Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 48 843
  • 734
  •   1
Отговори
# 180
Може ли да помоля и аз за мнение.  Пуснах изследванията в деня, в който трябваше да дойде М. С хипофункция съм на щитовидната и ПКЯ.Приемам по 25 мг ел-тироксин от около 2 месеца, тогава бешв близо 5 като стойност. Притеснява ме дали прогестерона е в нормите.

# 181
Здравейте. Днес си пуснах прогестерон на 21ви ден от МЦ - около 7 дни след доказана овулация с фоликулометрия. Резултата на прогестерона ми е 26.8 ng/ml.  Опитваме да имаме бебенце ,
овулацията е след прием на кломифен. Нормален ли е резултата на прогестерона ? Благодаря предварително!

# 182
Вижте референтните за лутеална фаза, трябва да е в горните стойности.
Здравейте. Днес си пуснах прогестерон на 21ви ден от МЦ - около 7 дни след доказана овулация с фоликулометрия. Резултата на прогестерона ми е 26.8 ng/ml.  Опитваме да имаме бебенце ,
овулацията е след прием на кломифен. Нормален ли е резултата на прогестерона ? Благодаря предварително!

# 183
Момичета ,здравейте. Пиша рядко ,но сега с влизам с въпрос и молба за мнение ,тъй като прегледа ми е след седмица. Трудно забременяване ,пуснати изследвания на трети ден от мц ... На 35 години съм !

Последна редакция: вт, 22 мар 2022, 12:59 от stefito123

# 184
Ами видях че в някои сайтове пише до 25ng/ml , но не знам това че моя резултат е малко по-висок какво може да означава. Преди няколко месеца прогестерона ми беше ужасно нисък под 1.51.

# 185
Ами видях че в някои сайтове пише до 25ng/ml , но не знам това че моя резултат е малко по-висок какво може да означава. Преди няколко месеца прогестерона ми беше ужасно нисък под 1.51.

Няма проблем дори да е над горна граница,означава че жълтото тяло функционира много добре. Аз пък се притеснявам,че моят е нисък. 😀Всичко е наред с вашия прогестерон. 😚

# 186

Няма проблем дори да е над горна граница,означава че жълтото тяло функционира много добре. Аз пък се притеснявам,че моят е нисък. 😀Всичко е наред с вашия прогестерон. 😚

Благодаря ви много . До скоро и моя беше ужасно нисък - единия пък беше 0.2 , после стигна до 1.51. Затова сега с този резултат се постресирах.😄😘

# 187

Благодаря ви много . До скоро и моя беше ужасно нисък - единия пък беше 0.2 , после стигна до 1.51. Затова сега с този резултат се постресирах.😄😘
.

Моят в тези единици беше 11-12 7 дни след овулация,но просто се притеснявам,че не е в горните граници и ще се консултирам с АГ.

# 188
На колко години сте?
Момичета ,здравейте. Пиша рядко ,но сега с влизам с въпрос и молба за мнение ,тъй като прегледа ми е след седмица. Трудно забременяване ,пуснати изследвания на трети ден от мц ...

# 189
На колко години сте?
Момичета ,здравейте. Пиша рядко ,но сега с влизам с въпрос и молба за мнение ,тъй като прегледа ми е след седмица. Трудно забременяване ,пуснати изследвания на трети ден от мц ...
  На 35 години съм

# 190
Стефито, аз не разбирам много, но ЛХ и ФСХ не би трябвало да са такива високи стойности, освен това трябва да са в съотношение 1:1. А по-висото ФСХ обикновено говори за намален ЯР. АМХ е добре да се изследва с Инхибин. Също така е добре да Ви види АГ за СПКЯ.

# 191
Стефито, аз не разбирам много, но ЛХ и ФСХ не би трябвало да са такива високи стойности, освен това трябва да са в съотношение 1:1. А по-висото ФСХ обикновено говори за намален ЯР. АМХ е добре да се изследва с Инхибин. Също така е добре да Ви види АГ за СПКЯ.
да...долу горе с някои неща съм наясно,ходим на лекар ,движим нещата напред ,но има една миома ,която прави проблем с износването и преди да предприемем операция  искахме да видим отново тези стойности .

# 192
  • София
Здравейте.
Дали тези изследвания показват ир?
Скрит текст:
Здравей!
На 60 мин. няма ли КЗ и Инсулин?!... те също са много важни.
Според мен имаш ИР.

# 193
Здравейте.
Дали тези изследвания показват ир?
Скрит текст:
Здравей!
На 60 мин. няма ли КЗ и Инсулин?!... те също са много важни.
Според мен имаш ИР.

Имам само КЗ на 60 минути - 7.44

# 194
Здравейте,
Имам положителен тест за бременност и по календар съм в 4 г.с.+4.
Пуснах си прогестерон, тсх и фт4 и имам следните резултати:
ТСХ: 3.15, реф. ст-ст 0.3 - 4.5
ФТ 4: 16.63, реф. ст-ст 12.8 - 21
Прогестерон: 34.34
Тествала съм ТСХ и тогава беше в норма, но доста време мина. Четох, че не трябва да е повече от 2.5 при бременност. Как се процедира в такъв случай? На ендокринолог ли се ходи или при АГ?
Не мога да преценя прогестерона дали е добре, струва ми се нисък Референтните стойности за първи триместър са:3.72- 158.68. Притеснявам се понеже имам един спонтанен аборт в 6г.с. и още не съм ходила на преглед при АГ.
Здравейте , запишете си час за ендокринолог , при бременност нивата на тсх се следят в определени седмици .Имам две деца и при двете съм се следяла при ендокринолог , за стойности наистина не се сещам .Ако ви изпишат хормон не се притеснявайте , трябва да го приемате , при следващи изследвания си пуснете и фт3 .

Общи условия

Активация на акаунт