Изследване на ХОРМОНИ – 24 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 47 231
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
  • София
svetlib
На кой ден от МЦ са правени?

# 661
На 7 ден.  МЦ последните три-четири месеца не е редовен.

Последна редакция: чт, 21 юли 2022, 20:04 от svetlib

# 662
  • София
ЛХ е висок, Е2 - също, най-вероятно се образува и нараства ДФ.
ЛХ, ФСХ и Е2 трябва да се изследват точно на 3 ден от МЦ... защото в противен случай не са много обективни.

# 663
Благодаря Ви за отговора. Когато направи пак хормонален тест на 3 ден,  ще го споделя с Вас за коментар. Слънчево лято и до скоро.

# 664
Здравейте. Може ли коментар по резултатите на майка ми. Има проблеми с щит. жлеза на 53г.(все още има М но нередовна, ако е от значение) с възел,
TSH 1.47. глюкоза 6.34
Има час за другата седмица, но от лабораторията и казали само завишена глюкоза. И се е притеснила. Благодаря!

# 665
  • София
Здравейте. Може ли коментар по
Скрит текст:
резултатите на майка ми. Има проблеми с щит. жлеза на 53г.(все още има М но нередовна, ако е от значение) с възел,
TSH 1.47. глюкоза 6.34
Има час за другата седмица, но от лабораторията и казали само завишена глюкоза. И се е притеснила. Благодаря!
Здравей!
ТСХ е добре, но трябва да се проверят също Т3 и Т4.
КЗ е висока... може да е с ИР... трябва да направи обременяване с глюкоза
ИР не е страшна... трябва определен начин на хранене, спорт, добавки, медикамент.... малко повече воля и постоянство Simple Smile

# 666
Здравей, Денис. Днес ми е десети ден след овулация (5 дни преди цикъл) и ми излезе ЧХГ 6,55, а прогестерон - 49,74 nmol/L.
 …

Здравей, Денис,
Днес (48 часа след първото изследване) ми излязоха ЧХГ 21,31 и прогестерон 60,79 nmol/L. Остават ми три дни до цикъл.
Как върви, според теб?
Благодаря ти много!

# 667
  • София
Здравей, Денис. Днес ми е десети ден след овулация (5 дни преди цикъл) и ми излезе ЧХГ 6,55, а прогестерон - 49,74 nmol/L.
 …

Здравей, Денис,
Днес (48 часа след първото изследване) ми излязоха ЧХГ 21,31 и прогестерон 60,79 nmol/L. Остават ми три дни до цикъл.
Как върви, според теб?
Благодаря ти много!
Здравей!
Супер, най-вероятно има бременност... следи ги през 2-3 дни, докато не те видят на УЗ ( ЧХГ трябва да е над 1000).
Провери също ТСХ, Т3 и Т4, В12, ФК, Хомоцистеин, че там ако има отклонения, това носи риск... да ги коригираш по-отрано.
Стискам палци Peace

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 19:41 от denis.

# 668
Много благодаря! Simple Smile

# 669
Здравейте,

Може ли коментар за резултатите, изследването е правено на 4ти ден от мц.

TSH 4.06
Anti TPO (MAT) 7.11
Anti Tg (TAT) 14.44
Prolactin 409.8
LH 4.52
FSH 15.75
Estradiol 107.5

Благодаря!

# 670
Моля за мнение за тези резултати.. по-конкретно за щитовидната и половите хормони, че се притеснявам, а трябва да чакам до понеделник.. доколкото разбирам съотношението на LH и FSH не е ок? Изследванията са от 5ти ден след началото на менструация.

# 671
Здравейте, някой ще може ли да си каже мнението за този резултат?
Направен е на 7 ден след овулация.
Имам ендометриоза. Това ниско ли е като резултат, а и опитваме за бебе от скоро?
Трябва ли да го проверя и в другите фази?
Прогестерон   29.52   nmol/l
Прогестерон - Лутенизираща фаза   -0.37 - 58.51

# 672
  • София
Здравейте,

Може ли коментар за резултатите, изследването е правено на 4ти ден от мц.
Скрит текст:
TSH 4.06
Anti TPO (MAT) 7.11
Anti Tg (TAT) 14.44
Prolactin 409.8
LH 4.52
FSH 15.75
Estradiol 107.5

Благодаря!
Рефер. граници? дименсия ( мерната единица )???

