Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

• 21 698
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Елора, намалена ми е дозата - преди пиех 1000 мг на ден , сега 750... от средата на декември бях минала на Глюкофаж ХР 500 мг/ендото като ми го изписа, защото й казах че съм си намалила дозата/ , но тогава сутрешна КЗ все се въртеше в горна граница/около 6/, знаех че е нормално да се вдигне, но тя не спадаше изобщо...изчаках ооколо месец/ и затова се върнах на Метфогамата/реших да не бързам толкова/.....сега сутрешна се движи от 5 до 5.6/зависи какво съм яла/ напоследък леко се поотпуснах.....снощи например ядох заквасена сметана с боровинки/за вечеря/ не бях съвсем гладна, тази сутрин КЗ 5.6.......Трябва да се стягам пак/мисля че прекалявам с плодовете, колкото и да са нисък ГИ/, че да мога да сляза на 500 мг, но знам че и това ще стане...просто ми трябва време...да става плавно....спирам да купувам боровинки Simple Smile

Ясно, затова и инсулина ти се е повишил. Което е добре.
Ама не ми каза за кз.
Като ти беше 1 и нещо инсулина, колко беше тогава кз на гладно на самите изследвания.
С пет инсулин сега кз колко е кз в лабораторията?
Но това, че гх е спаднал още си е показателно. Хубаво е.

Таис, проблем щеше да е, ако инсулина е 5, а кз е 7,8,9.
Сега ако е да кажем 5,5, значи инсулина вече си върши работата. Чувствителността се връща. Иначе си има още много работа и път да извърви. Има хапове да спира, ама бавно ще стане.
Аз съм си добре. Не съм отпаднала. Тъпо ми е. Вчера чистих, днес няма какво да чистя. Занимавам се с глупости Joy
Гърлото малко ме дращи.
Но вече вкусът и мирисът ми се връщат бавно и славно. От рзи ми рече, че така било при омикрона. Хванах я за слушател, че ми беше скучно Joy
Абе дреме ми, важното е да имам вкус, че това да ядеш и да не знаеш какво ядеш е мъка голяма.
Вчера даже с кренвирша набарах някаква лютеница, ама нали към много неща още нямам  вкус и не знам дали ям нещо развалено. Днес майка ми ме пита как съм. Викам добре. Рече щом си добре, да ти дам още развалени неща да поизядеш, да не ходят зян Grinning

# 466
Елора, сори...малко ми е шантаво днес.....КЗ беше 4.60 на изследванията/по моя глюкомер 3.8 около час преди да отида в лабораторията/ когато инсулина беше 1.7, а ГХ 6.27/декември/  .Тази сутрин по моя глюкомер беше 5.6, но ако бях пуснала глюкоза към инсулина и другите вероятно щеше да е над 6 по лабораторните, защото пак мина малко повече от час, и въпреки че бяхме с предимство заради детето, пред нас имаше вече 2 деца 5 минути преди да птворят лабораторията....та пак почакахме..... ама днес определено ми беше ден със сравнително висока сутрешна КЗ.....предните ми дни беше 5.1-5.2, рядко минавам даже 5.4.....
То е ясно, че имам още много...хич не съм си въобразила, че нещата са ок.....просто като знам че се движа в правилната посока, и като виждам резултати се надъхвам още повече....но и се има предвид че са минали реално 2 месеца от предните, което е кратък срок според мен,,,,
Миоки права си, аз си говоря с нея за тези неща откакто затегнах положението, че тя го беше ударила през просото/особено бабите направо я прехранваха редовно/...пакетираните сме ги спряли напълно...хляб също не яде вече, но тя е много месоядна и заради това е по-лесно да й ограничавам ВХ...ориз много обича...а "сладкото" й е най-голямата слабост.....имаше миналата годинА период в който се криеше....като започнах да намирам разни опаковки под леглото вече ми светна червена лампичка..
Вчера прояви интерес да си прави сама бъркани яйца.......и толкова и хареса, че цял ден предлагаше на всички в къщи да им приготви бъркани яйца Simple Smile))  За сега го правим като на игра Simple Smile
В интерес на истината тя от бебе е супер ящна.....в родилното още изсукваше голямо количество кърма за кратко време, и сестрите ми се караха, чче съм я прехранвала.......качваше по 2 кг на месец. до 6тия месец беше изцяло на кърма и доста шошаво бебе.....

