Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 48 198
  • 734
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте Денис преди няколко дни ви писах за мойте изследвания обаче не бяха готови всичките сега ще откача целия лист и моля за коментар

# 391

Моля за коментар,на 22ден от цикъл са правени,в норма ли е прогестерона?

# 392
Според вас притеснителен ли е резултата на прогестерона? На 26.04 беше 107.6 , а днес е спаднал:

# 393
  • София
Скрит текст:
Прогестеронът не показва да е имало О. до 22 ден на МЦ.
Прогестерон се изследва точно на 7-ми ден след О. и ако няма О. - не се изследва, защото - няма прогестерон... той започвада се синтезира след О. ( от ЖТ, което се формира от спукания фоликул, т.н. Доминантен Фоликул или Граафов). ЖТ е една жлеза с вътрешна секреция, която синтезира този прогестерон, който ние изследваме след О. за да видим дали е имало такава или не. По неговите нива съдим какво точно се е случило.
Ако е назначен от лекер е добре лекар да го коментира, но ако искаш коментар от тази тема ( или другата за Хормоните) е желателно да го пускаш с Е2 - за да получиш и малко повече информация по въпроса... ако желаеш Simple Smile
Имаш сериозен дефицит на вит. Д - трябва да го приемаш + вит.К (МК-7)
Провери също желязо, феритин, трансферин, ЖСК, хемоглобин ( тълкуват се заедно) , цинк, мед и селен ... поне тези  Simple Smile защото е много вероятно и там да има дефицити.

Нищо страшно, не се притесняваш - дефицити се попълват, а за О. - може да е по-късна или просто този МЦ да е бил ановулаторен... 1 на 12 МЦ е нормално да има такъв МЦ...за всяка жена Simple Smile

Според вас притеснителен ли е резултата на прогестерона? На 26.04 беше 107.6 , а днес е спаднал:
Скрит текст:
На кой ден, след О. са правени първите и следващи изследвания. Дай и ЧХГ от предни изследвания, моля
Посочи ги по ден от МЦ, не по дати
На ЕЦ ли е зачеването, при Инвитро ли? Ако е с трансфер - колко яйцеклетки?!
Дай малко повече информация, моля.... Приеман ли е прогестин - ако да, кога?! Какъв - депо или обикновен?!

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 08:04 от denis.

# 394
Последен МЦ - 27.03, предполагаема О -10.04 (този месец бях решила да не я следим). Първи положителен уринален тест 21.04, естествено забременяване, без допълнителен прием  на прогестерон.

Първо изследване на 26.04 (два дни закъснение) :

Второ изследване на 28.04(четири дни закъснение):

# 395
Скрит текст:
Прогестеронът не показва да е имало О. до 22 ден на МЦ.
Прогестерон се изследва точно на 7-ми ден след О. и ако няма О. - не се изследва, защото - няма прогестерон... той започвада се синтезира след О. ( от ЖТ, което се формира от спукания фоликул, т.н. Доминантен Фоликул или Граафов). ЖТ е една жлеза с вътрешна секреция, която синтезира този прогестерон, който ние изследваме след О. за да видим дали е имало такава или не. По неговите нива съдим какво точно се е случило.
Ако е назначен от лекер е добре лекар да го коментира, но ако искаш коментар от тази тема ( или другата за Хормоните) е желателно да го пускаш с Е2 - за да получиш и малко повече информация по въпроса... ако желаеш Simple Smile
Имаш сериозен дефицит на вит. Д - трябва да го приемаш + вит.К (МК-7)
Провери също желязо, феритин, трансферин, ЖСК, хемоглобин ( тълкуват се заедно) , цинк, мед и селен ... поне тези  Simple Smile защото е много вероятно и там да има дефицити.

Нищо страшно, не се притесняваш - дефицити се попълват, а за О. - може да е по-късна или просто този МЦ да е бил ановулаторен... 1 на 12 МЦ е нормално да има такъв МЦ...за всяка жена Simple Smile

Благодаря много
Всъщност е след доказана овулация,но фоликулът се е спукал доста малък като размер,чух се с АГ,ще се пие дуфастон,дано да овладея нещата и скоро да има резултат Simple Smile

# 396
  • София
Последен МЦ - 27.03, предполагаема О -10.04 (този месец бях решила да не я следим). Първи положителен уринален тест 21.04, естествено забременяване, без допълнителен прием  на прогестерон.