Моля за мнение за тези резултати.. по-конкретно за щитовидната и половите хормони, че се притеснявам, а трябва
Скрит текст:
да чакам до понеделник.. доколкото разбирам съотношението на LH и FSH не е ок? Изследванията са от 5ти ден след началото на менструация.
От ПКК - според мен, си доста дехидратирана, но все пак говори и с ЛЛ
За Хормоните - ЛХ, ФСХ и Е2 се иследват точно на 3 ден от МЦ ..... на 5-ти ден не са много показателни, защото както е при теб с този висок ЛХ не може да се прецени защо е висок, дали защото си с ПКЯ или ще има много ранна О.?! Не мога да преценя. Ако са те гледали на УЗ или ще те гледат - по-точен коментар може да направи лекар (АГ)
На ЩЖ - добре са, но си с тенденция за Хипофункция на ЩЖ - просто да си го имаш предвид
Тестостеронът е на горна граница - тук връзката е или с ИР или да си с по-високи нива на андрогените и респ. да си с ПКЯ/СПКЯ ... трябва ( желателно е, ако искаш ) да провериш и другите андрогени.
Вит. Д е нисък ... при опити и желание за бебе, трябва да е 50-60 ... да речем че сега е лято и се очаква да се повиши( физиологично) ... тогава го изследваш късна есен и ако е нисък - задължително приемаш добавка вит.Д
Вит. Д - не трябва да пада под 20
В12 и ФК са ниски - трябва да се приемат.......... те държат Хомоцистеина в оптимални граници, освен другите им ползи, а той носи риск при бременност и износване ... и е важен - бебчо да е здрав
Когато пускаш контроли -проверявай ( ако искаш, желателно е) и Хомоцистеина

Нищо страшно - всичко се контролира/коригира

Здравейте, някой ще може ли да си каже мнението за този резултат?
Скрит текст:
Направен е на 7 ден след овулация.
Имам ендометриоза. Това ниско ли е като резултат, а и опитваме за бебе от скоро?
Трябва ли да го проверя и в другите фази?
Прогестерон   29.52   nmol/l
Прогестерон - Лутенизираща фаза   -0.37 - 58.51
Здравей!
Малко си на границата, но горе-долу е добре.
За ЕМ - колкото е по-висок Прогестерона, толкова по-добре, защото той тушира по-високите нива на естрогените, андрогените... които пък провокират ( карат да се развива) тази ЕМ.
Прогестеронът може да се потиска ( да се пречи на неговия синтез и респ. да е нисък) когато има по-високи нива на Пролактина ( там пък търсиш връзка с ТСХ, Андростендион, Тестостерон...) , Инсулин ( при ИР... там пък самата мазнина синтезира много естроген... освен яйчниците и/или от конвертирането на андрогените, напр. тук също може да има висок Тестостерон), 17ОН Прогестерон ( изследва се на 3 ден от МЦ), ДХЕА, Анндростендион, Тестостерон... ( ако идват от НбЖ).
Малко е сложно, но, то по принцип с Ендокринната с-ма си е много сложно.
Провери, ако искаш нивата на цинк, селен и мед - ако там има проблем, това влияе на андрогените.

Последна редакция: пн, 25 юли 2022, 07:10 от denis.

# 673
  • София
Денис, привет, с молба за мнение върху резултатите.

В края на март месец спрях медикаменти за неосъществил се ЗЕТ и сякаш започнах да качвам килограми. Нищо фрапиращо 2-3кг за 3-4 месеца но не го очаквах. По този повод си пуснах ЩЖ, полови и КЗ между другото, която доста ме изненада. Аз съм с ИР и с КЗ 5.9 от гимназията, но 1-2 пъти досега е излизало над горната граница. В последните 3 дни започнах диетичен режим с много ниско приемане на захари и рестриктивни калории, може ли на това да се дължи завишената КЗ?

Със сигурност ще ида на ендокринолог, но моля за молба за мнение дали тези резултати са довели до покачването на кг.

Половите хормони са правени на МЦ3, ЩЖ на МЦ8

Много благодаря за помощта.

# 674
Здравейте, днес си правих някои изследвания и ме изуми стойността на ТСХ. Винаги до сега е бил в порядъка на 1,5. Последно го пусках преди около 3 месеца и беше 1,47. Днес съм в потрес като видях това. За протокола да кажа - пия от 3 месеца някъде Беталок /бетаблокер/, изписан ми от кардиолог, заради пролапс на митрална клапа. Отделно пия аспирин протект, че имах висок хематокрит, казаха ми тогава че съм прекарала ковид, имах и много антитела, а съм ваксинирана преди 9 месеца. От месец пия Диокет, предписан ми от съдов хирург, заради подуване на прасците /каза ми че нямам разширени вени/.
Сутринта пих едно кафе, ако има значение. Притесних се направо от този резултат.

Общи условия

Активация на акаунт