лека нощ. Майко мила, защо ми трябваше... В началото започна природно, натурално, с една нежна трева, една пасторална картина, хлад от река, свеж въздух, обаче веднага си показа и ДНК-то на марката, което ме побърква, и което не са пропуснали да сложат и в този парфюм - мускуса. Мускусът на Etat Libre d'Orange за мен е абсолютно неносим. Плътски, мръсен, много потен. Може би има и кимион в състава, и той засилва още повече потното усещане, но направо ми причини физически дискомфорт този парфюм. Как са решили да направят такова съчетание - нежна природна зеленина и хлад, на която да противопоставят гореща телесна топлина и подправки, нямам никаква представа, но знам, че изобщо не ми допада. Работила съм дълго време във фитнес студио, и знам как мирише потно горещо тяло. Така го усетих и този парфюм, като потно тяло след тренировка, прикрито със нежно зелен парфюм. Ставах да се къпя пак, не можах да го изтърпя.  Имам и пробичка на  I am Trash - Les Fleurs du Déchet Joy, направо не ми се мисли той пък какво ще ми сервира, щом щях да умра от най-природния им и зелен парфюм Joy

# 336
А смъртоносното Lou Lou се слива някак с кожата и става прелест, то и затова години наред го получавах подарък от близки и приятели,  а за нощни клубове е веднъж
Фен съм Кашарел от години, познавам бранда отлично, имам голяма част от тяхната продукция. Ароматите на Кашарел правят невероятна химия с моята кожа и ми стоят прелестно. Lou Lou  и Eden  са тежката артилерия на Кашарел - в буквален и преносен смисъл  - те или се харесват силно или никак, средно положение не съм забелязала да има. Аз ги харесвам  и двата страшно много, смятам, че са уникални и като дизайн на бутилките, и като съдържание, но са трудни за ежедневно носене и наистина много се съобразямам кога точно да ги сложа. Признавам си, че ми на моите сетива действат изключително оптимистично/ Идън и релаксиращо / Лу лу... но това е строго индивидуално Simple Smile Радвам се, Аl Georgieva, че носят и за теб позитивни емоции Flowers Blossom

# 337
Мисля че ако някои консултант дойде и ми напомня постоянно да не пръскам сама от тестерите, просто кръгом ще сменя магазина с друг. Подобна политика особено тук в БГ и с парфюман за мен е неприложима.
Често си нося дори химикал да запиша какво тествам и искам да съм оставена на воля да пробвам. Ако си мислят че така ограничавайки ни свободния достъп ще си повишат продажбите, мисля че се лъжат.
Напоследък забелязвам силно тази неприятна тенденция да не дават да се докосва нищо в парфюмериите от луксозен клас в София. За мен има две причини, едната е разбира се Ковид и дезинфекцията, която не могат и не желаят да правят, а другата е, че по този начин се опитват да ограничат постоянното пробване, мазане на грим и бяла козметика тестери и пръскане на парфюмните тестери, без последващи покупки от магазина. Коментира се, че страшно се дразнят на такова пробване и коментари "ще го взема в пъти по-евтино онлайн", също и на искането на проби. И намират начин да ограничат, това, което ги дразни.
В Прити шоп няма и цени нарочно на тестерите, за да питаш за всичко и да ти е неудобно след второто питане. Абсурд да пръскаш сам, веднага ме предупредиха, а ме познават.
За съжаление мисля, че скоро няма да можем да сменим магазина, защото няма да дават никъде и разглеждането и пазаруването ще става само с прикрепен консултант. Сефора засега не е така, там всичко се пипа свободно.

# 338
Денси това ако стане практика само ще ме натъжи. Но ние винаги ще намерим друг начин за проба. Купуване на сляпо, отливки, тн.
Аз лично не вярвам да е заради Ковид тази практика, по скоро е заради второто.
Аз лично бих се радвала да пазарувам от бутици, там има изживяване - торбичка, подаръче, личен контакт, отношение, но цените са много чувствително по-високи, а нашите доходи недостатъчно високи за да заплатим това удоволствие.
Сигурна съм че ако някои ден заплатите ни се вдигнат и средната класа просъществува, то и те ще имат полза, но за сега търсенето на най-ниската цена он-лайн, и проба в мола ще си остане нормата.

# 339
Е, ако въведат това, ще ми намалеят литражите, защото ще си ползвам активно моите парфюми, тъй като няма да добавям нови, поради невъзможност да пробвам преди да си поръчам онлайн. В случая, в нещо толкова недомислено и лошо, може да се намери и нещо добро.

Smartie, Пеперудите на L'Artisan е цветен повече, той не ми е дъвков. Иначе е лек и ефирно направен.

