Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 255
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
  • София
Здравейте!След два месеца прием на Л-ТИРОКСИН 50mg
Скрит текст:
Може ли да помоля за мнение на изследванията?
Здравей!
Трябва да посочваш и какви са били изходните нива, за да може да се прецени дали дозата е подходяща.

При прием на този медикамент, е много важно и дали се спазват всички условия - да се приема сутрин рано,  с вода (повече), веднага след сън, поне 2 часа след приема да не се храниш и да пиеш кафе, дори и безкофеиново... и нищо, което съдържа кофеин ( чай и т.н.) ... 10 часа интервал от вит. Д, желязо....
В деня на изследването не трябва да се приема медикамента.

Според мен - или не го приемаш правилно или дозата не е оптимална.

# 616
Денис, аз имам подобен въпрос. Бременна съм и от 5 г.с. приемам Euthyrox 50 micrograms сутрин. Става ми лошо 1-2 часа без храна и прием на течности, затова си навивам аларма (в 6 и 30 например), пия хапчето, лягам и ставам в 8 и 30 и вече си ям и пия вода. Това проблем ли е?

ПС В понеделник съм на кръвни изследвания и урина и предполагам в такъв случай, не трябва да пия хапчето сутринта, както досега, а след изследването?

Много ти благодаря предварително!

# 617
Дейзи, не е проблем. Аз съм на л тироксин и понякога ставам много рано, изпивам го и си лягам пак. Но докторката ми казва, че вместо 2, 1 час е достатъчно да се изчака. Но не е хубаво мисля, да се ядат млечни продукти и поне няколко часа да се избягват. Също така поне няколко часа да са минали преди прием на други лекарства.  Ако ходиш на обикновени кръвни, не мисля че е проблем да го пиеш сутринта. Става въпрос за изследвания на тсх и останалите щитовидни.

# 618
Здравейте, искам да попитам наистина ли по време на бременност пролактинът се покачва?

# 619
Търсим причина за ужасен косопад. Направо кичури ми падат..
Имам тези изследвани хормони на трети ден от МЦ:

Тези трите хормона дхеа, андростендион и инсулин не са на гладно. Бях хапнала залък хляб и две хапки кашкавал. Правени са десетина дни преди МЦ.

На елтироксин съм от няколко години, имам СПКЯ и лека ИР. Завишен Мат не съм имала преди...Това е новото за мен.

Последна редакция: ср, 13 юли 2022, 23:14 от Jupiter sea

# 620
Здравейте, не мога да говоря за хормоните ,но при мен се получи също косопад когато изкарах Ковид, не знам дали е вторичен ефект, но наистина доста ми окапа, какви ли неща не пробвах шампоан от лук, ампули, втриване на чесън веднъж и накрая намерих един шампоан от коприва натурален, не ми излиза нова коса , но поне не капе.
Търсим причина за ужасен косопад. Направо кичури ми падат..
Имам тези изследвани хормони на трети ден от МЦ:

Тези трите хормона дхеа, андростендион и инсулин не са на гладно. Бях хапнала залък хляб и две хапки кашкавал.

На елтироксин съм, имам СПКЯ и лека ИР. Завишен Мат не съм имала преди...Това е новото за мен.

# 621
Mialmа, благодаря за включването!
Ние карахме Ковид, аз доста тежко, но беше март месец...
Лаборантката също ми спомена, че след ковид се наблюдава засилен косопад при някои хора и почти нищо не помага.

# 622
Лаборантката също ми спомена, че след ковид се наблюдава засилен косопад при някои хора и почти нищо не помага.
При мен беше такъв косопада миналата година след тежък ковид. Трая 3 месеца, после спря, и започна нов растеж -доста засилен. Аз съм с хипофункция на щз, но не антителата не са ми завишени. Не знам дали и това може би дава отражение за косопада. Може би някой по-запознат тук ще каже.

# 623
    [/list]
    Очакван М на 16.07 или 17.07, теста е с днешна дата, с леко зацапване (розово-кафяво). Според АГ е рано за тест ?

# 624
    • София
    Най- вероятно косопадът е точно от ковид- а, аз го карах февруари и април почна ужасен косопад, остана буквално половината коса/ не преувеличавам/. Както изведнъж започна, така и изведнъж спря, по мое мнение от само себе си, нищо, че пиех една шепа добавки. Така че, спокойно, ще мине и замине, ще израсте и нова коса, просто трябва малко време.
    П.П. Личният ми лекар каза, че има над хиляда пациенти, преболедували от ковид, и всяка втора жена се оплаква от косопад.

