Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 48 762
  • 734
  •   1
Отговори
# 165
Здравей Денис,
Отново моля за помощ, това са изследвания на мъжа ми, СГ му е лоша-0,5%морфология и 8%подвижност (астенотератозооспермия). Търсим причината и пуснахме хормони като за начало, може ли да ги коментираш.

# 166
  • Варна
Здравейте отново, личната лекарка ми каза, че TSH 3.13 (реф. до 4.2) и FT4 18 (реф. до 22) били идеални за бременност. Днес започнах 6та г.с., но от една седмица пия Еутирокс 25. Вие какво мислите?

# 167
Посетете ендокринолог. Според Начев опитмалните са около 1, но задължително под 2. Консултирайте се със специалист, личната не е правилният лекар за консултация относно тези изследвания според мен.

# 168
Здравейте, установиха ми лека поликистоза на единия яйчник и реших да си пусна изследвания на тези хормони. (5-ти ден от началото на МЦ). Виждам, че пролактинът е доста висок, основание ли е за сериозно притеснение? Ако има значение, в момента се възстановявам от настинка, не зная дали тя би могла да повлияе. Благодаря.

Последна редакция: пт, 18 мар 2022, 15:59 от rosinka1

# 169
Росинка, инсулинът ти ако е на гладно е доста повишен. Виж си и кръвната захар, ако и тя е висока е добре да провериш за ИР, тоест обременяване с глюкоза с трикратен инсулин. Също и сериозен дефицит на вит Д - трябва да започнеш да пиеш, за да го възстановиш.

# 170
Благодаря за включването Simple Smile Да, на гладно е, но не ме притесни особено, защото виждам, че е в референтните стойности.. Миналата година правих изследване на кръвна захар и беше в нормите...

# 171
Това не са референтни стойности само за инсулин на гладно, а за трикратен инсулин. На гладно трябва да е 4-6. Минават години преди и кръвната захар да излезе извън норма, но тогава е страхотно ходене по мъките. По-добре да се спрат нещата при явна инсулинова резистентност.

# 172
Ах, само това предиабет ми липсваше. В петък съм на ендокринолог, но определено си изкарах акъла... гледам си аз, че съм в границите и си свиркам, а то какво се оказва
Това не са референтни стойности само за инсулин на гладно, а за трикратен инсулин. На гладно трябва да е 4-6. Минават години преди и кръвната захар да излезе извън норма, но тогава е страхотно ходене по мъките. По-добре да се спрат нещата при явна инсулинова резистентност.

# 173
Не си в предиабет, ако захарта на гладно ти е под 5,5. Само ИР има.

# 174
Здравейте! Може ли малко помощ в разчитането на тези изследвания?
Здравей Денис! Много те моля, за помощ в разчитането на тези изследвания! Писах преди, но не получих отговор!

# 175
Да ви питам какво правите ако не усвоявате витамин Д? От декември почнах с вигантол по 18-20 капки. Като свършиха капките взех спрея на Бетер Ю, комбиниран с витамин К2. Може би има вече месец със спрея. И изследването от днес показва, че даже е намаляло. Беше 29 и малко, сега е 28 и малко. Има ли някаква друга форма на този витамин? И какви може да са причините да не се усвоява?

# 176
  • София
Скрит текст:
Здравейте! Може ли малко помощ в разчитането на тези изследвания?
Здравей Денис! Много те моля, за помощ в разчитането на тези изследвания! Писах преди, но не получих отговор!
Здравей!
ТСХ е висок, Т4 е нисък - показват, че си с Хипофункция на ЩЖ... това може да е причина и Пролактинът да е малко висок ( трябва да е около 200-250).
Прогестеронът показва, че е имало О. ... може да е и по-висок.

Когато Пролактинът е по-висок, има вероятност, той да потиска синтеза на Прогестерон.

Всичко това, не е пречка за зачеване... това са отклонения, които лесно могат да се коригират, така че всичко да е супер и на няма никакъв риск - за зачеване, имплантация, износване и т.н.

# 177
Здравейте,
Имам положителен тест за бременност и по календар съм в 4 г.с.+4.
Пуснах си прогестерон, тсх и фт4 и имам следните резултати:
ТСХ: 3.15, реф. ст-ст 0.3 - 4.5
ФТ 4: 16.63, реф. ст-ст 12.8 - 21
Прогестерон: 34.34
Тествала съм ТСХ и тогава беше в норма, но доста време мина. Четох, че не трябва да е повече от 2.5 при бременност. Как се процедира в такъв случай? На ендокринолог ли се ходи или при АГ?
Не мога да преценя прогестерона дали е добре, струва ми се нисък Референтните стойности за първи триместър са:3.72- 158.68. Притеснявам се понеже имам един спонтанен аборт в 6г.с. и още не съм ходила на преглед при АГ.

# 178
ТСХ ти е високо. Отиди на ендокринолог, ще ти изпише хормон. Не се притеснявай, не е болка за умиране. МОя прогестерон беше 40 и нещо, така че и твоя би трябвало да е добре. Все пак е хубаво да отидеш на АГ така или инъче. Честито и до финал. За сега няма нищо притеснително.

# 179
Здравейте.
Дали тези изследвания показват ир?

Общи условия

Активация на акаунт