Тема № 25 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"

• 29 497
  • 444
  •   1
Отговори
# 195
Съвсем нищо няма да научат. Дори за по-леките специалности, като икономика, публична администрация и подобни, пак си трябват упражнения на място. Нали това също ние го плащаме? Значи, тестовете далеч не са това, което плащаме, дето трябва да боде очите

# 196
  • София
Който иска да научи, научава, но се губи голяма част от чара на студентството.

# 197
Обаче ние плащаме за всички;)

# 198
Уиш, всички изпити на дъщеря ми са присъствени.
Аз не оспорвам това. Но в много унверситети и специалности повечето изпити са онлайн. дори цъфти бизнесът с "ти ми дай потребителското си име и парола, за да ти взема изпита, а аз ще ти дам номера на банковата си сметка". Дотолкова процъфтява, че във Варненския универсситет са направили изпита на камера, като студентът има право да пише само на ръка и в края на изпита трябва да покаже написаните страници на камерата, преди да ги снима и качи в платформата.

# 199
  • София
Имам близка, която е учител по математика и тази сесия имаше няколко предложения да "помага" на изпит по математика в ТУ -София. Публикува няколко скрииншота от месинджъра си във ФБ.

# 200
Вие па, хахахаха.
Ох, преписването винаги го е имало.
Дъщеря ми е търсена да решава тестовете за изпитите на студенти по химия по същия начин. То нелепото е, че изпитите са елементарни за нея - гимназистката....

# 201
  • София
В залата трудно се преписва. Мъжът ми ги дебне като орел. Много мрази да се преписва. По милост ще даде някоя точка отгоре при оценяването, ако има правилна идея, но после е сгрешено в решаването. За преписвачите обаче милост няма.

# 202
  • София
Може на някакви практики. Другите са онлайн.
Мъжът ми е преподавател в един от факултетие на СУ и при тях и дума не става за присъствено.
Не е само СУ. Има университети, в които се водят присъствено часовете.

# 203
В залата трудно се преписва. Мъжът ми ги дебне като орел. Много мрази да се преписва. По милост ще даде някоя точка отгоре при оценяването, ако има правилна идея, но после е сгрешено в решаването. За преписвачите обаче милост няма.

Хайде сега. Частни случаи, ще кажа и аз на свой ред. И аз съм била студент. И знам как се преписваше още по мое време. Един на петима да мрази и да дебне. Останалото няма да го коментирам. В училище е същото. Сори.

# 204
В групата на син ми има един, по прякор Слушалката. На всички присъствени изпити му диктуват в слушалката и си ги взима, човекът. Последният изпит бил устен и като разбрал, си тръгнал. Laughing

# 205
  • София
ra2, по-изобретателни с техниката от студентите в ИТ специалностите едва ли има. Но и преподавателите не пасат трева. На устния изпит после от пръв поглед се разбира кой е преписвал и кой знае.

# 206
  • Ямбол
Извинете, но не се стърпях, понеже вече два пъти го чета, "син ми" аналог на "детенце" ли е, че не се членува?

По темата - тази седмица правих онлайн тест на 9 клас. Много лошо представяне. А в училище взимат участие и уж всичко са разбрали, но така е, когато си с нагласата, някой да ти прати готов отговор. Резултати - два класа средно с около 2,90, -3, 00 и един около 4, 00. От три класа има само една шестица и 3-4 петици.

# 207
  • Пловдив
Аз, по форуми, пиша по един начин. Иначе, по друг. И, да, тук мога са напиша мъж ми, но знам, че се пише съпругът ми, ако е подлог в изречението. Къде да си дам бележника да оценка. Разговорият стил, по форумите, за мен, е напълно приемлив, и нормален, начин на комуникация. Грамотността си личи по друго. Детенце, дори по форумите, никога не бих написала. Дъщеря ми никога не е обличана в роклички, панталончета, не е хранена с лъжички. Винаги съм използвала рокля, паналон, лъжица. Никога не е папкала и спинкала. И никога не използвам ние, когато става въпрос само за нея. Пиша през телефон, допускам грешно натиснати букви и понякога зарязвам пунтктоацията......Но пък улица "Петко Де Петков" дори във форум няма да напиша. Защото към го виждала в официален документ точно така.

# 208
  • Ямбол
Изобщо не ставаше дума да определям грамотност, просто за мен и в разговорната рече дразнещо това нечленуване на съществителни, които е нормално в такава употреба да бъдат членувани, без значение подлог или не.
Може би трябва да споделя в темата за омразните фрази.

# 209
  • Пловдив
Може би

Общи условия

Активация на акаунт