# 467
Верно ти е омотано много Joy
Само не разбрах кз с инсулин пет в лабораторията колко излезе Grinning
Или не си пускала всъщност кз. Така ли да разбирам?
Ама чакай, то инсулина се плаща отделно. И обикновено кз и инсулин като се плаща си вървят в пакет.
Поне при рамус дали ще искаш кз и инсулин или само инсулин е една и съща цената.

Обмисляш ли намаляне още на дозата. Примерно на 500.

# 468
С толкова малки/големи деца трябва да е на игра. Не трябва да се чувстват притиснати, а да ги накараш сами да пожелаят. Моят син го "изпуснах". Вече беше голям като аз се осъзнах и в момента ми е кажи-речи невъзможно да го накарам да махне пиците Rage

# 469
МИокки, когато започна да качва кг...започнахме да й се караме за сладкото/тогава още подценявах ситуацията/....а тя милата започна да се крие, и пак си хапваше....после спрях да купувам пакетирани, но бабите все намираха повод да я "почерпят"...като започнах да намирам опаковки, вече разбрах, че е сериозен проблема и започнахме да си говорим повече....сега вече открих и този начин "на игра"......опредлено работи......

Елора, отново извинявай.....пиша глупости........имам глюкоза.....не знам къде гледам............понеже пръв излезе гликирания...и от там се разсеях яката.....другите не бяха готови, а като видях че пикочната си е в норми съвсем се успокоих.....докато не видях на малката резултата Sad Притесних се.....мислех че нямам в моите изследвания КЗ.....чак сега отворих.....ауууу как съм се изложила днес...глюкоза 6.10......вчерашните боровинки са си показали рогата....разкарвам ги......ще намаля на 500 мг да.....но като задържа под 5.....като изключим днешния резултат, се събуждам с 5.1 - 5.2.....до края на този месец трябва да падне под 5  по моите сметки...

# 470
Оф, не ми харесва тая кз. Но нищо.
Мислиш ли, че боровинките са виновни? Че късно ли ги яде.
Мен ни боровинки, ни банан ще ме катурнат, ама ти си друга бира.
Ами да, стой сега на това и като ти падне под пет мини на 500. Бавничко да става.

# 471
Абе, аз и друг път съм яла боровинки и не съм засичала покачване..затова реших че няма проблем да си ги ям..обаче купих няква друга заквасена сметана/че хвърлих вчера опаковката...стъклен буркан беше и не помня марката/.....до сега само Олимпус съм купувала и  Родна стряха/Лидълската/.....в 19ч вечерях само с това......нищичко не съм яла повече...отдавна не се меря и вечер, защото знам, че сутрешната е същата..аз се изненадах като видях тази сутрин 5.6.....Банана на мен доста зле ми се отрази......не си помислям за банани Sad

# 472
Да не е  имало нишесте в сметаната.
Много трябва да внимаваш с тия неща.

# 473
Ох, това май беше първото нещо, чийто етикет не съм проверила...
щом марката даже не запомних....хареса ми че е в стъклен буркан с винт....иначе изсъхва в пластмасовите кофички......
Днес направих 12ч фаст......от снощното ми /злополучно/  храненене в 19ч.....току що хапнах......салата краставици, 1 пилешко крилце и 1 патешко бутче.......нещо ми е криво.......ама ще мине.....

# 474
Хм, да не мислиш, че нишестето ще го пише навсякъде?
Лъжотят си. Някои пишат, ама не всички.

# 475
Здравейте, минавам да кажа, че от 2 седмици минах на стриктен режим, плюс тренировки във фитнес и сауна/парна баня през ден, както и 2 пъти седмично фаст и от 5те излишни кила съм свалила 2 вече. Продължаваме напред. Иначе като храна изключих изобщо плодовете, черния шоколад и тн. Предимно морски ми се ядат, напоследък сьомга, броколи, аспержи на пара.

