Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 386
  • 734
  •   1
Отговори
# 375
Много, много благодаря Денис! Flowers Rose
Много се притесних сега... От едната крайност за бебче, да не тръгнем за онкологията накрая...
Аз това изследване го пуснах първите два часа, като малко преди да вляза в лабораторията усетих, че имам по-силно кървене... Не съм сигурна заради това ли е или не...
Относно преди 6м. изследвах гликиран хемоглобин и беше ок.
За киста нищо не ми спомена АГ/ ходих при нея през седмицата.
Остава да са андрогените...

Може ли да те помоля за още един съвет Денис? На 25-ти утре ще ми е четвърти ден от цикъла. Може ли да ме посъветваш какви хормони/ и не само да пусна/ за изследвания? Има ли значение кога ще пусна за андрогените? За ИР- гликиран хемоглобин? А от половите хормони кои да пусна? На девети ден от цикъла мисля отново да отидем до Турция да ме видят и да си изкажат мнението, но много ми се иска и да имам някакви изследвания, които да огледат лекарите.

И още нещо.... Много четох за добавките в другите теми.. В момента пия МВИ, вит. Е, вит. Д, Л-аргинин, Q10, коластра, зелени водорасли, ЕМК, вит. В12, калции+магнезии + цинк и ФЕМОСТОН.
Може ли заради някои от тези добавки да се е получило така?

Много,много ти благодаря още веднъж!

# 376
  • София
Много, много благодаря Денис! Flowers Rose
Много се притесних сега...
Скрит текст:
От едната крайност за бебче, да не тръгнем за онкологията накрая...
Аз това изследване го пуснах първите два часа, като малко преди да вляза в лабораторията усетих, че имам по-силно кървене... Не съм сигурна заради това ли е или не...
Относно преди 6м. изследвах гликиран хемоглобин и беше ок.
За киста нищо не ми спомена АГ/ ходих при нея през седмицата.
Остава да са андрогените...

Може ли да те помоля за още един съвет Денис? На 25-ти утре ще ми е четвърти ден от цикъла. Може ли да ме посъветваш какви хормони/ и не само да пусна/ за изследвания? Има ли значение кога ще пусна за андрогените? За ИР- гликиран хемоглобин? А от половите хормони кои да пусна? На девети ден от цикъла мисля отново да отидем до Турция да ме видят и да си изкажат мнението, но много ми се иска и да имам някакви изследвания, които да огледат лекарите.

И още нещо.... Много четох за добавките в другите теми.. В момента пия МВИ, вит. Е, вит. Д, Л-аргинин, Q10, коластра, зелени водорасли, ЕМК, вит. В12, калции+магнезии + цинк и ФЕМОСТОН.
Може ли заради някои от тези добавки да се е получило така?

Много,много ти благодаря още веднъж!
Добре е да те види лекар на УЗ и той да прецени, каква може да е причината за по-високите нива на Е2.
На 4 ден от МЦ - може да провериш Андрогените - ДХЕА, Тестостерон, Андростендион  и да направиш тест за ИР ... нито ГХ, нито НОМА индекса са максимално обективни за да покажат дали има или не ИР.
Друг андроген е 17ОН Прогестерон, но той се изследва точно на 3 ден от МЦ ... не давай излишни пари, за да го изследваш на 4-ти ден от МЦ.
За добавките които приемаш - Ок., те не влияят на нивата на хормоните, не в тях е причината.
За Фемостон - зависи какъв е (1/5, 2/10...) и кога е приеман... ако предния или същия ден - може да е и от него, макар че нивата ти са доста високи, за да е само той причината?!

Не бързай да се притесняваш, а и нали затова се правят тези изследвания, за да се открие проблем (ако има)  и да се коригира докато  е време... не в последствие да повишава риска и да се случват неприятни неща.
Няма нищо по-лошо от това, никъде да не се открива проблем - всичко да ти е наред ( изследвания, прегледи и т.н.), а да не може да се зачене или, ако това се случва, бременността да не се развива и да се случва поредица от аборти.
Почти всичко може да се коригира, няма от какво толкова да се притеснявате.