# 625
    • София
    Здравейте, искам да попитам наистина ли по време на бременност пролактинът се покачва?
    Здравей!
    Да, Пролактинът се повишава през цялата бременност, като през втората половина на бременността повече - важен за гърдите (увеличаване и развитие на самите млечни жлези) и подготовката им за лактацията... а преди това - важен за развитието на мозъка, нервната система,  белите дробове и т.н. - други негови, важни функции.

Ковид 19 и Косопад........... една от основните причини е, че при Ковид се унищожава много колаген от тялото, изчерпват се витамини и минерали, вкл. желязо, респ. феритин ( в последствие, не в активната фаза), активира се много ЩЖ, а тя рефлектира на други хормони.
    Ако се вземат мерки навреме, веднага след боледуването - почти няма косопад. нито един от моите познати и близки не получи силен косопад. Само при някои, по-несериозните  - нещо от типа на лек, сезонен косопад.... вместо здравей и как си, по-суетните все още се питаме - проблем с косата или кожата ? ( защото К19 отключва и/или обостря дерматологични проблеми, напр. АД и т.н.).От фриз. салон, който посещавам всеки месец, също получавам ценна и интересна, за мен, информация, какви проблеми имат клиентите с косата, след боледуване от К19  Simple Smile.
    Тайната е поне до една година, след Ковид да се следи за дефицити, да се приема колаген, храненето да е протеиново. Гадното е, че този косопад може да се появи до 1 год. след боледуване от К19.
    Следете нивата на Желязо, Феритин, ЖСК, Трансферин, Хемоглобин ( тълкуват се заедно), вит. Д, В12, Биотин, ФК, цинк, мед и селен ... ако има дефицити - своевременно ги коригиране, особено ако през този период се разболеете и от нещо друго - има друг възпалителен процес.

Скрит текст:
    Очакван М на 16.07 или 17.07, теста е с днешна дата, с леко зацапване (розово-кафяво). Според АГ е рано за тест ?
    Ако не сте таймирали О. (  с Прегнил и т.н., преди по-малко от 10 дни) ...?!... може да има зачеване.
    Повтори го след 2-3 дни, заедно с Прогестерон.
    Дано да е станало Peace

Последна редакция: чт, 14 юли 2022, 07:52 от denis.

# 626
    Привет, Денис. Според теб има ли връзка между Кандида албиканс и разни бактерии в корема, и хормоните? Накратко, възможно ли е проблемите със стомаха да окажат негативен ефект върху фертилитета?

# 627
    Здравей, Денис !
    Моля за мнението ти. Прилагам и изследванията направени на 7ми ден след овулация. Половите хормони в норма ли са ? Имам прекаран ковид месец януари и после в началото на март пак. При назначаване на изследванията ендокриноложката предположи, че вероятно ще имам завишение на антителата, но това ми се вижда доста Sad Възможно ли е желязото и витамините да са изчерпани от ковида? На повторна консултация съм следващата седмица, но ще съм изключително благодарна на твоя коментар. Какво друго би било хубаво да се изследва, имайки предвид, че желая да забременея Hands Pray

Здравей, Денис !

Моля за мнение. Изследванията са правени на 3 ден на МЦ. Благодаря Hands Pray

# 628
    Semmy_H, гледай витамините да са ти към горна граница 🙂

Благодаря много на всички! 🌷
    Денис, благодаря за изчерпателния отговор! 🌷

Гледам да се храня предимно ВМНВХ, но не следя макроси стриктно. Пусках железен панел, вит.д, б12,фолат,биохимия също така..

Усещах умора и започна ужасен косопад, като си мислех, че може би е от ЩЖ..
    От вчера-онзи ден ползвам балсам с протеин и виждам подобрение и то за много кратко време. Отделно си взех и хапчета за коса, които съдържат пантотенова к-на, фолат, биотин, вит.е, цинк, мед, селен, желязо и ниацин.

А за високия МАТ какво мога да направя?

# 629
    Здравейте,

правим опити за бебе от три месеца, засега неуспешно. Тъй като преди съм имала нередовен цикъл, реших да си пусна изследване на репродуктивни хормони (бес прогестерон) на 3-ти ден от цикъла и излезе, че пролактинът ми е завишен (по принцип поне една седмица пред цикъл ми се подуват гърдите, но не е имало лактация). Моля ви за мнение Simple Smile Другата седмица запазих час и при ендокринолог.

Общи условия

Активация на акаунт