Тема № 25 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"

• 29 481
  • 444
  •   1
Отговори
# 270
  • София
На плажа си на открито, в класната стая са двайсет-трийсет деца по шест-седем часа на ден. И не се проветрява навсякъде, че все някой ще настине.
Не разбирам отказа от тестване с плюнка и аз. Нали уж всичко искаме децата да са присъствено? И безопасно? Или?

# 271
Като откажат да се тестват остават онлайн.

# 272
Вълната си спада сама, няма нищо общо с кратката едноседмична ваканция. Всеобщо ДО не е имало, та не можем да му припишем отново чудодейните свойства да спира вълни и да решава всички проблеми.

Mamamari, плажове с маски никой не иска да посещава (дори и най-големите любители на мерките). Разбира се, че хората ще се тъпчат през лятото на плажа без маска, всичко друго е …. неестествено, меко казано.

Всички искаме децата да са присъствено, да.
Безопасното е много индивидуално. За мен това не е тестването, децата ми имат имунитет и не държа на тестване въобще, даже го намирам вредно.
А и какво значи безопасно, опасности всякакви дебнат навън, но ги пускаме да излизат, нали?
Мерките са на приключване, трябва да свикнем с това. Знам, пристрастяващи са, дават психологическо спокойствие на някои хора, но.. не може вечно така.

# 273
По неестествено от това за цели  две години да лишим здрави деца и от училище, и от спорт за мен е само уж извънредното положение да го налагат като новото нормално и то при положение, че целия свят се връща към предишния си живот.
  В мащабите си  новото ''нормално''  успешно конкурира и дори надминава тоталитарния ни период.

# 274
  • София
Няма какво да се сравняваме с целия свят като белите страни се над 80% ваксинирани, а тук... Със сигурност ще изкараме още няколко седмици я ротация, я карантина.

# 275
  • Варна
Е не, на плажа с маска верно граничи с отклонения. Не помня да е имало пик през лятото, въпреки тъпкането по плажовете, че да агитираме за маски на плажа като компенсация за падането на мерките в училищата. Все някъде трябва да се удари чертата и аз лично я удрям на плажа и където и да било на открито.

# 276
Исках да обърна внимание на това как у нас   е нормално децата да не бъдат уважавани и зачитани като равноправни човешки същества. Примерът с претъпканите плажове- удоволствие от което даже и през ум не би ни минало на нас -възрастните  да се лишим, но пък с лекота сме готови без никакви възражения да започнем да отглеждаме децата си лишени от какво ли не. Сякаш са домашни любимци.
 Никой друг народ не постъпи така с децата си. Никой не ги затвори за толкова дълго  и само тях.
Не знам за Вас , но аз се срамувам от тази  наша грозна национална особеност.

Точно както приемаме за най-нормално ежедневно да умират хора защото им е било отказано лечение чрез наредба и никой да не го е грижа какъв е броят им.

# 277
Моето дете стои вкъщи с формален аргумент неподписана декларация за тестуване. Така е административно по-лесно за мен, вместо да подавам за ДО. Като паднат под 250 на сто хиляди, според ситуацията и вкъщи има вариант и да тръгне на училище присъствено. Не ми е заради тестуването, а заради риска от донасяне.
Който както прецени, така да изпитва. Само да вметна, че от ДО се е класирала на 2 областни кръга на олимпиади. Общинските кръгове са присъствени, с квестори, не се преписва, няма как. На едната никой от ПО от класа не успя да събере точки.

# 278
И моето четвъртокласниче миналата година когато беше у дома ДО, постигна повече успехи, отколкото съучениците му ПО.
Никакъв смисъл няма от пазене, да ви кажа.Ние уж се пазихме, пак го залепихме повторно. То и от ваксините толкова има смисъл.
По-напред някой писа, че мерките тръгвали да ги махат - обаче за нашата страна не виждам подобна тенденция? За в чужбина, виждам.