# 377
Здравейте може ли да ми кажете дали високите нива на пролактин пречат за износване на бременност и предизвиква ли спонтанни аборти

# 378
  • София
Здравейте може ли да ми кажете дали високите нива на пролактин пречат за износване на бременност и предизвиква ли спонтанни аборти
https://bg-mam.ma/p/1407587/44643168

# 379
Здравейте,
Моля за помощ, ако някоя от вас е имала същия проблем...
2019 година съм оперирана - операция на щитовидната жлеза, десен лоб махнат изцяло. След операцията започнаха проблемите с менструалния цикъл, нередовен е. От една година правим опити за второ дете, но несполучливи са опитите. Преди два дни ми направиха други хормонални изследвания, естрадиол, фсх, лх и други и докторката каза, че ми е настъпила ранна менопауза и че невъзможно е вече да забременея по естествен път. Направо съм отчаяна , на 32 години съм и много искаме второ дете, моля друга ако е имала подобен проблем да сподели, има ли начин как да нормализирам тези хормони естроген, прогестерон?

# 380
Много благодаря, Денис! Видях вчера какво ми написа и днес пуснах изследвания на тези хормони. Резултатите са готови. Много ли е зле положението според теб. Май само тестостерона е що-годе добре...

И все се чудя дали този фемостон дето го пия трети месец 2/10 и то вечер късно, не оказва ли влияние. От начало се чувствах добре, не треперех толкова, нямаше го това напрежение и поне ми идва МЦ. Но последно време пак се усещам напрегната и сън не ме лови.

Последна редакция: пн, 25 апр 2022, 11:50 от Sun-shine*

# 381
  • София
Много благодаря, Денис! Видях вчера какво ми написа
Скрит текст:
и днес пуснах изследвания на тези хормони. Резултатите са готови. Много ли е зле положението според теб. Май само тестостерона е що-годе добре...

И все се чудя дали този фемостон дето го пия трети месец 2/10 и то вечер късно, не оказва ли влияние. От начало се чувствах добре, не треперех толкова, нямаше го това напрежение и поне ми идва МЦ. Но последно време пак се усещам напрегната и сън не ме лови.
Андростендионът е висок и той може да е причина за по-високи нива на Е2...а той може да е висок от висок Инсулин напр., ако си с ИР?! Висок Пролактин и ТСХ - също.
ДХЕА е малко висок?! - следи го.
Ендокринолог трябва да прецени.

ПП.
Ако приемаш или си приемала скоро някакви билки, зелении, които са богати на фитоестрогени - също може да са причина.
Провери нивата на цинк, мед и селен

# 382
Здравей, Денис,

Пуснах си профилактично годишните изследвания. Искам да те питам според теб стойностите оптимални ли са, понеже това, че са в референтни знам, че не значи нищо. Според мен Б12 и Фолат могат да бъдат и по-високо - да взимам ли добавки?
Странно ми е и за цинк - предишни години винаги ми е бил 1:1 с мед, около 19, сега е скокнал над горна граница, а медта е паднала - подозирам, че е понеже няколко месеца ядох доста скариди и калмари, а те май са богати на цинк и явно съм усвоила добре Simple Smile Въпросът ми е дали ще ми се изчисти сам излишния цинк или трябва да приемам мед като добавка?
DHEA-S също винаги съм се чудила в средата или в горна граница трябва да бъде?

Благодаря ти предварително за коментарите!

Скрит текст:

# 383
Не съм много сигурна дали мнението ми е за тук, но да попитам. Как влияе режим с ниски въглехидрати при изследването за инсулин? Какво отклонение би дало в резултатите?

# 384
Най-много да е по-ниска захарта и инсулинът и да имате кетони в урината. Зависи от колко време се спазва режимът и колко часа глад е имало преди изследването.