# 476
Прочетох само последните няколко поста. После ще чета назад...
Азара, защо не се успокоиш малко? 😜 Не е винаги задължително сутрешната КЗ да е пряко следствие от нещо, което си яла вечерта (още повече, щом не си мерила КЗ). Ето, аз последните дни свалих 2 кг- последните 2 дни по повече- и КЗ след вечеря ми беше 5,1 и 5,0- а сутринта...5,8 и 6,1...🤪 Е, будех се през нощта, но мисълта ми е, че не беше виновна храната за сутрешната КЗ...
Тази вечер взехме замразена скумрия от Кауфланд по 3,99 лв/кг...4 риби са около 5 лева...Като го сметнем...ами, по 1,30 лв излиза порцията на човек /цяла скумрийка с която човек ще се наяде/, отстрани малко салата или задушени зеленчуци и готово. Ето така оцелявам финансово със "скъпия режим"...😃😉
П.С. А една баничка за същите пари много хора я изяждат "междудругото"...докато стигнат до друга храна. 🙂

Последна редакция: пт, 11 фев 2022, 22:52 от dolce miele

# 477
Долче.....и аз пазарувах в Кауфланд тази вечер.... купих 4 кг свинска плешка...........килото 4.80...нещо такова беше...20 кинта ми струваше "))))
Чакам гости утре...ще напълня един гювеч с месарлак и зеленчуци...за първи  път вземам брюкселско зеле.....ще го сложа и него....дано не е много отвратително, че не съм го яла Simple Smile
Аз не се кахъря толкова за моята КЗ...знам си как да я вкарам у правия път...за малката се притесних Sad Цял ден ходя като куку, и върша някакви неадекватни неща......то си пролича и по писаниците ми де....Елора го усети най-добре.....

Иначе много се кефя на гликирания....той е доста показателен...юхуууу Simple Smile Аз още на предните очаквах подобен резултат, ама да не ставам нахална Simple Smile

Барбара, честито Simple Smile

# 478
Скумрия за 4 лв  Shocked   
Значи, някой да ходи да ми купи виднагЪ Joy
Оф, имам само 2 във камерата. Ще издържа де, какво да правя.

# 479
Азара, много си е хубаво брюкселското зеле, макар че не съм убедена че мястото му е в гювеча при месото, то не му трябва дълго готвене на него. Има си вкус на зеле, но е по-нежно и крехко. Според мен го пропусни точно в това ястие и си сложи други зеленчуци. Малки лукчета много му отиват на такъв гювеч и изглеждат интересно за гости като ги сложиш цели. Разни такива.
На мен ми е любимо да го отъркалям с малко зехтин, сол, пипер и да го метна в еърфраера, само го режа на половинки. Програмата за зеленчуци ми е 17 минути на 160 градуса, за това време е станало идеално вече - не е разкашкано от готвене, има леко кафяво по ръбчетата, абе супер гарнитура е.
Ще се получат нещата с времето и при теб, ти вече толкова дълъг път извървя и то за кратко време. Можеш да се поуспокоиш вече - видяла си начина какъв е, видяла си и че не е изобщо толкова трудно и стряскащо, просто си продължаваш напред пак така.

Много се радвам като прочета как се е подобрил някой, такива неща ме държат все още тук - да виждам как нещата се случват и без купищата лекарства с които съм заобиколена по цял ден. Наскоро се шегувахме с колежката че дори и да ме боли глава или нещо, не ща да видя хапче дори на картинка...

Долче, то не знам вече дали има и за толкова пари баничка, наскоро загледах цени - ами че то нямаше закуска под 2лв, бях в шок просто. Аз не съм фен на рибата, но това твоето си е много по-добра оферта отвсякъде.

Общи условия

Активация на акаунт