Тема № 25 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"

• 29 503
  • 444
  •   1
Отговори
# 180
91% от които са неваксинирани. В Европа масово се разхлабват мерките, въпреки високата заболеваемост и до лятото ще са в историята. При положение, че ние НИКОГА няма да имаме техния процент на ваксинация, какво трябва да направим? Мерки завинаги?
Процента  не включва хората с купен документ за ваксинация. Реално цифрите са други.
Да, да си помечтем че е минало, и да забравим за 100те умрели на ден, повръща ми се, честно...
Всеки ден слушаме как хора без covid умират така и не успели да стигнат до лечение, защото такова им бе забранявано с наредба през почти половината година. Техния брой многократно надхвърля този на починалите от covid.  Позволихме си да решаваме че животa на болните от covid  е по-ценен от този на болните от сърце например. И докато за едните има все пак ваксина , на другите оставихме само да се молят и да  си мечтаят, че ще доживеят всичко това да е минало....и това с години.

Последна редакция: чт, 10 фев 2022, 08:58 от mamamari

# 181
  • Пловдив
Ромите от моето поколение говорят български, пишат и четат. 25-годишните роми нито едно от трите не могат. Голям процент българи са полуграмотни.Това, което аз предлагам, не са мерки до дупка, а като се ходи на училище, там да се случва това, което трябва да се случва. Но дали някой има нужда от знаещи и грамотни българи. Затова тези вопли относно ДО ми дойдоха в повече. Ще кажеш, че Айнщайн-овци произвеждат българските училища. А относно социализацията, видяхме наживо резултатите през тези две години. Плачевни са. Там сме по-зле и от грамотността. Социализацията представлява трапезата, чашата и бутилката. И той, че ми каже на мене! Крайно време е да се вземем в ръце и да помогнем на училището, защото сал едно училище пролет не прави. Да, ще тръгнат децата. Никоя пандемия не трае вечно, но за мен резултатът е по-важен от самия акт на ходене на училище.

# 182
Госпожата, за която писах на предната страница, има ваксина(2 броя), преболедувала е също, и пак го кара тежко. Аз само съм преболедувала, но пък го изкарах леко втория път. Какви са тези съчинения, дето ги пишете, че някои доброволно са решили да мрат? Аз такива не познавам. Обаче виждам, че вирусът не подбира според признака "ваксиниран". Не признава ваксините по мое мнение.  От това, което виждам.
Тъй че, малко по-леко с квалификациите

# 183
  • София
Тестове за ученици са осигурени до края на февруари. Дано след това да отпадне това плюнчене и всичко да е нормално. Старото нормално!
Старото нормално е минало, колкото и да си мечтаем няма да се получи, е никой не пречи да си скриете главата в пясъка, но това няма направи пустинята да изчезне.
Аз не желая да се спре тестването, от понеделник до сряда класа на сина ми са - 5 деца, болни от нещо си.

# 184
За сега ли говориш, или за преди ваканцията, 5 болни деца за 3 дни?

# 185
  • София
Говоря от 07/02 до 09/02 включително, много се изненадах и карах сина ми да премисли няколко пъти дали са пет и той каза че са най-малко пет, тоест може и да пропуска някое дете.

# 186
За жалост, това само подкрепя моето притеснение. Твоето детенце е присъствено сега. Нашите ще са присъствено от Понеделник. Моето притеснение е, че и в другите класове в момента в който тръгнат присъствено, ще се появят много болни ученици, и учители.

# 187
Това за неграмотните "братя" съм го виждала. Трябва да напише нещо, мъж на около 25. Казва, че в цялото семейство само бабата е грамотна и пише на всички всичко.
Има и неграмотни от нашите. Мъж на около същата видима възраст, пише името на майка си- РОмиЯнка, демек Румянка.
Син ми има теория за ДО и ПО. Според него в случаите на ДО се вижда как децата блеят и не работят и родителите смятат, че като са ПО, е нещо по-различно. Във втория случай просто не го виждат и смятат, че го няма.
Като цяло сме много антидискриминативно ориентирани, но вариантът ДО от декември насам е точно регламентирано дискриминативен. Всеки си взима решенията за себе си, своето семейство и своето дете като решава кое му натежава повече на везните. Тъкмо заболяемостта взе лееекинко да пада, сега е моментът да усилим разпространението.
Колкото до плановите хоспитализации- на хартия е ок. На практика- все тая. Броят легла извън ковидните е свит до минимум и едвам се настаняват спешните, а плановите къде ще слагаме, не е записано в решението. Може би да си прибираме у дома по един-двама, защо не и на спалнята по средата. Много персонал е в ковидните. Дори и да има евентуално легла, кой би провеждал лечението, не е ясно. Ето, щели да влязат 50 доброволци- ще освободят лекарски ресурс за другите отделения?!
Важни са решенията, не действителността. На хартия е цветя и рози.

# 188
  • София
В Ортопедията в Горна Баня например няма Ковид отделения, но пак не могат да правят планови операции. Има и лекари, и легла, но не може. Хора с проблеми чакат да им стане положението по спешност, за да ги оперират. Защо?
И тези дни се замислих за студентите. Тях ги пратиха в девета глуха и ги забравиха. Могат да ходят по кръчми, кафенета и дискотеки, но в Университета не може. Страшна мярка!

# 189
Могат да ходят по кръчми, кафенета и дискотеки, но в Университета не може. Страшна мярка!

Може от доста време. Още по Стойчово време се разреши присъствено обучение със сертификат.

# 190
  • София
Може на някакви практики. Другите са онлайн.
Мъжът ми е преподавател в един от факултетие на СУ и при тях и дума не става за присъствено.

# 191
  • София
Разреши им се, но ако искат. А те масово не искат и си карат онлайн. Само изпитите са присъствени.

# 192
Може да са си намерили работа и затова да не искат да ходят на лекции

# 193
Всъщност само част от изпитите са присъствени. Много от тях все още са във формат онлайн тестове.

# 194
  • София
Може да са си намерили работа и затова да не искат да ходят на лекции
Не ходят на лекции, не защото не искат, а защото няма присъствени лекции. Само онлайн. И упражненията им са онлайн. Това в СУ.
Уиш, всички изпити на дъщеря ми са присъствени.

Общи условия

Активация на акаунт