Хитринки за всякакъв случай - 30

• 46 708
  • 735
  •   1
Отговори
# 690
  • в сърцата на децата <3
С какво мога да си изпера ленените кърпи, с които си покривам хляба? Колкото и да ги пера, дори на висока температура, са поели от мазнината, с която намазвам топлия хляб, и са покъртително ужасни. А са от едновремешния хубав лен и не искам да ги хвърлям... Не ме бърка да им съсипя цветовете, само текстила да си остане здрав. Обезмаслител дали ще ги скапе?

# 691
  • София
Опитай със Спот или Тайфун.
За обезмаслителя не мога да кажа. Не го ползвам на тъкани.

# 692
Обезмаслителя няма да ги скапе, а ще те отърве от мазнината, Простри на равна повърхност и напръскай обилно с обезмаслител да постоят така, после пери.

# 693
+1 и от мен за обезмаслителя! Напоследък започнах да го използвам и за дрехи, преди не смеех...Ами, всичко върху което съм го пробвала, се изпира чудесно. Пръскам, разтърквам (евентуално оставям малко да подейства при по-упорити мазни петна), после пускам в пералнята и готово. А колко добре се справя и с петна от шоколад!🙂

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 18:46 от dolce miele

# 694
Аз да питам, понеже виждам често препоръчвате обезмаслител за тъкани - лесно ли се освобождават
от миризмата? Почиствала съм твърди повърхности и доста мия докато се измирише, че и в помещението
се задържа. Може и аз да съм прекалено чувствителна към точно тази миризма, но се притеснявам
да прилагам на тъкани.

# 695
  • в сърцата на децата <3
Супер, благодаря! Утре ще ги напръскам навън да не ми миришат вътре и ще ги изпера пак. Дано се изчистят, не ми се хвърлят. Реално имам още цял стек чисто нови, но си ги пазя, че други няма да намеря...

# 696
Според мен, измирисва се. Дрехите после си миришат на прах за пране, ако остава нещо като миризма, явно явно не ме дразни. Но и обезмаслителят, който използвам (Медикс Razor), по принцип не ми мирише неприятно. Но съм използвала и обезмаслитеки, които имат специфичен аромат и се досещам за каква миризма става въпрос...🙂

# 697
Меглиото ползвам, но май е време да опитам и друг. Миризмата му е доста упорита и даже я
чувствам задушлива.

# 698
  • Велико Търново
Меглио ползвам до изчерпване на наличностите вкъщи. Изобщо не ми харесва, но ММ упорито купува все по някоя бутилка за колата да я чисти. Мисля че мотора търка с него, не съм сигурна, но нали там има масло най често.
Не съм му открила адекватен заместител, но не съм и търсила активно, нали тъкмо му виждам дъното на бутилката и хоп ММ купува ново Sad
Дайте идеи с какво да го заместим

# 699
  • София
Аз си експериментирам с разни от Zoya (чистя кухнята с тях) и досега съм доволна от всички. Мелиото е по-силно, разбира се, но като за кухня (и вероятно текстил) всичко ми върши работа.

# 700
Една малка пластмасова купа ползвам за дребни отпадъци в кухнята. Е, така се размириса от
гъбата с обезмаслителя, че се наложи да я изхвърля. И както всички поставям и полиетиленов плик.
А пластмаса поеме ли миризма няма измирисване. Ще го сменя това нещо, но и аз не знам с кое точно.

# 701
  • София
За махане на ръжда се натърква с половин глава лук.
Петната от изпотяване под мишниците също се натъркват с половин глава лук, после се пере както обикновено.

# 702
Петната от изпотяване под мишниците също се натъркват с половин глава лук, после се пере както обикновено.
Това при бели или при цветни дрехи е пробвано?

# 703
  • София
Лукът не избелва цветните дрехи.

# 704
  • Пловдив
С какво мога да премахна варовик по емайлирана тенджера? Тя е ползвана с вода, сложена върху камина, т е. дъното се нагрява, за да не се изсушава въздуха в стаята. Ползвана е постоянно в рамките на 3-4 месеца.
Пробвах с лимонтозу да поври на котлона с вода, но нямаше ефект.

Общи условия

Активация на акаунт