Първо изследване на 26.04 (два дни закъснение) :
Скрит текст:

Второ изследване на 28.04(четири дни закъснение):
Днес, трябва да е 19-ти ден след О. (по твоите сметки)?!
Прогестеронът е бил малко висок, което не е проблем и често се случва. Това, че сега е по-нисък - все още не е проблем, защото нивата му са достатъчно високи. Важното е, той да не продължава да се понижава - следи го през 3-4 дни, но в една и съща лаборатория, за да имаш база за сравнение.
ЧХГ засега си е добре, нивата са достатъчно високи и могат да те видят и на УЗ.

Тихичко, Честито!
Лека, спокойна и безпроблемна бременност.

ПП.
Ако не ти е проблем, изследвай и Е2

# 397
Здравейте! Следя темите отдавна и дойде моят ред да пиша. На 21 г и правим опити за бебе. Имам един спонтанен аборт миналата година и от 3 месеца правим опити и не се получава. От 2 месеца цикъла ми идва на 30-35 ден, а този месец отново закъснява, а вече стана 35 ден. Нямам ПМС, освен болки в гърдите.
Това са ми изследванията от днес.
Имам записан час за ендокринолог и гинеколог. И исках да попитам дали тези изследвания ще важат до 17.05, понеже ми е тогава часа за ендокринолог, а лекарката не ми вдига за я попитам?

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 16:27 от Mia_00

# 398
Здравейте! На 26 години съм, правим опити за бебе от известно време, имам и една биохимична бременност ноември месец.
Може ли коментар на изследванията, щитовидните са от миналият месец, репродуктивните от днес, на трети ден от цикъла.
Цикъла ми е редовен на 27, 28 дни, но доста оскъден + кафяво течение преди и след него.
Благодаря предварително!

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 14:32 от hihopo

# 399
Здравейте!
Денис, пиша редовно в темата за БТ. Днес ми е 12-ти или 13-ти ден от О (само засечена по метода на БТ).
Днес направих тест за Б и излезе бледа втора черта.
Пуснах прогестерон и ЧХГ. Как ти се струват резултатите?
Благодаря!

Здравейте отново!
Денис, днес пуснах отново ЧХГ и прогестерон, 14ти ден от О е.
Прогестеронът е спаднал малко от 84 на 78.
Какво мислиш?
Предполагам, че ЧХГ е ок.

Последна редакция: пт, 29 апр 2022, 17:11 от Twice

# 400
  • Пловдив
Здравей, Денис! Моля за поглед върху моите изследвания-има ли ИР?

# 401
  • София
Скрит текст:
Здравейте!
Денис, пиша редовно в темата за БТ. Днес ми е 12-ти или 13-ти ден от О (само засечена по метода на БТ).
Днес направих тест за Б и излезе бледа втора черта.
Пуснах прогестерон и ЧХГ. Как ти се струват резултатите?
Благодаря!

Здравейте отново!
Денис, днес пуснах отново ЧХГ и прогестерон, 14ти ден от О е.
Прогестеронът е спаднал малко от 84 на 78.
Какво мислиш?
Предполагам, че ЧХГ е ок.
Скрит текст:
Здравей!
Прогестеронът е добре, но го следи, докато не те видят и на УЗ ... поне.
ЧХГ си е добре. Peace

Здравей, Денис! Моля за поглед върху моите изследвания-има ли ИР?
Скрит текст:
Здравей!
Да, има ИР и трябва да вземеш мерки - режим на хранене, спорт, добавки, медикамент...
Провери ТСХ, Т3 и Т4, защото ако си с Хипофункция на ЩЖ, много по-трудно ще я контролираш, ако не подпомагаш функцията на ЩЖ.

Последна редакция: сб, 30 апр 2022, 15:45 от denis.

# 402
Здравейте! Следя темите отдавна и дойде моят ред да пиша. На 21 г и правим опити за бебе. Имам един спонтанен аборт миналата година и от 3 месеца правим опити и не се получава. От 2 месеца цикъла ми идва на 30-35 ден, а този месец отново закъснява, а вече стана 35 ден. Нямам ПМС, освен болки в гърдите.
Това са ми изследванията от днес.
Имам записан час за ендокринолог и гинеколог. И исках да попитам дали тези изследвания ще важат до 17.05, понеже ми е тогава часа за ендокринолог, а лекарката не ми вдига за я попитам??

# 403
Ще може ли мнение?

# 404
  • София
Здравей Денис!След установена Хипофункция на ЩЗ,ендокриноложката ми изписа Л-ТИРОКСИН 50,и ми каза да пусна тези изследвания.В сряда съм при нея пак,да ми каже какво следва.Но ако мога да помоля за твоето мнение,ще съм благодарна!

Общи условия

Активация на акаунт