# 385
  • София
Здравей, Денис,

Пуснах си профилактично годишните изследвания. Искам да те питам според теб стойностите оптимални ли са, понеже това, че са в референтни знам, че не значи нищо. Според мен Б12 и Фолат могат да бъдат и по-високо - да взимам ли добавки?
Странно ми е и за цинк - предишни години винаги ми е бил 1:1 с мед, около 19, сега е скокнал над горна граница, а медта е паднала - подозирам, че е понеже няколко месеца ядох доста скариди и калмари, а те май са богати на цинк и явно съм усвоила добре Simple Smile Въпросът ми е дали ще ми се изчисти сам излишния цинк или трябва да приемам мед като добавка?
DHEA-S също винаги съм се чудила в средата или в горна граница трябва да бъде?

Благодаря ти предварително за коментарите!

Скрит текст:

Здравей!
Само Цинкът е малко висок, но не е проблем - може да е и от храна. Преразгледай храненето си и известен период избягвай храните богати на цинк - яйца, телешко/говеждо, тиквени семки напр. и т.н.
Предполагам, че ще се нормализира... не съм фен на приема на мед (само). Ако нямаш проблем с желязото, хемоглобин, феритин...вероятно е нещо моментно.
Медта е паднала, защото цинка е висок, когато цинка се нормализира и тя ще се нормализира ( повиши малко).
Ако ти се налага някога да приемаш цинк - за кожа, за първи симптоми и т.н.... избирай продукт, който да съдържа повече мед ( то и затова си има различни съотношения на цинк:мед... който е с по-високи нива на андрогените напр., трябва да взема това под внимание).
Следи какви добавки приемаш сега - не трябва да съдържат цинк ... поне, докато той не се нормализира.
В12 и ФК са ниски, добре е да ги приемаш ... те също имат връзка с Хемоглобин, желязо и е много вероятно ако повишиш малко нивата им, цинка да си влезе в по-нормални граници.
Ако В12 и ФК са ниски, е много вероятно Хомоцистеин-а да се повишава, а това е един скрит риск ( за ССС-ма, те са важни и за нервна система/неврони, аксони, за ДНК, за мозъка, очите   ... ) и е желателно да се коригират, когато не са в нормални граници.
За В12  500 до 1000 мкг/дн.... трябва да е на горна граница. ФК си е 400мкг/дн. Може да избереш продукт, в който има и В6 ... и да са метилирани форми.
За DHEA-S тълкува се заедно с други хормони, важни са също и годините и т.н.
Андрогените при теб са добре сега ... помня, че при теб имаше андроген с по-високи стойности, но не си спомням точно кой ... предполагам, че беше Андростендион, но може и да бъркам. Той и сега е една идея по-висок, но не е проблем. Цинкът (мед и селен също) има отношение към нивата на андрогените, затова е желателно да се следи (+ мед и селен)
Като цяло са добре, не се притеснявай Peace
Вит. Д е добре.

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 07:48 от denis.

# 386
Здравей Денис,
ако може коментар върху резултата. Благодаря много!

Последна редакция: ср, 27 апр 2022, 13:28 от Не се сърди, човече

# 387
Здравейте, може ли помощ с разчитане на изследванията? Необходимо ли е да изследвам и други хормони? И проблем ли това, че не съм ги пуснала тези по време на цикъл?

# 388
Здравейте!
Денис, пиша редовно в темата за БТ. Днес ми е 12-ти или 13-ти ден от О (само засечена по метода на БТ).
Днес направих тест за Б и излезе бледа втора черта.
Пуснах прогестерон и ЧХГ. Как ти се струват резултатите?
Благодаря!

# 389
  • София
Здравейте!
Денис, пиша редовно в темата за БТ.
Скрит текст:
Днес ми е 12-ти или 13-ти ден от О (само засечена по метода на БТ).
Днес направих тест за Б и излезе бледа втора черта.
Пуснах прогестерон и ЧХГ. Как ти се струват резултатите?
Благодаря!

Здравей!
Много, много се радвам Hug
Тихичко, Честито!
Супер са изследванията - повтори ги след 2-3 дни
На УЗ-преглед, когато ЧХГ е над 1000

Лека, спокойна и безпроблемна бременност Peace

ПП.
Провери ТСХ, Т3 и Т4, вит.Д, В12, ФК, В6 и Хомоцистеин

Общи условия

Активация на акаунт