Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 398
  • 734
  •   1
Отговори
# 360
Аз знам, че се пуска на 3ти ден, заедно с Инхибин и смятам и аз да пускам след около седмица. Според мен, ако искаш да го направиш като хората си го пусни на 3ти ден, след като си пускала и преди и го следиш. Ако е чак в 5ти ден рискуваш да не е адекватен резултата. Предния път на кой ден го пусна?

# 361
Денис, току-що ми излезна резулатът на:
Скрит текст:
TSH   S        2.37       mIU/L     0.55 - 4.78     CLIA *
Free Т4 (fT4)   S        15.88       pmol/L     11.5 - 22.70     CLIA *

не приемам хормон, имам 2 малки възелчета и леко нарушена структура на ЩЖ, като цяло само следим... но си имам разни симптоми, косопад и т.н.,

Какво ще ме посъветваш и с какво мога да сваля ТСХ-то?
Благодаря Simple Smile
Показват Хипофункция на ЩЖ.
Моят съвет е прием на медикамент, ... защото така се "мъчи" ЩЖ, не се доставя нужното кол-во хормон на всички органи и тъкани, вкл. мозъка, сърцето, метаболизма ( ако сега нямаш ИР, след време и това може да ти се появи като проблем), важен вкл. и за психиката и т.н. ..., а и може да отключиш Хашимото - Автоимунно заболяване. Косопадът е най-малкото, което се случва.
Консултирай се с Ендокринолог и ... го поразпитай за това, какво се случва с тялото, в дългосрочен план, ако ЩЖ не функционира нормално.
http://store.picbg.net/pubpic/6A/47/93e6e75424046a47.jpg
Anguished да не кажа, че вече имам почти всички симптоми, но освен сама да си назнача хормон, не знам друго какво да направя... Всеки казва "в норма е" Rolling Eyes , а аз си усещам, че нещата не са добре.
Моля за препоръка на ендокринолог, който ще обърне внимание на тези неща.

# 362
доцент Пламен Попиванов, Александровска болница, София, аз съм изключително доволна, прегледа е подробен - първия 3 часа, втория час и половина

# 363
  • София
.... да не кажа, че вече имам почти всички симптоми, но освен сама да си назнача хормон, не знам друго какво да направя... Всеки казва "в норма е" Rolling Eyes , а аз си усещам, че нещата не са добре.
Моля за препоръка на ендокринолог, който ще обърне внимание на тези неща.
Д-р Катя Тодорова, но трябва да и покажеш и Т3 (ТСХ, Т3 и Т4)

# 364
Здравей, denis. Бях споделила, че имам секреция от гърдите 9 месеца, след като спрях да кърмя второто си дете. Направих мамография, както и цитология на секрета. Всичко е наред, няма туморни клетки. Бях на ендокринолог. Прегледа ми щитовидната на ехограф, там също няма проблеми. Назначи ми пролактин. Днес ми е четвърти ден от цикъла. Пуснах сутринта пролактин и ТСХ за всеки случай. Резултатите са следните:
Пролактин- 11.11ng/ml при реф. с-сти- 5.18- 26.53
ТСХ- 0.968uIU/ml при реф. с-сти- 0.350- 4.940

Не приемам никакви хормонални лекарства. Цикълът ми е напълно редовен. Секрецията все още продължава. При това положение има ли смисъл пак да се върна при ендокринолога, или да приема, че е нормално, и ще отшуми с времето? Лекарката самата ми каза, че ако всичко е в норма, няма смисъл да ровя повече.

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 12:50 от Forest rain

# 365

Може ли малко помощ за разчитането моля ви
Изследванията са направени на 3 ден от цикъла целим износване на бебе тъй като бременност има вече три пъти  но не успявам да износя всичко друго също е проверено и е в норма

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 13:23 от vikinci

# 366
  • София
Здравей, denis. Бях споделила, че имам секреция от гърдите 9 месеца, след като спрях да кърмя второто си дете.
Скрит текст:
Направих мамография, както и цитология на секрета. Всичко е наред, няма туморни клетки. Бях на ендокринолог. Прегледа ми щитовидната на ехограф, там също няма проблеми. Назначи ми пролактин. Днес ми е четвърти ден от цикъла. Пуснах сутринта пролактин и ТСХ за всеки случай. Резултатите са следните:
Пролактин- 11.11ng/ml при реф. с-сти- 5.18- 26.53
ТСХ- 0.968uIU/ml при реф. с-сти- 0.350- 4.940

Не приемам никакви хормонални лекарства. Цикълът ми е напълно редовен. Секрецията все още продължава. При това положение има ли смисъл пак да се върна при ендокринолога, или да приема, че е нормално, и ще отшуми с времето? Лекарката самата ми каза, че ако всичко е в норма, няма смисъл да ровя повече.
Здравей!
Радвам се, че няма проблем.
Изследванията са супер.

