Тема № 25 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено"

• 29 458
  • 444
  •   1
Отговори
# 330
  • София
В неделя вечер сте много сериозни. 😁
И да си много близо до гениалността.
По това мога да споря, но не и днес.

Санака, проблем ще са музикалните инструменти. Научил се е да свири само гаменската - с два пръста. 😂 За произхода, ако го осинови някой малцинствен дали върши работа?

Последна редакция: нд, 20 фев 2022, 22:20 от Слънчевата

# 331
Не щеш да изчакаш сливането на Художествената академия, Медицинския университет в Плевен и Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите? Или поне това на  УНСС, балетното училище и Висше строително училище „Любен Каравелов“? Joy

# 332
  • София
Висшето строително, балетното .... до тук е ок, ама УНСС... 😱
Ако слеят строителното, балетното и военната академия, ще настоявам детето да се пробва. 😂

# 333
  • София
Слънчева, не с лошото... Със строителното може да се спогодим някак, с ВМА имаме добри отношения, с МГУ даже спретнахме споразумение... Ама това с балетното ми е в повече.

# 334
  • София
Маги 😂
Добре де, може и с НСА.
Логиката ми е, че военните офицери имат и граждански професии. Тези, които познавам аз, все са някакви инженери. Но на голяма част от българските офицери им липсва добро, подобаващо телО. Та, затова балетното, но може и НСА. 😁

# 335
  • София
Виж НСА е друга приказка ... Бива, пък и база поспретнахме, та ще сме желан партньор... (остави тоз балет, че на края на службата ще ме уволниш!)

# 336
Бояна - недей да обобщаваш " на кило" чии деца са "подивели"

Моите не са!

По-добре пусни анкета, вместо да си съчиняваш небивалици
Няма нужда да пускам анкета. Изключения има, като цяло почти всички имат проблеми ако говориш с тях. Някои са тихо доволни да си стоят вкъщи, което също не е нормално, други друго и така. На никого не се е отразило добре, макар на интровертите ДО да им пасва, то пък съвсем ги закрепостява далече от неприятното общуване.

А и не виждам причина за тази агресия от твоя страна, освен ако и родителите не са подивели, та да скачат на всяко мнение различно от тяхното.
Еми не, аз не скачам на различното мнение - даже се считам за културна. Но ти постоянно, като някаква свекърва, обобщаваш за децата на хората какво било, и какво не е било. Това не ти е за пръв път. Редно е да кажеш, че конкретното мнение се касае за твоето дете и децата, с които си разговаряла.

А за таксите за висше - в Щатите ги има. Хората си ги плащат, и после да работят където и каквото си искат. Така че, не е съвсем нормално да няма пари за пенсиите на родителите ни, а да обучаваме специалисти за другите държави. Така считам аз.

# 337
Момичета, да отваряме шампанското! Всички присъствено, говори се, че ще премахват ЗС, значи ще премахнат и тестването. Добро начало на седмицата. Дано бройките не се вдигнат и да си приключим годината спокойно.

# 338
  • София

Еми не, аз не скачам на различното мнение - даже се считам за културна. Но ти постоянно, като някаква свекърва, обобщаваш за децата на хората какво било, и какво не е било. Това не ти е за пръв път. Редно е да кажеш, че конкретното мнение се касае за твоето дете и децата, с които си разговаряла.

Редно е да кажа, че съм социолог. Не говоря за своето дете, наблюдавам картината като цяло и като казвам, че я наблюдавам това не е с просто око, а има изследвания, мнения на различни други специалисти, не само у нас и прочее. Това не е и неочаквано. А това, че някой си мълчи и изглежда непострадал не означава, че не е пострадал, а че не говори за това. Ама тук като в темата за Ковид понеже някой го изкарал леко и може да твърди, че няма проблем с болестта. Същото и с ДО. Проблем е, не е хубаво за децата, вредно е много. Имаше ползи от малко ДО, да видят как е да се работи онлайн, да получат някои умения в повече, но с месеци, трета година е лошо. И учителите го знаят, и психолозите, и педиатрите, и социолозите, и някои родители даже.
Та никой не говори за твоето дете. Приемаме, че е ок и винаги ще бъде ок и се радваме. Въпросът е принципен и по него като цяло няма спор. Затова не се ядосвай, не искам с тези си мнения да кажа нещо лошо за нечии деца, камо ли за твоето. Разбирам гордостта от това детето ти да се справя добре и в трудни ситуации, но това не прави тези ситуации лесни по принцип и не отменя факта, че обществото страда от резултатите.

# 339
  • София
А за таксите за висше - в Щатите ги има. Хората си ги плащат, и после да работят където и каквото си искат. Така че, не е съвсем нормално да няма пари за пенсиите на родителите ни, а да обучаваме специалисти за другите държави. Така считам аз.
Сравнението с Щатите е крайно неуместно. Там висшето образование се организира предимно от частния сектор и държавата има минимална или почти никаква роля в регулацията му. В ЕС то е държавна политика, регулира се от държавата и се финансира основно от нея. Ние не сме щат, а държава в ЕС.

# 340
И за пенсиите на родителите ни и за обучението на децата ни си го плащаме и доплащаме ние. Така като плащаме и заплатите и отпуските и осигуровките на тези, които го подредиха да е така. Няма да отварям дума за здравеопазване
Скрит текст:
,
Скрит текст:
че и там безплатен май е само смъртния акт.
Та от къде на къде някой ще има финансови претенции към децата ни? Те получават онова, което ние сме изработили.
Скрит текст:
Затриват ни като нация работодателите, които плащат на работниците си колкото да не умрат от глад, а си правят заплати  колкото за по едно жилище. Но и те не са виновни щом законотвореца им го е позволил...
Няма страшно ще се внесат млади от третия свят. .. И после ще открием ''благините'' на мултикултурното съжителство кой до когато му е писано.

# 341
  • София
Я, с първа пролет отпада сертификатът... Чак не мога да повярвам...

Последна редакция: пн, 21 фев 2022, 17:11 от magi_sveta

# 342
  • София
Аз видях само за ЗС. Маските и тестовете в училище остават /поне така е обявено медийно/. На практика сертификатите отпадат от 24-ти февруари, защото не виждам кой ще ти иска сертификат, при положение, че не го задължават за това. До 20-ти март ще останат само сертификатите за персонала.

# 343
  • София
Редактирам се. Сега го четох, по радиото така го обявиха... Но, пак е нещо ...

# 344
Само за заведенията ли отпадат сертификатите? Ами в училищата?

Общи условия

Активация на акаунт