# 279
  • софия
Моето през цялото си обучение си отсъстваше като за световно. С астма и бъбречна операция.След всяко отсъствие на присъствени тестове изкарваше 5 и 6. Говоря за 12 години +предучилищна. Като чуя за социализация и ми намирисва на училище - гледалня. Има мотивирани и немотивирани деца. Родителите не ми се обсъждат , защото ще ми сложат бан. Какво ѝ пречи на Пена във втори клас  -втори срок ,да изпитва малкото Пенче на таблицата, докато сипва ракия вечер и реже салатка за скъпоценния Пенчо. Е па нищо - 5 гр.сиво вещество.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 15:07 от gabelas17

# 280
Въпрос на приоритети и ползване на тежки нАучни  лафове.

# 281
Моето през цялото си обучение си отсъстваше като за световно. С астма и бъбречна операция.След всяко отсъствие на присъствени тестове изкарваше 5 и 6. Говоря за 12 години +предучилищна. Като чуя за социализация и ми намирисва на училище - гледалня. Има мотивирани и немотивирани деца. Родителите не ми се обсъждат , защото ще ми сложат бан. Какво ѝ пречи на Пена във втори клас  -втори срок ,да изпитва малкото Пенче на таблицата, докато сипва ракия вечер и реже салатка за скъпоценния Пенчо. Е па нищо - 5 гр.сиво вещество.

крайно...как да кажа - невъзпитано изказване. Дъщеря ми е 10ти клас, няма никаква нужда от гледалня и все пак и тя, и аз смятаме, че й е жизнено важно да бъде в клас. Тя от от випуските, най-дълго лишени от присъствено обучение. По-лесно й беше вкъщи, повече спеше, повече време имаше да учи, но нито за момент не сме мислили, че е по-добре да остане вкъщи. Само един крайно асоциален човек може да твърди, че училището е гледалня.

# 282
  • Пловдив
Дано като тръгнат децата на училище, да научат какво животно е демокрацията, дисциплината, отговорността и всичко онова, с което искаме да се сравняваме с другите държави. Тук сме на принципа необходимите трупове ги заровихме. Цък, цък, язък. Ама това няма никакво значение. Те трябваше да си умрат. Ние си живяхме живота и искаме сега виче официално да ни разрешат да си го живеем. То нищо не може да се направи и без това. Пък онова дето направиха другите. Ми, балъци. Но пък сега ние ще препишем от тях. И тук децата бяха заложници точно на този манталитет и начин на мислене, а не на пандемията.

# 283
По-напред някой писа, че мерките тръгвали да ги махат - обаче за нашата страна не виждам подобна тенденция? За в чужбина, виждам.
Е, то, колко ли са мерките у нас, че да има какво да се маха? Като изключим затварянето на децата, всичко беше/е проформа и никъде не се спазва.
Какво ѝ пречи на Пена във втори клас  -втори срок ,да изпитва малкото Пенче на таблицата, докато сипва ракия вечер и реже салатка за скъпоценния Пенчо. Е па нищо - 5 гр.сиво вещество.
Е, ако амбициите ви се простират до таблицата във втори клас, нищо не пречи. Но някои от нас имат малко по-високи стремежи за децата си, а пък не са професори по всичкология.

# 284
  • софия

крайно...как да кажа - невъзпитано изказване. Дъщеря ми е 10ти клас, няма никаква нужда от гледалня и все пак и тя, и аз смятаме, че й е жизнено важно да бъде в клас. Тя от от випуските, най-дълго лишени от присъствено обучение. По-лесно й беше вкъщи, повече спеше, повече време имаше да учи, но нито за момент не сме мислили, че е по-добре да остане вкъщи. Само един крайно асоциален човек може да твърди, че училището е гледалня.
Подтекса беше , че не е нужно да се изпуска дете във втори клас - метафорично казано. Въпрос на приоритети. После и целогодишен пансион няма да го социализира.

Общи условия

Активация на акаунт