Скрит текст:
Може ли малко помощ за разчитането моля ви
Изследванията са направени на 3 ден от цикъла целим износване на бебе тъй като бременност има вече три пъти  но не успявам да износя всичко друго също е проверено и е в норма
Здравей!
Инсулин само на гладно ли е изследван?! Не мога да преценя дали има или не ИР... HOMA индекса е супер, но той не винаги показва ИР
Пролактинът е висок - провери ТСХ, Т3 и Т4.
Е2 е нисък, може да показва, че МЦ ще бъде по-дълъг или ановулаторен.
ФСХ е висок - нещо потиска функцията на яйчниците... може да има и някоя киста?! Добре е да те видят на УЗ

Последна редакция: чт, 21 апр 2022, 13:38 от denis.

# 367

Здравей!
Инсулин само на гладно ли е изследван?! Не мога да преценя дали има или не ИР... HOMA индекса е супер, но той не винаги показва ИР
Пролактинът е висок - провери ТСХ, Т3 и Т4.
Е2 е нисък, може да показва, че МЦ ще бъде по-дълъг или ановулаторен.
ФСХ е висок - нещо потиска функцията на яйчниците... може да има и някоя киста?! Добре е да те видят на УЗ
[/quote]
Инсулинат е на гладно и жадно правен,тези завишено стойности могат ли да пречат за износването на здрава бременност вече имам и всичките приключват нямам тромбофилия НК клетки в норма спермограма перфектна

# 368
Здравейте,днес правих обременяване с глюкоза може ли да ми кажете тези стойности какво означават 0-5.40;60-5.80;120-4.99

# 369
Здравей Денис,

аз да попитам, но предполагам, че просто едната лаборатория, в която винаги си правя тестта сега нещо показва грешни резултати. Отидох пак в същата лаборатория, но друга локация миналия петък и измерих ТСХ (без да съм пила хормон) - беше над нормата 4.65. В понеделник отидох за други изследвания в моята си локация и рещих пак да пусна ТСХ (но бях пила хормон) беше 0.56. За да потвърдя дали може да е от хормона само днес пак пуснах изследване в моята си локация без да съм пила хормон и е под долната граница..... 0.22?
Нямам идея кое изследване е вярно ... едното над, другото под границата .... Доколкото знам хормона няма как да варира толкова в рамките на няколко дни?
единственото което почнах да пия от няколко дни е витамин Д по 7 капки на ден.Други добавки, лекарства и витамини не пия
По прнцип имам Хашимото, пия еутирокс и последните години след прием на хормон стои около 2

Благодаря предварително

# 370

Сега излезе и резултат от 120 Мин след обременяване

# 371
Здравейте,днес правих обременяване с глюкоза може ли да ми кажете тези стойности какво означават 0-5.40;60-5.80;120-4.99
Ако това е кръвната захар, аз мисля, че е добре. Но не ти ли пуснаха и инсулин? Трябва да има и трикратен инсулин за това изследване и се тълкува заедно с кръвната захар - по него се разбира дали имаш ИР.

# 372
Да,пуснаха ми и инсулин но след почивните дни ще излезе резултата.Мен точно ИР ме притеснява😐Благодаря🙂

# 373
Здравейте, момичета! Здравей, Денис! Не съм писала до сега в тази тема, но имам нужда от съвет. Днес направих изследвания на първи ден от цикъла
 FSH 6.94mlU / Фол. до 12,5; ов. до 21,5; лут. до 7.7/ и на
Естрадиол 220.10 pg / Фол. до 12.5-166;ов. 85,51-498; лут. 43.8- 211; мено. 5-54.7/
От клиниката където ги пратихме ни казаха, че резултатите не са добри.
Уточнявам, че преди два месеца имах FSH 65 и по- принцип съм с ИЯР. В резултат на това ми изписаха Фемостон. Два месеца по- късно резултата е този. Какви трябва да са стойностите момичета на тези два хормона и как да ги регулирам?

Последна редакция: пт, 22 апр 2022, 16:06 от Sun-shine*

# 374
  • София
Здравейте, момичета! Здравей, Денис! Не съм писала до сега в тази тема, но имам нужда от съвет. Днес направих изследвания на първи ден от цикъла
 FSH 6.94mlU / Фол. до 12,5; ов. до 21,5; лут. до 7.7/ и на
Естрадиол 220.10 pg / Фол. до 12.5-166;ов. 85,51-498; лут. 43.8- 211; мено. 5-54.7/
От клиниката където ги пратихме ни казаха, че резултатите не са добри.
Уточнявам, че преди два месеца имах FSH 65 и по- принцип съм с ИЯР. В резултат на това ми изписаха Фемостон. Два месеца по- късно резултата е този. Какви трябва да са стойностите момичета на тези два хормона и как да ги регулирам?
Здравей!
Няма ли ЛХ?
Според мен, може да има някаква киста?! Трябва да те видят на УЗ. Е2 е много висок.
Сигурно ли е, че е 1-ви ден от МЦ?!, да не би да е някакво зацапване само, да не е същинска М.

Ако няма киста - може да си с високи нива на андрогените, на Инсулина (ИР)... и от там тези високи нива на Е2
Е2, най-общо, не трябва да е по-висок от 50, даже и това е много (според мен)

Общи условия

Активация на акаунт