# 340
Niniel ма много ми е драго Heart
И аз харесвам Кашарел и повечето им парфюми, Eden също е голяма красота, също ми стои много хубаво, но е близък с Lou Lou върху мен след като мине малко време

RedPanDa, ахаааа, значи затова изчезва от мен Illusione-то, но какво ли искам аз - името ясно говори какво може да очаква човек Simple Smile Като дойде лятото ще се парфюмирам някъде и ще го мисля.

За тестването в магазините - в Прити шоп, Дъглас, Леро, Нотино няма проблем човек да пръска, в бутика на ЕЛ също ни оставят да се вихрим. Като ми предложат помощ любезно отговарям, че желая да разгледам сама и при необходимост ще викам за помощ Grinning  Нямам опит с Дъглас в Ring mall.

# 341
Хубава работа, ама осакатена типично по български. Ясно е, че онлайн търговията ще просъществува при това гениално обслужване в някои магазини.

Няма да забравя огромната Sephora в Dubai Mall- бях изумена за какъв празник на красотата иде реч- всеки маже, гримира, пръска и се радва. На касите имаше опашки, раздаваха се тестери и усмивки.
Нашият пазар може и да е сравнително малък, но как не се научиха да ни взимат парите за толкова години ,свобода' се чудя. Принципно нямам против идеята да имам прикрепен консултант, стига той да беше в час. Масово нямат идея как се работи с клиенти, не познават добре продуктите, които продават, да не говорим за какво дилетантство става дума в областта на парфюмите. Бутат те към новите 'модерни' заглавия, за които минават бърза презентация и отнасят по една бутилка подарък.

Благодаря, момичета, Илюзията на Ботега отпада за по-топло време значи Blue Heart

Последна редакция: нд, 13 фев 2022, 11:23 от Smartie

# 342
  • Germany
Не е само по български, навсякъде е така в последно време, и в Германия, и в Холандия. Даже не дават да си свалиш маската докато тестваш, излизаш навън с блотера, идва консултанта с парфюма навън, умряла работа. Чудесно знаят, че повечето редовни клиенти са информирани за онлайн цените, и че ще купят от там, където е най-евтино, и затова като видят редовен клиент, дори не си правят труда да се напрягат. Личи им, че са много демотивирани и че нямат голми очаквания да реализират продажба. Аз затова вече си поръчвам проби или отливки на нещата, които ме интересуват, и си ги тествам вкъщи на спокойствие. Отиде ми половината удоволствие от спонтанното тестване на непознати неща по парфюмериите, но това е новата действителност, независимо дали ни харесва или не. За бялата козметика е абсурд да получиш проба, никога нямат тестери. Не може и да тестваш на място, всички тестери са махнати. Затвориха вече и няколко филиала на Дъглас. Работят със съкратен персонал, и постоянно назначават нови млади момичетата, които са със знанията на начално обучение, но не и с опит. Даже мисля, че в България обслужването е на много по-добро ниво в момента и ви завиждам, че можете да тествате на спокойствие на много места.

# 343
  • Бургас
Постовете ви ми припомниха колко неудобно се чувствах всеки път като влизах във вече несъществуващата парфюмерия Парадокс.Всичко бе заключено зад витрини и се молиш да ти пръснат/ и когато го направят пръсва ти едва едва, не и се откъсва повече от сърцето/, сякаш парфюмите са на майка и и баща и.Некомпетентни и надути бяха консултантките там и гледаха на криво.Изключително ми беше неудобно и мразех да влизам там.Правех го набързо, погледите са вперени в теб, изпиват те направо.Винаги има начин да пробвам нещо, което силно искам, тук има изключително отзивчиви съфорумки, има и фейс групи, където можеш да пробваш всичко.Хората предлагат всичко, все някой ще го има въпросния парфюм.Smile В мол не съм стъпвала с месеци, засега нямам и намерение.

# 344
  • by the sea
Консултантите винаги са били  като кучета-пазачи, преди  да речем 8-10 години ми беше толкова неудобно да тествам в парфюмерии, че се е случвало първо да тествам някое менте или реплика и тогава купувах оригинала Grinning
Дано тези времена не се връщат , но сега поне има много сайтове предлагащи мостри.
Което ми напомня, че чакам 18 от полския сайт, нямам търпение да пробвам Santal Complet  и Jovoy Remember me!

Smartie и Latin Lover ми е студен чай, само че с бели цветя и мед Grinning  май ми се пие студен чай ххахаха.
И двата са за жегите ,освежават и разхлаждат, сега може да не ги оцениш и аз мисля, че можеш да ги отложиш за май/юни.

Общи условия

Активация на акаунт